Eve Online > Dyskusje ogólne

Eve a sprawa górnictwa

<< < (5/6) > >>

garnoo:
caloroczny hulkageddon  :P
szkoda tylko ze nic z takich killi nie ma, brak ciekawego dropu, kille tez takie troche z pupy a bs i standy same sie nie zrobia

wracajac do tematu: KOPANIE JEST DLA BOTOW I RUSKICH, polecam inne zajecia :)

Colonel:

--- Cytat: Nitefish w Wrzesień 24, 2011, 19:22:20 ---Jeśli CCP nic nie zrobi z botami to można sobie rypać tak barki i nic to nie da imho.

--- Koniec cytatu ---

wylaczyc lokal w null i zacznie sie exterminacja :D

--- Cytat: LizardCor w Wrzesień 24, 2011, 12:42:23 ---....

Szanowny panie Colonel jakbym sukcesywnie zaliczył tutki w grze, to nawet bym nie rejestrował się na ty forum ;) To jest w końcu Forum o Eve - Forum gdzie padają pytania i odpowiedzi, a nie linki odsyłające gdzieś indziej :D

--- Koniec cytatu ---

Dormio:

--- Cytat: garnoo w Wrzesień 24, 2011, 12:56:54 ---handel i produkcja to tez nie jest taka prosta sprawa na poczatku, jest taka konkurencja na rynku ze bez dostepu do dobrze obrobionych bluprintow i dobrych skilli do produkcji jest ciezko zarobic - chyba ze handel w 0.0, ale nie bedac czlonkiem ally nie ma sie dostepu do stacji 0.0 - wszystko jest polaczone itp

--- Koniec cytatu ---
Nie ma prostszej rzeczy w EVE niż handel, a jednocześnie bardziej wymagającej pod względem planowania i systematyczności. NIC nie potrzeba dodatkowego by na handlu zarabiać. Do zarabiania wystarczy już noobship i kasa jaką dostaje się za ukończenie misji tutorialowych. To czy w ten sposób zarobi się jakieś sensowne pieniądze to zupełnie inna kwestia, ale zarabianie na handlu w EVE sprowadza się tylko do jednego stwierdzenia: "kupić taniej, drożej sprzedać".
Cała reszta to jedynie kwestia by nasz zarobek był większy, albo obrót był większy, by więcej móc kupić/sprzedać w tym samym czasie. Proszę zatem nie mydlić oczu nowicjuszom, że jest to TRUDNE, bo takie nie jest. Ogarnie to każdy kto choć raz odwiedził w realu REAL i dowolny dyskont, a umie dodawać i odejmować. Z narzędzi MOŻE być przydatny ołówek i kartka papieru, ale nie jest niezbędny (są ludzie z pamięcią do cyferek).

[VIDE] Herezja:
Jakiś czas temu mój kolega wracał do gry ale chciał grać od początku (być może stare konto sprzedał) i nie wiedział od czego zacząć a chciał się zająć handlem i ... w przeciągu niespełna 2 tutoriali (jeden 21 dniowy a kolejny 14 dniowy) zarobił na pierwszego plexa. Podpowiedziałem Mu jedynie w połowie tego pierwszego tutka na co ma zwracać uwagę.
Mogę założyć, że jak by chciał zapewne mógłby zarobić na plexa w ciągu 21 dni i jako ciekawostkę dodam, że używał do transporty ni mniej ni więcej a Kestrela ];).

Czyli dla chcącego nic trudnego choć ... trzeba znać specyfikę rynku i wiedzieć na jakie gałęzie zwracać uwagę.

garnoo:
mam nadzieje ze to nie byl ten koles ktorego pamietamy z kb... kestrel wypakowany plexami  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej