Śmietnisko > Off Topic
O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie
Dormio:
--- Cytat: Star P'ergish w Maj 23, 2011, 14:38:45 ---@Wilk
Ja jestem ateista i świadomie zwalczam (o ile mogę) każdą zorganizowaną religie , ale światopogląd pojedynczych ludzi szanuje choć się z nim nie zgadzam.
Życzę Ci krytycznego podejścia do swojej wiary i zrozumienia ze można żyć szczęśliwie i porządnie bez "imaginary friend" , no ale wybór jest Twój , Twoje życie.
--- Koniec cytatu ---
Wyzbądź się iluzji. Taki z Ciebie ateista jak ze mnie antyteista. Mylisz pojęcia, jednocześnie próbując udowodnić, że tylko Ty wiesz jak wygląda rzeczywistość, a równocześnie:
--- Cytat: Star P'ergish w Maj 23, 2011, 19:19:31 ---Nie znamy sie , dzieli nas wiele lat zyciowego doswiadczenia , tysiace kasiazek , kilka jezykow.
Nie mysl , ze z kilkudziesieciu postow na tym forum mozesz zrozumiec osobowosc i zachowanie kogokolwiek.
--- Koniec cytatu ---
Innym zarzucasz nieznajomość siebie, ale samemu się do tego nie przyznajesz ? Nie uważasz tego za hipokryzję ? Skąd wiesz jaka jest moja/innych wiara i w co wierzę/wierzą ?
Jak możesz jednocześnie oceniać moją wiarę, nic o niej nie wiedząc ?
Może dla Ciebie życie jest męką (aż się prosi żeby zapytać co zamierzasz zrobić z tą męką), ale uwierz mi, że jest mnóstwo ludzi, którzy życie traktują jako coś nadzwyczaj przyjemnego.
--- Cytat: Star P'ergish w Maj 23, 2011, 14:38:45 ---Ja jestem ateista i świadomie zwalczam (o ile mogę) każdą zorganizowaną religie , ale światopogląd pojedynczych ludzi szanuje choć się z nim nie zgadzam.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za szacunek względem nas wszystkich, z którymi tu polemizujesz.
Nie musisz szanować mojego światopoglądu - wystarczy, że nie będziesz odpowiadał na moje posty.
KusKus:
Nie chce mi sie czytac calego topicu bo nie raz i nie dwa w zyciu gadalem z rozniastymi ludzmi na ten temat...
Religia = status spoleczny = dzierganie kasiorki = walenie w pupe malych chlopcow (no dobra z pupa malych chlopcow moze przesadzilem :P )
Od poczatku wszystkie wierzenia i religie byly spowodowane checia zysku, z malymi, tycimi wyjatkami.
Nie kwestionuje tutaj zalozen religii bo te sa rozne jak swinie na pastwisku i w sumie z niektorymi sie zgadzam, a nawet pokrywaja sie z moimi wlasnymi (" NIe zabijaj" geniusz... czysty kurde geniusz)...
Uwaga bede teraz obrazal ludzi wiary:
Jezeli ktos wierzy w boga, bogow, koze mroku czy inne koniowaly kosmosu, to przykro mi... ale "masz zajebiście słabą psychike" (cyt. Pan Psikutas bez "s" - "Chlopaki nie placza") jezeli potrzebujesz i akceptujesz takie wyjasnienia :<
Podpisal:
Kochajacy zycie Agnostyk :}
SokoleOko:
--- Cytat: KusKus w Maj 24, 2011, 10:30:48 ---(" NIe zabijaj" geniusz... czysty kurde geniusz)...
--- Koniec cytatu ---
Akurat "nie zabijaj (przedstawicieli własnego gatunku)" jest dość uniwersalne w świecie zwierząt.
KusKus:
Dude wlasnie to napisalem...
SokoleOko:
Ach, wybacz, to czym w tym momencie się zajmuje jest gorsze od kopania lodu, a bota do tego nie ma :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej