Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)

<< < (29/61) > >>

[VIDE] Herezja:
Nitka, Nitka, Nitka. Po prostu dałem pomysł na urozmaicenie PVP i opisałem potencjalne 2 zmiany jakie bym z chęcią widział w eve.
Zastanów się co masz obecnie.
Obecnie wskakujący scout do systemu i od razu jest widoczny. Czy to raciarki czy to bandy o bojowo nastawieniu od razu widzą kto wszedł i już się albo wycofują albo przegrupowują. Po wywaleniu lokalu i dodaniu statku, który poruszałby się w cloaku dodałoby element zaskoczenia i urozmaiciły grę.
Czy byłoby więcej osób czających się czy też nie to tego tak naprawdę nie wiem ale na pewno by to urozmaiciło grę.
A co do mojego aktywniejszego grania.
Mówiąc czy raczej pisząc wprost. Życie mnie dopadło jak to mówią i muszę mu poświecić więcej uwagi i myślę, że mam do tego prawo czyż nie?

VonBeerpuszken:
@Ranshe
Tak na poważnie - nie jestem za całkowitą likwidacja lokala, co juz chyba dwukrotnie pisałem. Moim zdaniem wprowadzenie opcji podłączania sie do lokala, lub nie, sporo by w PVP zmieniło. Ktoś kto jest podłączony ma pewna przewagę nad tym co nie jest, więc opcja byłaby przydatna dla niewielkiej części pilotów. Dla kogos jak ja, kto większość "PVP" opiera na skanowaniu i byciu niewidocznym byłoby to idelalne rozwiązanie. W pewnych sytuacjach pomagałoby i w "klasycznym" PVP". Ogólnie jestem przeciw takiej mechanice która by mnie do czegoś zmuszała, wole rozwiązania na które mam wplyw ja.
Pomysł żeby cloaker był zawsze niewidoczny, nawet podczas przeskoku jest też dobry, z tym że zmodyfikowałbym to zdeka - włączenie kloaka w trakcie trwania kloaka poskokowego wymagałoby paliwa, lub cos w podobie.
Apropos bezsensowności braku lokala - mieszkańcy WH jakoś na to nie narzekają, a wręcz chwalą, rozwiązanie jest juz sprawdzone, dlaczego w znanym kosmosie miałoby działać inaczej?

Nitefish:
Obecnie nie masz lokala w WH, ci którzy pragną tego w pvp powinni się tam przenieść. Ciekawe, czemu tego nie robią...
Jak chcesz napadać 30 na 3 to wiadomo, że się wycofają. Sam bym tak zrobił. Nie szukaj bitki tam, gdzie nie chcą się bić. Proste.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Nitefish w Lutego 12, 2012, 12:34:59 ---Obecnie nie masz lokala w WH, ci którzy pragną tego w pvp powinni się tam przenieść. Ciekawe, czemu tego nie robią...
Jak chcesz napadać 30 na 3 to wiadomo, że się wycofają. Sam bym tak zrobił. Nie szukaj bitki tam, gdzie nie chcą się bić. Proste.

--- Koniec cytatu ---
Jeśli bywałeś w WH to wiesz dlaczego większośc tam sie nie osiedla, mieszkanie w  WH wymaga sporo pracy i zaangażowania, dla kogos kto nie wyprodukuje sobie sam paliwa do POSów i komponentow do produkcji potrzebnych statków, modułów itp, jest to uciążliwe mieszkanie. Za to jest idealne dla takich włóczęgów jak ja, im mniej śladów po sobie zostawiam, tym dla mnie i moje działalności lepiej.
Myślę że gdyby CCP wprowadziło opcje "stabilizacji" dziur na zasadzie bram sporo korporacji by sie przeniosło.

SokoleOko:
Są dwa rodzaje PvP - albo leci się stuknąć jednego rattera i wtedy local przeszkadza, albo leci się szukać bitki i wtedy local pomaga.

Brak locala bez równocześnego dania innego równie efektywnego narzędzia do oceny "zawartości systemu" spowodowałoby, że roam 10j w jedną stronę ciągnąłby się jak gówno przez morze i sorry, ja nie mam czasu na takie pierdoły. Codziennie pokonuję 30-50j na roamach i jest oczywiste, że leci się po to, żeby coś stuknąć, a nie po to żeby latać.

Zresztą, CCP na ostatnim FF powiedziało wyraźnie, że ludzie przyzwyczaili się do locala i nie będzie tu rewolucyjnych zmian, bo za duże jest ryzyko, że sporo graczy by odeszło. W tym i niżej podpisany.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej