Eve Online > Poradniki
Poradnik Gdy brakuje ci Capacitora, Powergrida lub Cpu
Isengrim:
Może warto też napisać, że niektóre rigi (a także moduły - np. MWD) mogą mieć negatywny wpływ na PG/CPU/Capacitor/Cap Recharge?
--- Cytuj ---rig capacitor control circuit – zwiększa recharge capacitora
rig semiconductor memory cell – zwiększa pojemność capacitora i pośrednio recharge
--- Koniec cytatu ---
Tu chyba warto ze dwa słowa dopisać co jest lepsze do jakich sytuacji. Ja tam na przykład do końca nigdy nie zrozumiałem, dlaczego generalnie CCC > SMC.
--- Cytuj ---Gdy brakuje ci CPU:
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze skill:
Energy Grid Upgrades: zmniejsza ilość CPU zużywaną przez moduły poprawiające ilość powergrida lub capacitor (np. Reactor Control Unit, Capacitor Recharger, itp.)
I jak to ma być poradnik to chyba ortografia i pisownia (wielkie litery, itp.) do poprawki. ;)
Pol Kent:
--- Cytat: Azbuga w Sierpień 22, 2011, 13:06:34 ---jeżeli brak ci Powergrida:
Skille:
advanced weapon upgrades - 5% mniejsze mniej zużywają bronie
--- Koniec cytatu ---
A nie 2% czasem na lvl ?
Dormio:
--- Cytat: Isengrim w Sierpień 22, 2011, 13:54:19 ---Tu chyba warto ze dwa słowa dopisać co jest lepsze do jakich sytuacji. Ja tam na przykład do końca nigdy nie zrozumiałem, dlaczego generalnie CCC > SMC.
--- Koniec cytatu ---
Ależ to proste:
Thanatos All 5 = 75k capa; 3121,4s recharge.
1x CCC T1 daje -15% do czasu recharge
A zatem mamy:
1x => 75k/2653,2
2x => 75k/2255.2
3x => 75k/1916.9
1x SMC T1 daje +15% do pojemności
A zatem mamy:
1x => 86.25k/3121,4
2x => 99.187k/3121,4
3x => 114.066k/3121,4
Teoretycznie sprawa jasna - chcesz szybciej = CCC, chcesz więcej = SMC, ale... jak zwykle jest jakieś ale:
- 3xCCC => ~39,13 capa/s
- 3xSMC => ~36,54 capa/s
Oczywiście w peaku. Różnica niby niewielka, ale jak masz szybko naładować te tysiące capa...
EDIT:
Podaję wg EFT 2.13.3
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Sierpień 22, 2011, 14:40:00 ---Oczywiście w peaku. Różnica niby niewielka, ale jak masz szybko naładować te tysiące capa...
--- Koniec cytatu ---
Prosisz kolegów o włączenie konfiguratora i wkładasz flux coile.
--- Cytat: Dormio w Sierpień 22, 2011, 14:40:00 ---EDIT:
Podaję wg EFT 2.13.3
--- Koniec cytatu ---
2.13.4 jest od miesiąca.
Lt Rook:
Wszystko ślicznie Dormio. Ale...
Są sytuacje gdzie na starcie potrzebujesz więcej kapa (np. aby utrzymać pewne moduły cykl-dwa dłużej, albo w niektórych konfiguracjach triage carrierów) i żaden peak recharge rate Ci wtedy nie pomoże bo będziesz musiał czekać aż się ten cap naładuje.
Imo nie można CCC i SMC porównywać, mają różne zastosowania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej