Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Zsur1aM:
Obecna zasada działania locala zawsze wydawała mi się idiotyczna, dlatego dokąd tylko sięgam pamięcią bylem fanem usunięcia locala w 0.0 (zmiany na delayed mod jak w WH), wraz ze zmianą skanera jako narzędzia zastępującego local (np zmiana na 'auto', zwiększenia jego zasięgu + detekcją statków w cloaku ale bez możliwości wyskanowania, z ewentualnym rozpoznawania przyjacielskich okrętów).
Wydaje mi się że jeszcze kilka lat temu realnie nie było możliwości wprowadzenia takich zmian, w czasach gdy w EVE nie grało jeszcze tak dużo ludzi, królowały małe korpy a local służył jeszcze do nawiązywania kontaktów i właściwej interakcji z innymi graczami. Dzisiaj ta interakcja przeniosła się głownie na poziom korpa i aliansu, a local wykorzystywany jest jako źródło intela i miejsce do ewentualnego smacktalka.
Ale co ja tam mogę wiedzieć, przecież w ogóle nie latam.. :P
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Lutego 12, 2012, 12:50:52 ---Są dwa rodzaje PvP - albo leci się stuknąć jednego rattera i wtedy local przeszkadza, albo leci się szukać bitki i wtedy local pomaga.
Brak locala bez równocześnego dania innego równie efektywnego narzędzia do oceny "zawartości systemu" spowodowałoby, że roam 10j w jedną stronę ciągnąłby się jak gówno przez morze i sorry, ja nie mam czasu na takie pierdoły. Codziennie pokonuję 30-50j na roamach i jest oczywiste, że leci się po to, żeby coś stuknąć, a nie po to żeby latać.
Zresztą, CCP na ostatnim FF powiedziało wyraźnie, że ludzie przyzwyczaili się do locala i nie będzie tu rewolucyjnych zmian, bo za duże jest ryzyko, że sporo graczy by odeszło. W tym i niżej podpisany.
--- Koniec cytatu ---
Rodzajów PVP jest całe mnóstwo, starczy szerzej spojrzeć na te grę. Ale to nie ważne, każdy sie bawi jak lubi. Mnie osobiście masowe odstrzeliwanie innych na bramach czy pod stacja kompletnie nie interesi, mała róznica od odstrzeliwania ratów... ale jak mówiłem, każdy sie bawi jak lubi, nie ma lepszych i gorszych sposobów, są po prostu inne.
Gdyby co niektórzy dokładniej czytali pomysły jakie tu padaja, a nie żyli w przekonaniu że "ja wiem lepiej reszta to nooby i kerbiry", zauważyliby że nie pada tu propozycja kompletnej i bezwarunkowej likwidacji lokala.
Ranshe:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 12, 2012, 12:32:53 ---Dla kogos jak ja, kto większość "PVP" opiera na skanowaniu i byciu niewidocznym byłoby to idelalne rozwiązanie. W pewnych sytuacjach pomagałoby i w "klasycznym" PVP".
--- Koniec cytatu ---
A to niby w jakich sytuacjach, może przykład jakiś? Nie każdego PVP opiera się na byciu niewidocznym.
A jak to wpływa na gang 5 osób? A na 20 osobową kampę na bramie? A na 1000 osobowy blob?
Dlaczego proponujesz zmianę, która twojemu PVP pomoże, a reszcie przeszkodzi? Co, twoje PVP jest jakieś lepsze od innych?
--- Cytuj ---Ogólnie jestem przeciw takiej mechanice która by mnie do czegoś zmuszała, wole rozwiązania na które mam wplyw ja.
--- Koniec cytatu ---
To dlaczego chcesz wszystkich innych zmusić do przyjęcia jedynie słusznej mechaniki?
--- Cytuj ---Apropos bezsensowności braku lokala - mieszkańcy WH jakoś na to nie narzekają, a wręcz chwalą, rozwiązanie jest juz sprawdzone, dlaczego w znanym kosmosie miałoby działać inaczej?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego że w znanym kosmosie lokal (tak jak cała reszta komunikacji między podpilotami) opiera się na komunikacji FTL kapsuł i zarządza tym bodajże Concord. Dokładnie nie pamiętam, ale na pewno w którymś chronicle jest to opisane :)
Jeśli wskakujesz przez jakąś dziurę w dupie gdzieś na jakieś zadupie gdzie Concord nie dotarł, to dziwnym nie jest, że Concord nie wie gdzie jesteś więc nie pokazuje cię na lokalu :)
A poważniej - mieszkańcy WH chwalą, to może niech zostaną w tych swoich WH, a nie psują zabawę całej reszcie?
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 12, 2012, 13:10:34 ---Gdyby co niektórzy dokładniej czytali pomysły jakie tu padaja, a nie żyli w przekonaniu że "ja wiem lepiej reszta to nooby i kerbiry", zauważyliby że nie pada tu propozycja kompletnej i bezwarunkowej likwidacji lokala.
--- Koniec cytatu ---
Tu nie chodzi o to, że jesteście nooby i kerbiry, bo na przykład takiego Kamela zdecydowanie o to nie posądzam, tylko o to, że wasze pomysły - jako zmiana jednej z podstawowych funkcjonalności tej gry - mają wpływ na wiele różnych rzeczy i stylów zabawy, które w tych propozycjach są zupełnie pominięte.
To nie jest prosta zmiana typu "dajmy Retribution drugi med slot", która wpłynie głównie na pilotów owych Retributionów, tego nie powinno się zmieniać bez zastanowienia się nad tym jak to wpływa na wszystko na co może wpłynąć.
VonBeerpuszken:
Jezusie... czytales moj pomysl? Widzisz gdzies zmuszanie innych do zaalceptowania braku lokala? Kurde, wez przeczytaj DOKLADNIE ZE ZROZUMIENIEM a dopiero potem oskarzaj o probe marzucenia swojego stylu gry. Bo czwarty raz nie bede opisywal swojego pomyslu.
Ranshe:
Czytałem. I nadal twierdzę to co napisałem.
Dla polepszenia gry jednej grupie - covertowcom - chesz pogorszyć w taki czy inny sposób grę innym grupom. Twój pomysł jest krok wyżej bo jednak coś tam wspomina o reszcie, ale nadal sprowadza się do powyższego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej