Eve Online > Dyskusje ogólne

CSM a polska społeczność

(1/13) > >>

SokoleOko:
Disclaimer - tym razem spróbujmy porozmawiać serio, bez trollingu i generalnie dojrzale :)

Kto śledzi "politykę" ten wie, że w ubiegłym tygodniu CSM6 (6. kadencja, trwa teraz rok) zaliczyło "summer summit" z CCP, czyli trzydniowy marator narad i dyskusji na Islandii.

Generalnie wygląda na to, że CSM przerosło nieco oczekiwania CCP, stając się sensowną i kompetentną organizacją graczy, która mimo wewnętrznych radykalnych różnic potrafi wypracować wspólne stanowisko i konsekwentnie prezentować je CCP. Efekty tych działań są widoczne w grze od mniej więcej 9 miesięcy - wszystko zaczęło się od ubiegłorocznego "Summer of rage".

Tyle tytułem wstępu, teraz czas na pytanie - czy widzielibyście jakąkolwiek korzyść z tego, by polska społeczność miała swojego reprezentanta w przyszłych CSM?

To czy jest możliwe zebranie odpowiedniej liczby głosów jest inną sprawą - ja pytam o to, czy byłoby czymś pozytywnym dla nas, Polaków w grze (obojętnie czy jesteśmy "wannabe PvP', czy failbearami, czy pozostałymi)?

sc0rp:
Wizerunkowo z pewnoscia, tylko co moglibysmy uzyskac przez to jako Polacy. Polska wersje klienta - no thx, jednak wole okreslenie Drake niz Kaczor ;) Inna sprawa ze graczy jest zbyt malo aby zrobili polskiego klienta.

Generalnie po za c0ven reszta polskiego community imo nie ma zadnego interesu ktory mozna by na CSM przepchnac/zalatwic etc.
CSM zajmuje sie mechanika gry i w mojej opinii wazniejsze od tego jaki paszport czlonek CSM jest to jaka opinie reprezentuje, jaka ma umiejetnosc prowadzenia dyskusji(negocjacji) i na jakie poparcie wewnatrz CSM moze liczyc.

Azbuga:
wydaje mi się to dość obojętne. Polak czy inny żadna różnica. A jeśli chodzi o polish community i kontakty z ccp to zupełnie będę zadowolony jak z raz do roku wpadną postawić piwo :) obecność ccp drastycznie zwiększa ilość ludzi na zlocie jak było ostatnio widać.

PS. sokole - jak będziesz kandydował to mój głos masz :)

Doom:
Dark trzeba było być na spotkaniu w Warszawie >:D
Sprawa lokalizacji klienta była tam omawiana dość szeroko, z uwzględnieniem wad, zalet, mozliwych form itp. Dodatkowo jest również detal który np mnie skloniłby do przełkniecia tych mniej upierdliwych wad (kaczora zaliczam do wad "po moim trupie" żeby nie było) - jest to warunek do tego aby uzyskać polskiego GM'a.

Polski reprezentant w CSM to byłby krok we właściwym kierunku. Graczy jakoś masakrycznie wielu nie ma przynajmniej w tle z liczbami zarejestrowanych kont, ale jako narodowość w grze jesteśmy widoczni z róznych stron, zarówno pozytywnych jak i negatywnych, oraz znani też w róznych aspektach gry. Nie wspomnę o tym że pomijając kilka klinicznych przypadków których z ksywki wymienial nie będę nawet najgłupsze "nasze" pomysły na naprawę różnych aspektów gry są IMO o wiele lepsze niż to co oferuje czasem ten czy inny ccp_ktostambardzoważny na dev blogach itp

Sokole prośba do Ciebie jako założyciela tematu - podsumuj jakoś działania rady dla tych którzy się tym interesują od przypadku do przypadku

SokoleOko:

--- Cytat: Azbuga w Maj 31, 2011, 13:16:28 ---wydaje mi się to dość obojętne. Polak czy inny żadna różnica.

--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie narodowość nie powinna mieć znaczenia. Z drugiej strony, nie każdy Polak siedzi na FHP/Eve-O, czyta blogi po angielsku i w ogóle identyfikuje się z Seleene czy Mittanim.

Plus, chociażby z racji dysproporcji zarobków między nami a Zachodem, może jednak są jakieś różnice, które warto byłoby zaakcentować?

--- Cytat: Azbuga w Maj 31, 2011, 13:16:28 ---PS. sokole - jak będziesz kandydował to mój głos masz :)

--- Koniec cytatu ---

Heh, dzięki.. aczkolwiek o personaliach tu nie rozmawiamy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej