Śmietnisko > Off Topic
Fotografia - pls help ładnie :)
Syntion:
--- Cytat: Hastrabull w Wrzesień 23, 2011, 06:49:08 ---No taki właśnie mamy plan :)
--- Koniec cytatu ---
Życzę powodzenia, ciężki kawałek chleba zwłaszcza, że konkurencja baaardzo duża. Pomimo tego zawsze jest szansa na znalezienie sobie jakiejś niszy czy to cenowej czy artystycznej. Czego wam życzę.
GL&HF :)
Hastrabull:
Konkurencja jest duża, ale większość to rzemieślnicy pstrykacze bez polotu. My chcemy troszkę podziałać w kierunku bardziej interesujących zdjęć. Zobaczymy, czy się uda :)
Hastrabull:
Ja się wręcz zastanawiam nad jej powiększeniem, a ty mi mówisz, żeby ją mniejszą zrobić? Eeee... Nie.
A ty robisz całkiem ładne portrety, nice nice :)
Syntion:
--- Cytat: Hastrabull w Wrzesień 23, 2011, 14:12:36 ---Konkurencja jest duża, ale większość to rzemieślnicy pstrykacze bez polotu. My chcemy troszkę podziałać w kierunku bardziej interesujących zdjęć. Zobaczymy, czy się uda :)
--- Koniec cytatu ---
I pewnie każdy jeden z tych rzemieślników pstrykaczy bez polotu twierdzi ze to właśnie on działa w kierunku bardziej interesujących zdjęć. :)
--- Cytuj ---E. Nie lubimy pstryków, natomiast uwielbiamy bawić się światłem.
--- Koniec cytatu ---
I co to ma powiedzieć młodej parze laików w temacie fotografii? Że nie lubicie dźwięku migawki i podczas sesji będziecie biegać po kościele z latarkami? ;)
--- Cytuj ---G. Uzgadniamy między sobą proporcje zdjęć kolorowych do czarno-białych. W praktyce wygląda to tak, że my dostarczamy wszystkie zdjęcia w wersji kolorowej a potem Wy wybieracie sobie, które zdjęcia chcielibyście otrzymać w wersji czarno-białej.
--- Koniec cytatu ---
Poważnie? Tak to się robi teraz? Pytam z czystej ciekawości.
--- Cytuj ---H. W naszej pracy unikamy retuszu zdjęć. Jeśli chcielibyście mieć zdjęcie was na łóżku na szczycie wieży eiffla z latającymi aniołkami i jednorożcami wokół waszych głów, zapraszamy pod inny adres.
--- Koniec cytatu ---
Retusz to nie to samo co fotomontaż. Jeżeli chciałeś tam napisać że unikacie retuszu i fotomontażu to inaczej sformułuj drugie zdanie bo w tej chwili brzmi ono jak dalszy ciąg pisania o retuszu.
garnoo:
szczegolow sie czepiasz...
nie oszukujmy sie WSZYSTKIE zdjecia sa z photoshopa (chyba ze focicie w jpeg'u) i w kazdym cos sie poprawia ew. retuszuje; foto bez PS nie ma prawa wyjsc na swiatlo dzienne - inaczej klient moze nie byc zadowolony >:D
z mojego doswiadczenia wiem ze kto sie zabral za pstrykanie wesel, po ktorkim czasie zaczyna to robic masowo i zdjecia sa jakie sa (95% klientow przyjmie wszystko co leci) - widze to po znajomych
na wesele brata zalatwilem (bedzie reklama) http://photoshots.pl/pl/ (prezes Podbeskidzkiej Grupy Fotograficznej + czlonek PGF) ja jako jeden z zalozycieli PGF'u mialem duza znizke - normalnie kasuja 2500-4000zl... i tyle kosztuja ladne zdjecia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej