Eve Online > Dyskusje ogólne
Niespodziewane DT
silvia:
http://www.cdaction.pl/news-20064/kolejne-ataki-lulzsec---przyszedl-czas-na-minecraft-i-eve-online.html
Kara Mon:
Ja pamietam cos podobnego chyba jakies 1.5 roku temu, w sumie nic strasznego sie nie dzialo po 24 h serwer dzialal nic nikomu podobno nie zginelo.
Btw czy wam tez centrala tak strasznie wolno chodiz czy tylko ja ? myslalem przez chwile ze to jakis zmasowany atak na wszystko co zwiazane z eve bo dlugo trzeba czekac na jakakolwiek reakcje centrali ;D
Doom:
--- Cytat: GyrosHunter w Czerwiec 14, 2011, 22:02:10 ---Pytając ile to potrwa, miałem na myśli wasze doświadczenia z poprzednimi tego typu akcjami. Czy czekać do północy, by sobie pograć jeszcze (i ustawić cholerną kolejkę skilli, której jako noob nie ustawiłem, bo... zapomniałem, czy cokolwiek), czy raczej będą to naprawiać do rana albo dłużej :].
--- Koniec cytatu ---
Jak do tej pory atakami ddos traktowały sie standardowo frakcje lejące sie w null, ale dotyczyło to ataków na serwery komunikacyjne i eventualnie fora / killbordy. Atak bezposrenio na ccp jest wedle mojej wiedzy pierwszym takim i dlatego hgw ile potrwa im pacyfikacja problemu
--- Cytat: Biggy w Czerwiec 14, 2011, 22:12:50 ---Odkąd gram (ponad rok) DDoSy się chyba nie zdarzały. Zwykle nieprzewidziane DT trwają od kilkunastu minut do 2h, chociaż był kiedyś taki co trwał kilkadziesiąt godzin, ale to chyba było związane z patchem i dali darmowe SP.
--- Koniec cytatu ---
Ale wtedy była to ich wina. tym razem jest to czynik od nich niezalezny i jeśli dobrze pamietam eula oni nie muszą nam nic tym razem rekompensować
Doom:
--- Cytat: Kara Mon w Czerwiec 14, 2011, 22:49:57 ---Ja pamietam cos podobnego chyba jakies 1.5 roku temu, w sumie nic strasznego sie nie dzialo po 24 h serwer dzialal nic nikomu podobno nie zginelo.
--- Koniec cytatu ---
Tamto to byl pach albo remont serwerowni
--- Cytuj ---Btw czy wam tez centrala tak strasznie wolno chodiz czy tylko ja ? myslalem przez chwile ze to jakis zmasowany atak na wszystko co zwiazane z eve bo dlugo trzeba czekac na jakakolwiek reakcje centrali ;D
--- Koniec cytatu ---
To jest wina specyfikacji serwera i naszej odleglosci od niego. Serwer jest w stanach i w ich prime regularnie zwalnia do zauwazalnego poziomu
Spadiku:
Oh noes! moje iski! :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej