Śmietnisko > Off Topic

Zaawansowane protezy, a idea cyberpunk'u. Czyli gdzie konczy sie czlowiek.

<< < (2/4) > >>

ManganMan:
W życiu już widziałem wiele takich przykładów...
Choć jeśli to będzie nadal w obecnym tempie się rozwijać, to może się skończyć technoapokalipsą i drugim średnioweczem (vide: sequel DeusEx'a)

Calix:

--- Cytat: Bladowicz w Maj 22, 2011, 16:25:48 ---Co wtedy?

--- Koniec cytatu ---

Cyberpunk. Aczkolwiek jak w którymś wywiadzie powiedział Gibson "tempo rozwoju techniki przerasta jego wyobrażenia o przyszłości".

Ranshe:
Oj tam przerasta.

Ja chcę mój latający samochód. Obiecywali mi latające samochody i co?

KennethWolf:
http://youtu.be/ElS9BKSsezw here you go :D

Bladowicz:

--- Cytat: Shodan ---A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating
--- Koniec cytatu ---

Mam oczy które widzą w kompletnych ciemnościach, na odległość wielu kilometrów. Oglądam wschody słońca w pełnym spektrum promieniowania. Słyszę każde skrzypnięcie, nie wazne w jak niskim tonie. Mogę patrzeć w słońce ale moje oczy nie zostaną uszkodzone. Moje płuca są efektywniejsze. Mogę wstrzymać oddech na pół godziny. Moja krew jest wzbogacona. Mogę zejść na znaczną głębokość bez specjalnego sprzętu. Moge wejść na wysoką górę i nie dostać zadyszki. ... itd.

Oczywiście wszystko to czysta fantazja która w najlepszym razie spełni się za dziesiąt albo i sto lat. (Chociaż Edison o fonografie mowil ze jest bezuzyteczny i sie nie przyjmie, wiec ktos taki jak ja moze sie spokojnie przeliczyc, i za 5 lat odpala masowa produkcje ;P) Natomiast zastanawiam sie jak ktos taki moze patrzec na zwyklego czlowieka. Słaby, ślepy, głuchy, delikatny. Kamień zmiazdzy mu reke i jest jakas tragedia.

P.s. Jeżeli chodzi o latajace samochody to troche kiepsko idzie, natomiast komputery mocno przerosly oczekiwania ludzi z branzy nawet.

--- Cytat: Bill Gates {1981} ---640k ought to be enough for anybody.
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej