Eve Online > PVP

[PVP] Pilgrim

<< < (5/9) > >>

HammerSnake:
Ja powiem tak z własnego doświadczenia :

- nie raz brałem udział w zdejmowaniu solo lub nie latającego pilgrima tudzież arazu na armorze po przeskoku pacjenta przez bramę, mimo że jegomość wszedł od razu cloacku. Align te czołgi mają taki, że w 80% nano vagas, cynabal( który jest ostatnio w modzie) ba nano rapier z 2km/s-3km/s wykloczy delikwenta i zapoda punkt zanim ten odwarpuje na następną bramę lub obiekt i to w low secu gdzie nie masz baniek itp.

-sam nie raz łapałem rapierem kolesi na misjach ratach, tudzież wskakiwałem na gangi na ssach i nie zawsze jest tak, że jak sobie wybierzesz nawet warp to 0 to wylądujesz kolesiowi na masce. Zdarzało się i 10-15km, a o drabinkach na misjach lepiej nie wspominać i teraz suniesz sobie na tych gąsienicach <200m/s, a tu koleś dajmy na to jest od ciebie te 14km i leci przed siebie 200m/s.
Co wtedy? Jajco.

Statek fajny, ciekawy, ba rozwalić można nim wszystko od fryty do bsa solo, ale ma bardzo mocne słabe strony o czym należy pamiętać.
Natomiast do gangu, bitek przy bramach itd aż się prosi, żeby chwycić Cursa. Co komu po krótkich ssawkach?

W sumie topic jest o fitach, ale tradycjnie zrobił się offtop i musiałem wtrącić swoje trzy grosze. :P

Generalnie jak masz skille i chęci to lataj tym i nie oglądaj się na innych.

Colonel:
Chce se chlopak polatac pilgrimem to sobie polata...
to swietny statek do solo wloczegi...trzeba tylko umiec dobierac nim cele...
tzn nie zbyt nano bo uciekna za zasieg neutow i bedzie dupa..
uklad slotow daje mnostwo okazji do dziwacznego fitowania...
2 x 1600 czy nano na buforze tarczy...
sprzedam Ci dwa moje ficiki z gornej polki i taki biedniejszy :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[Pilgrim, pil activ]
True Sansha Armor EM Hardener
True Sansha Armor Thermic Hardener
True Sansha Armor Kinetic Hardener
Corpum A-Type Medium Armor Repairer
Corpum A-Type Medium Armor Repairer

Warp Scrambler II
Stasis Webifier II
Stasis Webifier II
Medium Electrochemical Capacitor Booster I, Navy Cap Booster 800

Medium Unstable Power Fluctuator I
Covert Ops Cloaking Device II

Medium Auxiliary Nano Pump II

Hammerhead II x5
Warrior II x5
Hornet EC-300 x5
Hammerhead II x5

oczywiscie jak kogos nie stac na ten przybytek radosci to niech wraca do anomalek 24/7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Pilgrim, hijena nad pilicą]
Armor EM Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Armor Kinetic Hardener II
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I
Medium Armor Repairer II

Warp Scrambler II
Y-S8 Hydrocarbon I Afterburners
Balmer Series Tracking Disruptor I, Tracking Speed Disruption
Balmer Series Tracking Disruptor I, Tracking Speed Disruption

Covert Ops Cloaking Device II

Medium Ancillary Current Router II

Hammerhead II x5
Warrior II x5
Hornet EC-300 x5
Hammerhead II x5

Azbuga:
do latania pilgrimem potrzeba sporo cierpliwości - w swoim czasie latałem tym sporo ale potem zmieniły mi się upodobania. pilgrim idealnie sprawuje się jeśli masz kogoś w cruzie t1 jako baita i jest to młoda postać z poza twojego korpa. mało kto sobie odmówi wtedy zapolować.

co do latania solo po low secu - jest kilka rzeczy które statek powinien móc zrobić żeby to było w miarę bezpieczne i efektywne:

1. cloack, lepiej covert cloack lub align poniżej 4,5 sekundy - z takim alignem jesteś nie do złapania bez kogoś z sensor boosterkiem na cruzie. fregata cie jednak złapie. armorowy statek może mieć ciut mniejszy align bo nadrabia sygnaturą.
2. omni tank minimum 25-30k ehp - bez jakiejś dużej dziury w resach - pozwala zatłuc pare rzeczy pod sentry gunami o ile masz dość siły ognia.
3. web  - najlepiej frakcja z przepaleniem siega na 18-19km - jak nie masz weba to znaczy że każdy da rade podbić pod gate i skoczyc zanim go złapiesz w scrambla. no chyba ze uda ci się złapać coś z dala od bramy.
4. siłą ognia - dlatego przestałem latać pilgrimem czy cursem solo :) bez minimum 400-500 dpsa zabicie wroga zajmuje na tyle dużo czasu ze albo cię zjedzą sentry, albo dolec koledzy naszego celu.
5. jedną z groźniejszych sytuacji jest kiedy w cruz size statku agrujesz fregate pod sentrami - jak pilot fregaty zacznie ci wybijać drony ma bardzo duże szanse cię zabić. dlatego bardzo przydaje się neut. jeśli masz weba to na 10km + fregaty są niegroźne bo je trafisz. jeśli podlecą na 500m możesz mieć kłopot. neut ratuje życie :)

dość tani i bardzo dobry statek do latania solo gdy jesteś amarem to omen navy - mniej skili niż pilgrim a jest bardzo fajną zabawką.

Nitefish:
Colonel, Twój fit na pilgrima kosztuje następująco:
- rigi ~2x 200kk
- repki Corpum A-Type Medium Armor Repairer ~ 2x 460kk
- hull pilgrima ~110kk

Czyli proponujesz założyć na shipa wartego około 100kk, który spada o ile nie znajdzie bezbronnej ofiary, fit za minimum 1.2b i to ma być fajne?

Colonel:

--- Cytat: Nitefish w Lipiec 02, 2011, 00:32:01 ---Colonel, Twój fit na pilgrima kosztuje następująco:
- rigi ~2x 200kk
- repki Corpum A-Type Medium Armor Repairer ~ 2x 460kk
- hull pilgrima ~110kk

Czyli proponujesz założyć na shipa wartego około 100kk, który spada o ile nie znajdzie bezbronnej ofiary, fit za minimum 1.2b i to ma być fajne?

--- Koniec cytatu ---

tak !
nie stac cie? to wracaj na anomalie  ::)
...ponizej masz tansza wersje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej