Eve Online > PVP
[PVP] Pilgrim
Isengrim:
Nie znalazlem zadnego w miare aktualnego tematu, wiec pozwole sobie zalozyc nowy (i od razu przepraszam za brak zrzutow z EFT, pisze z pracowego kompa, gdzie exeki takie jak EFT mam zablokowane).
Zastanawiam sie nad Pilgrimem do latania po lowsecu, solo albo z 1-2 kolegami (np. w bomberach, AF-ach, itp). Celem beda jakies raciarki na paskach, nieduze gangi fregat/AFek/desek, itp. ... to znaczy chyba beda, chetnie przyjme sugestie dotyczace najbardziej podstawowych kwestii zwiazanych z tym statkim, czyli preferowanych celow i taktyki.
Na razie wymyslilem cos takiego:
Damage Control II
Energized Adaptive Nano Membrane II
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I
Small Armor Repairer II
10 MN Afterburner II
Medium Capacitor Booster II: Cap Booster 400/800
Warp Scrambler II
F-392 Baker Nuun Tracking Disruptor I
F-392 Baker Nuun Tracking Disruptor I
Covert Ops Cloaking Device II
Medium Energy Neutralizer II
Medium Energy Neutralizer II
Small Energy Neutralizer II
Medium Trimark Armor Pump I
5 x Hammerhead II
5 x Vespa EC - 600
5 x Warrior II
5 x Hobgoblin II / Acolyte II
Pomysl z mala reperaczka jest podpatrzony na BC (wiem, wiem co sadzicie o BC... ;)) - ale moze faktycznie nie jest taki zly? A jesli jest, to czemu? I przede wszystkim, co lepszego na to miejsce? RCU II i Medium NOS zamiast malego Neuta?
Inny fit, ktory widzialem, to plyta 800 i Medium Reperaczka - ale czy tu nie bedzie brakowalo bufora?
I jeszcze, czy dwa TD, czy jeden zastapic Webifierem?
Casa Rankor:
[Pilgrim, Satanicha]
2x Medium Energy Neutralizer II
Y-T8 Overcharged Hydrocarbon I Microwarpdrive
Tracking Disruptor II (Tracking Speed Disruption)
10MN Afterburner II
Warp Scrambler II
Medium Capacitor Booster II (Navy Cap Booster 400)
2x Energized Adaptive Nano Membrane II
Armor Thermic Hardener II
Damage Control II
Medium Ancillary Current Router I
5x Hammerhead II
5x Warrior II
5x Hobgoblin II
5x Valkyrie II
Da Best.
Insen ty tu nie troluj na forum tylko skladaj go i do floty.
Nitefish:
Nie chcę Cię martwić ale generalnie to pilgrimy to nadają się do zgankowania jakiegoś nuba na bańce albo postawienia cyno lepiej niż kestrel. Dla wyjaśnienia mojej opinii:
- pilgrim jest armorowym shipem, mega wolnym, tylko skończony łoś mu nie ucieknie. Poza tym sam możliwości ucieczki nie ma w ogóle.
- ma karę po decloaku, więc j.w. tylko skończony łoś widząc pilgrima obok nie ucieknie zanim ten go namierzy i zescrambluje.
- jeśli cokolwiek odleci od niego poza zasięg neutów - a nie ma bonusa do zasięgu - to pilgrim spada jak szmata.
- jego tracking disruptory działają tylko na statki posiadające działa.
Jeśli chcesz latać czymś co neuci lataj curse. Ten statek nadaje się świetnie do solo jak i do gangów. Jest w pytkę przepotężny jeśli ktoś ma skilla.
Isengrim:
Nitefish, dzieki. Wiem, ze Curse lepszy (tez aktualnie kombinuje jak go zlozyc), a Pilgrima wzialem na pierwszy ogien, bo lubie statki z Covert Opsem.
W najgorszym razie bede sie rozbijal Arbitratorem dalej. Idealny bait na jeszcze wiekszych noobow niz ja. :D
Kara Mon:
Curse solo = fail. Nie dlatego ze to zly statek tylko ze cursa zaatakuje tylko grupa lub jak to okresliles "skonczony los".
Do solo ja lubie taki fit
[Pilgrim, solo]
Damage Control II
Medium Armor Repairer II
10MN Afterburner II
Tracking Disruptor II
Medium Electrochemical Capacitor Booster I, Cap Booster 800
Warp Scrambler II
Tracking Disruptor II
Medium Unstable Power Fluctuator I
Medium Unstable Power Fluctuator I
Medium Ancillary Current Router I
Medium Anti-Thermic Pump I
Hammerhead II x5
Warrior II x9
Hornet EC-300 x5
Hammerhead II x3
Med reperka > small reperka
--- Cytat: Nitefish w Lipiec 01, 2011, 15:45:11 ---- pilgrim jest armorowym shipem, mega wolnym, tylko skończony łoś mu nie ucieknie. Poza tym sam możliwości ucieczki nie ma w ogóle.
--- Koniec cytatu ---
Najwazniejsze to wybrac taki cel od ktorego nie trzeba uciekac , kazdy statek opierajacy swoja bron o capacitor jest do rozjechania , kazdy z potencjalnymi kolegami obok nie jest dobrym celem. Zeby miec pewnosc ucieczki trzeba posiadac conajmniej 1 weba, afterburner i cap booster, w innych przypadkach zanim dodryfujesz poza zasieg neutow to dawno juz masz po capacitorze.
--- Cytat: Nitefish w Lipiec 01, 2011, 15:45:11 ---- ma karę po decloaku, więc j.w. tylko skończony łoś widząc pilgrima obok nie ucieknie zanim ten go namierzy i zescrambluje.
--- Koniec cytatu ---
Kara po decloaku jest krotsza niz align wiekszosci statkow od cruisera wzwyz . Druga metoda przeciwdzialania to "low speed bump" w cloaku ale wymaga duzej cierpliwosci i daje tylko odrobine czasu na zaczecie lockowania.
--- Cytat: Nitefish w Lipiec 01, 2011, 15:45:11 ---- jeśli cokolwiek odleci od niego poza zasięg neutów - a nie ma bonusa do zasięgu - to pilgrim spada jak szmata.
--- Koniec cytatu ---
Jesli juz jest w zasiegu neutow to nie odleci , jesli jednak odlecial to juz wiesz ze wybrales bardzo zly cel do ataku .
--- Cytat: Nitefish w Lipiec 01, 2011, 15:45:11 ---- jego tracking disruptory działają tylko na statki posiadające działa.
--- Koniec cytatu ---
Fakt Falcon dziala takze na statki z rakietami :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej