Eve Online > Dyskusje ogólne
Boty [Odp: [Polityka] Północny wschód czyli]
HammerSnake:
Chłopaki z Bufu chcą przenieść boty od rolków do eso ? :P
To bardziej się opłaca bota zapodać w rentierskim sojuszu niż w high secu?
Siri Irme:
Sorry, że się wtrącę ale to mnie ciekawi:
--- Cytat: Dark Flonoe w Maj 30, 2011, 16:43:25 ---Z drugiej strony ccp ma problem bo nawet jesli wiedza o tym to jednak przy usunieciu kilku set kont z gry to jest to jakby nie patrzyl ~1.500 USD/m
--- Koniec cytatu ---
Bo, jeżeli bot uzbiera na tyle kasy, żeby można było opłacić plexa (i to nie jednego), jaki zysk liczony w $ ma z tego CCP? Wszystko przecież zostaje w grze. Abonament zostaje wykupiony za iski. Nie kumam.
Mogłaby mi to jakaś dobra dusza objaśnić?
sc0rp:
--- Cytat: hctob w Maj 30, 2011, 20:42:09 ---Sorry, że się wtrącę ale to mnie ciekawi:
Bo, jeżeli bot uzbiera na tyle kasy, żeby można było opłacić plexa (i to nie jednego), jaki zysk liczony w $ ma z tego CCP? Wszystko przecież zostaje w grze. Abonament zostaje wykupiony za iski. Nie kumam.
Mogłaby mi to jakaś dobra dusza objaśnić?
--- Koniec cytatu ---
Jasne, kazdy plex (wg.zapewnien ccp) pochodzi z rozmiany gtc (gtc=2x plex) - a kazdy gtc jest kupowany za usd.
Wiec mimo ze bot x oplacil gre za iski, to te iski dostal gracz y ktory zakupil plexa za usd
Siri Irme:
Dzięki. Teraz rozumiem.
Rabbitofdoom:
Bot zarabia iski kupuje plexy za $ tylko ze sprzedaje nadwyzke iskow za euro ponizej ceny plexa i np zarabia na korzystnym kursie euro do dolara etc. I tak mam wrazenie ze RMT wlasnie dlatego chca rozwalic NC bo ich przestrzen byla takim miejscem gdzie kazdy z altem mogl sobie bez stresowo zarabiac na plexa dla siebie, maina i jeszcze mu cos na PVP zostalo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej