Eve Online > Dyskusje ogólne
Boty [Odp: [Polityka] Północny wschód czyli]
Syntion:
--- Cytat: Yurioni w Maj 30, 2011, 09:50:03 ---garnek?!
--- Koniec cytatu ---
LOL garnek w tym nagraniu pelnil zupelnie inna role - rzekl bym rozrywkowa i nie mial wiele wspolnego z tematem botow jaki przewijal sie na TAMTYM nagraniu. Garnek to koles, ktory w zabawny sposob i wlasbnymi slowami opowiedzial jakie ma priorytety w grze. Ot i tyle.
Ranshe:
--- Cytat: Syntion w Maj 30, 2011, 10:44:16 ---to zapytaj na kanale "alliance" jeszcze raz...
--- Koniec cytatu ---
Ale po co skoro najwyraźniej wiesz dużo na ten temat.
A czekaj czekaj, może sam pytałeś na alliance i ci odpowiedzieli? To chciałem zauważyć, że masz inny kanał alliance niż ja.
--- Cytuj ---Ja jestem jak najbardziej ZA - zebys strzelal do wszystkich botow jakie tylko spotkasz.. tylko hmm bedziesz mial jeden problem .. one beda dla ciebie BLUE
--- Koniec cytatu ---
DRF jest dla mnie blue? Coś nowego...
Syntion:
--- Cytat: Ranshe w Maj 30, 2011, 10:51:34 ---Ale po co skoro najwyraźniej wiesz dużo na ten temat.
A czekaj czekaj, może sam pytałeś na alliance i ci odpowiedzieli? To chciałem zauważyć, że masz inny kanał alliance niż ja.
DRF jest dla mnie blue? Coś nowego...
--- Koniec cytatu ---
Mowie o botach ogolnie.
Niestety z przykroscia stwierdzam ze kanalu (alliance) o ktorym mowisz moj korp juz nie ma. A poza tym mieszkamy w Curse - wiesz tam sie zarabia robiac misje - taka specyfika regionu.
A na ten temat wiem tyle ile dowiedzialem sie z owego nagrania + fora + rozmowy z ludzmi z gry. Serio, wez popytaj, porozmawiaj, zainteresuj sie backgroundem tego calego "biznesu" to moze ci cos zaswita w glowie i sobie to wszystko policzysz.
Ranshe:
--- Cytat: Syntion w Maj 30, 2011, 11:06:15 ---Mowie o botach ogolnie.
--- Koniec cytatu ---
Ogólnie, czyli boty ogólnie będą dla mnie blue, więc DRF będzie dla mnie blue jako część ogółu. Coś nowego, mówię przecież...
--- Cytuj ---A na ten temat wiem tyle ile dowiedzialem sie z owego nagrania + fora + rozmowy z ludzmi z gry. Serio, wez popytaj, porozmawiaj, zainteresuj sie backgroundem tego calego "biznesu" to moze ci cos zaswita w glowie i sobie to wszystko policzysz.
--- Koniec cytatu ---
Jakbym nie miał większych w życiu problemów niż boty w grze...
Pomijając że nie bardzo wiem co mam sobie liczyć, może chciałeś komu innemu odpisać i ci się pomyliło?
Xeovar:
Botów nie da się usunąć całkowicie. Zawsze jak ktoś będzie chciał to da rade zautomatyzować czynność.
Odgórne masowe banowanie jest też z dupy, bo jest duża "szara strefa":
- jak traktować gości co używają do grania makr ze sprzętu ? np G5 ? Zabanować sprzęt ?
- co zrobić z ludźmi którzy multiboxują ? używając jakiś narzędzi technicznych do tego żeby jedną myszą/klawą obsługiwać dwa konta ?
- udowodnienie bocenia gościowi co jest ATK jest niewykonalne
- komputer z definicji służy do automatyzacji czynności, jak ktoś chce zabronić używania kompa do tego do czego jest stworzony ?
Pomijam tutaj sztandarowy "case": "wie pan co, ja mam zwyrodnienie nadgarstków od zbyt dużego grania, nie mogę za dużo klikać, chcę grać w eve to pewne rzeczy robią za mnie makra.... bo umiem je zbudować i uruchomić a klikać nie mogę". A Autohotkey jest darmowy.
Do tej pory co większość gier które miały problemy z botami najdalej jak doszła to sprawdza czy ktoś jest ATK czy nie, i makrowanie ATK jest dozwolone.
Najlepszą drogą jest wywalenie tego co pozwala na bocenie, czyli durnego, powtarzalnego (a co za tym idzie makrowalnego) PvE produkującego kasę z powietrza.
Niestety nie rozwiązuje to problemu innych botów, takich jak misje courier czy trade boty...
A w ogóle mając API, eve-central i kilka narzędzi, całkiem realne jest zbudowanie systemu eksperckiego który analizuje rynki i spekuluje albo handluje na maxa bez udziału ludzi... i co, jak to zabanować ?
Zwłaszcza jak ktoś będzie tego pilnował, lub taki system będzie podawał człowiekowi instrukcje co i gdzie i ile kupić i dokąd zawieźć....
Budujemy świat wirtualny osadzony w przyszłości i dziwimy się że ludzie chcą używać zdobyczy nowoczesnej techniki do zabawy w nich... już nie długo będą autokierowcy w samochodach, to za 1000 lat nie będzie takiego softu żeby automatycznie wybierał cel i strzelał ??? Bez jaj, prawdopodobnie wtedy głupotą będzie strzelanie ręcznie, gdyż AI/komp zrobi to lepiej i szybciej...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej