Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[DWISH] Death Wish. - dyskusja
Frankie:
Aridia na początek brzmi ciekawie (w samej Aridii siedzi sporo wojowniczych mniejszych organizacji przy okazji). Jaka wielkość korpa przewidujesz? Podstawowe setupy (skrimish/armor/shield?) Na co będziesz się nastawiać (specjalizacja charów w danych dziedzinach, ćwiczenie danych układów flot, czy wolne nieskrępowane latanie kto czym chce)?
W sumie jak tak patrze to sporo pytań mi się nasuwa....
SokoleOko:
--- Cytat: Frankie w Sierpień 11, 2011, 01:22:55 ---Jaka wielkość korpa przewidujesz?
--- Koniec cytatu ---
Przewiduję tylko jedną strefę czasową, docelowo chciałbym móc wystawiać regularnie gangi liczące do 20-30 osób.
--- Cytat: Frankie w Sierpień 11, 2011, 01:22:55 ---Podstawowe setupy (skrimish/armor/shield?)
--- Koniec cytatu ---
Przy tej liczebności to zdecydowanie setupy shieldowe. Zaczniemy od roamów frytkowych i nano (bo do tego potrzeba 10 osób i już działa), wraz ze wzrostem liczebności dorzucimy drake gang w stylu CartelDOT/DarkSide oraz Black Opsy. Jest jeszcze jeden eksperymentalny setup, który chciałbym wypróbować.
--- Cytat: Frankie w Sierpień 11, 2011, 01:22:55 --- Na co będziesz się nastawiać (specjalizacja charów w danych dziedzinach, ćwiczenie danych układów flot, czy wolne nieskrępowane latanie kto czym chce)?
--- Koniec cytatu ---
Kandydaci o niskiej liczbie SP będą proszeni o skillowanie konkretnych statków, piloci zaawansowani będą mieli większą swobodę. W miarę możliwości (bo na początku będzie z tym ciężko) nie będę nikogo przykuwał np. do logistyka czy commanda. Dodatkowo, każdego dnia będziemy lecieć innym setupem, żeby nie było nudno.
Nitefish:
Wataha mk 2?
VonBeerpuszken:
Cóż Sokole, obawiam się że Ameryki nie odkryłeś w tym co pisałeś :) Ani to nowe, ani kontrowersyjne, wojny aliansów/powerbloków zawsze tak wyglądały, wyglądają i bedą wyglądać ;)
Profil korporacji tez żaden odkrywczy, na rynku jest całe mnióstwo korpów dokładnie o takim profilu - wszelkie PBNy, Kozy, BSI i wiele wiele innych :)
Ale życze powodzenia :) (to nie jest ironia)
Aha, czy Aridia to dobry wybór nie jestem pewien, dłuższy czas tam się szwendałem szukając guza, jedyna ekipa która po okolicach rozrabia siedzi w Khanid w systemie Nandeza...ale właśnie, w większości tam siedzą na stacji i na misjach ;)
Querious jest pustynią z kilkoma oazami kerbirów którzy chowają się po POSach w momencie pojawienia sie neuta na lokalu... nieważne ilu ich jest, wszystkich znajdziesz na POSach ;) Jedynie w Delve możesz znaleźć zaczepkę.
SokoleOko:
--- Cytat: Nitefish w Sierpień 11, 2011, 02:04:15 ---Wataha mk 2?
--- Koniec cytatu ---
Podobieństwa kończą się na osobie CEO.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Sierpień 11, 2011, 06:17:17 ---Cóż Sokole, obawiam się że Ameryki nie odkryłeś w tym co pisałeś :) Ani to nowe, ani kontrowersyjne, wojny aliansów/powerbloków zawsze tak wyglądały, wyglądają i bedą wyglądać ;)
--- Koniec cytatu ---
Ależ oczywiście. Tyle, że z pewnością nie jestem jedyną osobą, która chcąc zmienić korporację nie widzi "na rynku" alternatywy.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Sierpień 11, 2011, 06:17:17 ---Profil korporacji tez żaden odkrywczy, na rynku jest całe mnióstwo korpów dokładnie o takim profilu - wszelkie PBNy, Kozy, BSI i wiele wiele innych :)
--- Koniec cytatu ---
PBN praktycznie nie gra - patrz killboard. W BUFU jest ciut lepiej, ale nie złożą gangu codziennie. Reszta z wymienionych przez Ciebie ekip siedzi w Empire.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Sierpień 11, 2011, 06:17:17 ---Aha, czy Aridia to dobry wybór nie jestem pewien, dłuższy czas tam się szwendałem szukając guza, jedyna ekipa która po okolicach rozrabia siedzi w Khanid w systemie Nandeza...ale właśnie, w większości tam siedzą na stacji i na misjach ;)
--- Koniec cytatu ---
Aridia to tylko punkt wypadowy, zupełnie nie przewiduję roamowania w lowsecu. Jeśli spojrzysz na mapę, to zobaczysz, że Fountain, Delve i Aridia tworzą trójkąt.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej