Śmietnisko > Off Topic
Hobbit - Ciekawe jak bardzo odejdą tym razem od pierwowzoru książkowego?
[VIDE] Herezja:
Nie potrafiłem się przebić przez Silimariona. A co do ekranizacji to z chęcią bym zobaczył http://www.empik.com/pakiet-eddings-diamentowy-tron-rubinowy-rycerz-szafirowa-roza-eddings-david,2909864,ksiazka-p
Doom:
Primo druga trylogia była ciekawsza, secundo jesli miała by być zgodność na poziomie lotra to GTFO od jednego z moich ulubionych pisarzy
laphiel:
mnie dobily elfy przybywajace na pomoc do helmowego jaru, i elrond zjawiajacy sie znikad przed wjsciem na sciezke umarlych i dajacy mu miecz, ktory powinien miec jescze od czasu rivendell <_<. ogolnie Jackson powinien zostac przy robieniu remake braindead ( imo jego najlepszy film, kosiarka do trawy roks i rulez, szxczegolnie jak sie je pizze z duza iloscia keczupu) a nie pchac sie do tolkiena. spieprzyl film i tyle.
HammerSnake:
hehe za to wy byście super napisali scenariusz do filmu, ba tak żeby przeciętny amerykanin wpierdalający dwa wiadra popcornu i garnek coli podczas seansu nie wyszedł w trakcie i mógł nadążyć za fabułą.
Ja tam nigdy nie porównuje filmu do książki, ba chciałbym żeby film był całkowicie inny od książki i żeby zgadzały się tylko imiona i background, a już tym bardziej niczego nie wymagam od amerykańskich filmowych speców, którzy pisząc scenariusz jak mantrę powtarzają sobie w głowie "jak najmniej dialogów, bo zasną".
Pol Kent:
--- Cytat: laphiel w Lipiec 13, 2011, 11:54:15 ---mnie dobily elfy przybywajace na pomoc do helmowego jaru, i elrond zjawiajacy sie znikad przed wjsciem na sciezke umarlych i dajacy mu miecz, ktory powinien miec jescze od czasu rivendell <_<. ogolnie Jackson powinien zostac przy robieniu remake braindead ( imo jego najlepszy film, kosiarka do trawy roks i rulez, szxczegolnie jak sie je pizze z duza iloscia keczupu) a nie pchac sie do tolkiena. spieprzyl film i tyle.
--- Koniec cytatu ---
Tiaaa...spieprzyli to nagrywając Wiedźmina. Gdyby pięcioksiąg o Wiedźminie został zrealizowany "tylko" tak jak Władca Pierścieni. to myślę, że nie tylko byłby sukcesem finansowym ale także kawałkiem zajeb**tego filmu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej