Eve Online > PVE
PVE lvl1 Punisher fit prośba o pomoc
Nitefish:
Da się spokojnie klepać misje takim punisherem jak wkleił Mando, jak nie masz skilli na wersje t2 itemka to wrzucasz możliwie najlepszy t1. Ja z punishera przeskoczyłem na razu na cruza, bo na deskę to strata czasu centralnie.
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: laphiel w Lipiec 07, 2011, 12:28:46 ---deska przy slabych skilach na misjach, to samobojstwo. Zbierasz duzo wiecej damage niz na frejce, i tracisz duzo wiecej na wtopie. polataj frejkami , doskiuj skile poboczne z gunnery na IV, doskiluj tanka i nawigacje, i dopiero zmieniaj szipa. fit manda nie jest zly, pamietaj ze jestes szybszy od nopcow, nie wpadaj im w ogien, trzymaj dystans i sie poduczysz. repki nie uzywaj non stop, to starczy ci spokojnie capa a jak widzisz ze padasz to zwiewaj
--- Koniec cytatu ---
Wyjaśnijmy sobie coś.
Zaczynając grać w EVE siedziałem prawie 2 miesiące na trialach i wypróbowałem różne warianty gry i akurat gra deską amarską jest daleko łatwiejsza niż jakąkolwiek frytką na niskich lev. Czemu zapytasz? Bo siedzisz poza zasięgiem skutecznego ognia wroga a sam masz nadal dużą siłę. Dla mnie latanie jakąkolwiek fregatą na początku drogi w eve to jest po prostu głupotą (Jedynym wyjątkiem jest caldari kestrel, z którego przesiadamy się od razu do caracal-a, bo o galante nie wspomnie). Bo nie masz odpowiednich skili na capacitor czyli tak na prace działek, afterburnera i reperki do armora. Za to gdy latasz deską i utrzymując dystans do wroga możesz rozwalić wszystko bez problemu.
Do kolegi @laphiel
Najpierw polataj na noob skilach a dopiero się wypowiadaj.
Newbie:
Witam
Dzięki za podpowiedzi. DZięki Waszym sugestiom złożyłem taki zestaw:
Punisher
powergrid Output 45 MW
CPU Output 115 tf
High Slots
Dual Modulated Light Energy Beam I 7 MW, 9 tf - zjadają mniej CPU niż Dual Anode Light Particle Stream I
Dual Modulated Light Energy Beam I 7 MW, 9 tf
Dual Modulated Light Energy Beam I 7 MW, 9 tf
[empty high slot]
Szkła Radio S oraz Multifrequency S
koszt
powergrid Output - 21 MW
CPU Output - 27 tf
Med Slots
Cold-Gas I Arcjet Thrusters 10 MW, 15 tf
Cap Recharger II 1 MW, 15 tf
koszt
powergrid Output - 11 MW
CPU Output - 30 tf
Low Slots
Small Armor Repairer II 6 MW, 6 tf
C4S Coiled Circuit Thermal Radiator 1 MW, 32 tf
Adaptive Nano Plating II 1 MW
[empty low slot]
koszt
powergrid Output - 8 MW
CPU Output - 38 tf
Rigi
Small Capacitor Control Circuit I
koszt łączny
powergrid Output 40/45 MW Punishera
CPU Output 95/115 tf Punishera
Pozostaje mi 5 MW oraz 20 tf wolnego CPU i wolne dwa sloty. Ktoś ma pomysł jak je zapełnić?
...
Na razie polatam sobie fregatą jest bardziej dynamiczna i bardziej mi się podoba. Jeśli jakaś misja będzie szła niczym po grudzie zmienię ją na destroyera.
Pozdrawiam wszystkich
[VIDE] Herezja:
Jak to mówią "Wolnoć Tomku w swoim domku", ale jak wtopisz kilka punków to się sam szybko przekonasz do deski a później zapewne do mallera lub jak będziesz chciał mieć dronki to do arbitratora.
Doom:
Powiem tak zamiast tak liczyć ściągnij sobie to narzędzie, wgraj tam postać i używaj do teoretyzowania.
http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=548883 (tylko wiedz że jedną z największych obelg w eve jest "eft warrior" mam nadzieje że nie muszę tłumaczyć dlaczego)
Liczenie fitów w sposób jaki zrobiłeś nie ma sensu ponieważ jest kilka skili typu "add x% cpu per leve" / "decres x% need cpu per level" oraz niektóre statki też mają tego typu bonusy. Ponadto równania na podstawie których te rzeczy sa liczone są dla mnie zgadką bo raz jest to (((baza + pierwszy level)+drugi level)itd) a czasem jest to poprostu naliczanie do podstawy
w temacie wolnych slotów to do high slota nie za bardzo jest co wlżyć na pve, natomiast na low koniecznie coś do tanka / pradu / broni
BTW reklamował Ci ktoś już Unseen Academy? :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej