Śmietnisko > Off Topic
Internet w Play
Isengrim:
Czyli tam dobrze, gdzie nas nie ma. :P
[VIDE] Herezja:
Moja panna ma neta z Ery. Mieszka na obrzeżach Płocka (w teorii to nadal Płock ale już po 2 stronie Wisły) i raczej sobie chwali Erę więc ...
ps. O ile pamiętam to Play miał dawać do sprawdzenia zabawki ale przy wpłacie kaucji o jakiejś tam wysokości. Nie wiem po jakim czasie trzeba było zwrócić zabawkę ale pewnie jak najszybciej ];/
ps1. Zastanawiałeś się nad ofertą Cyfrowego Polsatu? Nie wiem jak to się sprawuje ale o ile dobrze pamiętam mają takie same "gwizdki", do których wkłada się kartę więc ... Ma ktoś jakieś wieści jak to się sprawuje?
Doom:
Wiekszość tych gwizdków i tak pochodzi z tej samej fabryki na tajwanie, rożni je soft - konkretnie ilość, wielkość loga i różne dodatkowe shity w oprogramowaniu pchanym na kompa żeby to ustrojstwo działało (do tej pory czasem się śmieję z kumplem z sytuacji w której będąc na praktykach w serwisie komputerowym zainstalowaliśmy klientowi modem orange uzuywając softu plusa bo durne orange dało blokadę sterów do modemu na viste (wtedy jeszcze względna nowość) i wszystko ładnie śmigało).
To na co musisz zwrócić uwagę to raczej jaki typ gwizdka dostajesz konkretnie, jak wyglada konfrontacja zasięgu teoretycznego z praktycznym tam gdzie mieszkasz / najcześciej bedziesz uzywal tego podpiecia i ewentualnie serwis isp.
Orli1983:
A ja polecam orange na karte- najtaniej i bezzobowiązań :P Porównywałem z playem i chodzi u mnie ciut wolniej tylko .
a co do modemów na karty to warto sprawdzić czy wspiera hspa czy hsdpa.
Belm Starr:
Kupiłem Play na kartę, ale w mojej wsi miałem zerową siłę sygnału (co ciekawe modem przy takim kiepskim połączeniu informował mnie, że zestawił HSDPA) bajty szły jak krew z nosa.
Włożyłem do modemu dla testu kartę plusa, i internet chodził aż miło.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej