Śmietnisko > Off Topic
Google+ - zaproszenia
Hastrabull:
Kto używa? jak wrażenia?
Ja na razie nie czuje powodu używania dwóch mordoksiążek z tym, że inaczej się nazywających choć po cichu rozkminiam o co biega z tym Plusem.
Jak ktoś chce wejść do google +, klikać w link poniżej:
https://plus.google.com/_/notifications/ngemlink?path=%2F%3Fgpinv%3DCMdBQyxwvfM%3ASZl8U_U_Uaw
Qreg:
Pare dni sie bawie i wg mnie ma o wiele wieksza funkcjonalnosc od FB niestety ogrom i liczba uzytkowników FB moze przyczynic sie do kolejnej porazki googla na tym polu, ale na razie mocno trzymam za nich kciuki.
Swoja droga podejrzewam ze niedlugo pojawia sie podobne funcjonalnosci w FB ;) np udostepnianie infromacji dla ludzi w kregach... w koncu wspolpracownicy nie musza widziec albumów przeznaczonych dla rodziny, rodzina zdjec z imprez :D ktora sa dla znajomych itd itd ;)
Doom:
--- Cytuj ---Kto używa?
--- Koniec cytatu ---
ja nie
--- Cytuj ---jak wrażenia?
--- Koniec cytatu ---
że 90% moich znajomych to banda idiotów dla której pojecie ochrona danych osobowych to abstrakcja
Syntion:
--- Cytat: Hastrabull w Lipiec 19, 2011, 15:11:43 ---Kto używa? jak wrażenia?
Ja na razie nie czuje powodu używania dwóch mordoksiążek z tym, że inaczej się nazywających choć po cichu rozkminiam o co biega z tym Plusem.
Jak ktoś chce zaproszenie, pisać PM do mnie :)
--- Koniec cytatu ---
Szału nie ma. że to mordoksiążka tylko google to wiadomo. Różnice są jednak jak zwykle w detalach.
Póki co nie ma w G+ całych tabunów tych wszystkich głupich i wnerwiających aplikacji aktualnie pisanych przez idiotów dla idiotów. Założenie było inne ale wyszło jak zwykle.
Wygląd to kwestia indywidualna. Mi osobiście bardziej pasuje G+.
Patent z okręgami jest wg mnie czytelny i szybki. Wizualizacja procesu robi swoje. Ciekawe kiedy FB zrobi coś podobnego u siebie do zarządzania kontaktami :P
G+ przede wszystkim jest zintegrowany z innymi produktami Googla. Ma więc od razu galerię (picassa), chat (google chat) i poczte (gmail). Mając takie produkty tylko kwestią czasu było kiedy pojawi się taki odpowiednik FB ale googlowaty. A tak całkiem z boku ciekawe jest co stanie się z "niewypałem" googlowskim nazywanym Google Wave. Produkt chyba trochę przerósł ludzi, technicznie chyba też nie tak wyobrażali sobie go producenci a może po prostu pojawił się za wcześnie możliwościami i sposobem działania mocno wyrastając poza teraźniejszość. W końcu połączenie multichat + word + wersjonowanie dokumentu może trochę przytłaczać :)
Tak czy inaczej ciekawa alternatywa jest ten G+. Konkurencja nie jest zła. Oczywiście dla jednych wadą a dla innych zaletą będzie fakt, że za konkurowanie z FB wzięły się Google.
Jak to wyjdzie czas pokaże. Póki co testuje G+ i bacznie przyglądam się MordoKsiążce.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Doom w Lipiec 19, 2011, 15:25:56 ---ja nieże 90% moich znajomych to banda idiotów dla której pojecie ochrona danych osobowych to abstrakcja
--- Koniec cytatu ---
Oj tam, po prostu taka moda, jak w zamierzchłych czasach ktoś nie miał jeansów marmurków rodem z Turcji był poza "nawiasem", tak teraz ktoś kto nie ma FBtraktowany jest podobnie, więc w pewnych kręgach posiadanie konta na FB jest wręcz obowiązkowe :P
Mam dwie nastolatki w domu to niestety wiem coś na ten temat, a to że taki stary pryk jak ja nie mam takowego konta wręcz im sie w głowach nie mieści ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej