Eve Online > Dyskusje ogólne
CSM a polska społeczność
Xarthias:
--- Cytat: solo w Maj 31, 2011, 16:47:40 ---+1
nie obraźcie się, ale polacy generalnie w grach mmo w tym i w eve to ludzie chcący tylko zarobić na rtm,
lub gracze którzy "cholęder chcą się w to bawić".
bycie w csm oznacza stanięcie ponad rtm, a każdy ceo, fc ma swoją cenę, np 100 tytanów.
polacy wcale nie udowodnili w tej grze że potrafią coś sensownego stworzyć w przeciwieństwie do niemców, amerykanów czy ruskich,
zato dobrze opanowali sztukę wystawiania aukcji na allegro.
--- Koniec cytatu ---
Aż się chce zakrzyknąć: "W d* byłeś, g* widziałeś".
Co takiego stworzyli Niemcy, Amerykanie czy Rosjanie, czego nie stworzyli Polacy?
Poza tym, że znakomita większość krzykaczy o tym, jacy to źli są Polacy, nawet pisać poprawnie po polsku nie umie? :P
No pls, pokaż mi co takiego stworzyły te inne nacje. Ale w liczbach bezwzględnych, czyli np 100% Rosjan siedzi w jednym ally itp itd.
Bo kiedyś podawane przykłady, że rosyjski alians ma 3000, a największy polski nie miał 1000 osób uważam za trochę z tyłka, skoro Rosjan gra 30 czy 40 tysięcy, a Polaków 10 razy mniej.
Mając chary w rozmaitych powerblockach, będąc zarejestrowanym na wielu forach, multinarodowych czy nie, mogę stwierdzić tylko jedno. Cwaniactwo jest wszędzie, bez wyjątku, i jakoś specjalnie się na tym polu nie wybijamy.
Jedyne co zauważyłem i w czym przodujemy, to głupie gadanie jacy to wszyscy (Polacy) jesteśmy źli, niedobrzy, cwaniakujemy, kradniemy, kłócimy się itp itd.. A najbardziej krzyczą ci, którzy z Polski dawno wyjechali, Polakami są już tylko z nazwy i czasem z rodziny odwiedzanej raz na rok, a z racji mieszkania "za granicą" uważają się za "lepszych, kulturalniejszych, lepiej wychowanych i bardziej cywilizowanych" (cytat autentyk z jednego forum :P ). A ja mam zawsze jedną odpowiedź. Aż tak Cię boli bycie Polakiem i to jacy rzekomo są Polacy? Post wcześniej napisałem jak się można zrzec obywatelstwa, więc droga wolna, spierd... nie będziemy tęsknić.
To była moja prywatna opinia, a jak administrator dodam, że dalsze narzekania w temacie naszej narodowości mogą skończyć się dużą przykrością dla bezpodstawnie narzekającego.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: solo w Maj 31, 2011, 18:30:13 ---
gdyby u polskich sterów byli normalni ludzie a nie jakieś pojeby z wiosek gdzie psy szczekają dupami... mielibyśmy wielki polski napland i napieprzalibyśmy się z ruskimi
--- Koniec cytatu ---
Wlasnie gdyby u sterow byly pojeby, to mielibysmy Wielki Wszechpolski Napland RMT, i napieprzalibysmy sie z "Ruskami", "Zabojadami", "Makaroniarzami" czy jak ich tam jeszcze nazywasz, i wiazalibysmy jakies nasze wydumane narodowe ego z poczuciem przynaleznosci w grze MMORPG do danej frakcji tylko i wylacznie z powodu miejsca urodzenia w real life. Na szczescie jestesmy dokladnie tak samo podzieleni, jak Rosjanie, Niemcy czy Amerykanie, tylko ze na mniejsza skale, bo jest nas po prostu w tej grze mniej. Na szczescie tez wszelkie poronione pomysly Tobie podobnych "reformatorow jednosci narodowej" sa trollowane w zarodku, i kazdy chetnie ci wytknie na tym forum, jak bardzo sie mylisz ;)
Asag:
Kurcze 10 minut się spóźniłem i nie przeczytałem co tam solo nabazgrał :(
Xarthias:
--- Cytat: Asag w Maj 31, 2011, 18:43:07 ---Kurcze 10 minut się spóźniłem i nie przeczytałem co tam solo nabazgrał :(
--- Koniec cytatu ---
Streszczenie masz w cytacie u Cata.
A użytkownikowi solo najwyraźniej nie spodobało się, że z okrzykiem "oi white power" nie przytakujemy jego nacjonalistycznym poglądom i z pieśnią na ustach nie lecimy lać "rusków", "szwabów" i innych. Po czym strzelił focha i skasował konto na Centrali :D
Z racji "zajmowanego stanowiska" na tym forum nie napiszę jakie mam zdanie o jemu podobnych, bo byłoby to mocno niepolityczne i nie udałoby się bez używania słów powszechnie uważanych za nieprzyzwoite, :P ale płakał po "utracie" tak "cennego" użytkownika nie będę.
A tymczasem radziłbym wrócić do tematu.
@Cat - bardzo dobre podsumowanie.
SokoleOko:
Tak jak Xarth napisał, celem tego wątku nie była próba zdiagnozowania Polskiej duszy (kolejna np. po "Weselu", że odwołam się do bolesnych dla wszystkich wspomnień), tylko ocena czego polskie community się spodziewałoby się po polskim kandydacie.
Potrząsając sitkiem widać kilka dobrych odpowiedzi.
Dorzucimy coś jeszcze? Niech ten wątek pokręci się kilka dni ;)
--- Cytat: Xarthias w Maj 31, 2011, 18:53:37 ---Po czym strzelił focha i skasował konto na Centrali :D
--- Koniec cytatu ---
Op success? :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej