Eve Online > Dyskusje ogólne

Eve a sprawa górnictwa

(1/6) > >>

LizardCor:
Witam.

Właśnie rozpocząłem swoją przygodę w EVE i jest tego sporo. Na początku chciałbym dowiedzieć się wszystkiego na temat wydobywania surowców z asteroid. Czy rozpoczynając nową grę mogę od razu przystąpić do wydobywania minerałów i co muszę kupić by przystąpić do ich wydobywania.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i podpowiedzi.
Pozdrawiam.

Colonel:
niestety temat wymaga napisania paru linijek textu
a nie wiadomo czy miejscowym trolom bedzie sie chcialo palcem kiwnac...wiec :D

1. EVE to gra w ktorej trzeba wykazac sie odrobina zaangazowania zeby cos zrozumiec,
poczytaj info statkow i turretow montowalnych na sloty a znajdziesz odpowiedzi...

2. Zrob tutoriale i zainteresuj sie przystapieniem do UA [Unseen Academy]
..polskiej korporacji wdrazajacej nowych graczy w swiat EVE Online
http://www.unseen.pl/index.php?topic=3680.0

Dlaczego proponuje pkt 2?
patrz punkt 1.

garnoo:
jezeli planujesz to robic z jako takim zyskiem to bedziesz potrzebowal dobrze wyskilowanej postaci i dodatkowo alta (kolego) dajacego boosty...
jezeli jestes na etapie zastanawiania sie nad gornictwem - odradzam, to jak masochizm... i to nudny.... cholernie nudny   :(

kopac mozna kazdym statkiem na ktorego wejdzie mining laser (kazdy laser wymaga 1 turret slot)
wyzszy stopien wtajemniczenia to mining barges - podstawowy statek na ktorego mozna wsadzic strip minera
i na koncu exhumery - najwydajniejsze ze wszystkich...

PS. nigdy nie mialem dosc cierpliwosci aby ukonczyc tutoriala - macie za wysoki poziom w UA  :-\

LizardCor:
Dzięki garnoo za pomoc. Co do górnictwa zawsze bardziej interesował mnie handel i eksploracja niż walki ;) W X3 Terran Conflict zawsze kierowałem się handlem. Co od tego górnictwa to mam mały problem, a mianowicie gdy polecę do Asteroid Belt nie widzę tam żadnych asteroid ? Co muszę uczynić by taki asteroid zlokalizować i przystąpić do wydobywania ?

Szanowny panie Colonel jakbym sukcesywnie zaliczył tutki w grze, to nawet bym nie rejestrował się na ty forum ;) To jest w końcu Forum o Eve - Forum gdzie padają pytania i odpowiedzi, a nie linki odsyłające gdzieś indziej :D

Siri Irme:

--- Cytat: LizardCor w Wrzesień 24, 2011, 12:42:23 ---Co od tego górnictwa to mam mały problem, a mianowicie gdy polecę do Asteroid Belt nie widzę tam żadnych asteroid ? Co muszę uczynić by taki asteroid zlokalizować i przystąpić do wydobywania ?

--- Koniec cytatu ---

Sprawdź ustawienia overview. Powinna być tam zakładka MINING czy coś takiego.

A tutaj masz fajny poradnik dla górników do ściągnięcia w formie pdf: Halada's Complete Miner's Guide

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej