Śmietnisko > Off Topic
Sprzeciw wobec planowanych zmian w Ustawie o Broni i Amunicji
Gregorius:
Ooooj no taki błąd językowy ^_^.
Nigdy nie mam zamiaru znaleźć się w takiej sytuacji.
Jeśli jednak będzie trzeba - wiem, że kopanie z buta nic nie da :D
Całe to oburzenie raczej wynika z tego, że możemy mieć do czynienia z cholerną nadinterpretacją prawa... mój nóż ma 'teoretycznie 7,7cm ostrze' natomiast powierzchnia robocza (ta tnąca) to 8,1 - 8,2 cm. Wystarczy, że prawo do zatrzymania dostanie Straż Miejska i już widzę mandaty/sprawy karne za przekroczenie 2mm ;) Dziś to widać np. w zastosowaniu radarów drogowych na których Straże Miejskie zbijają kokosy.
Ontamec:
Wolność albo bezpieczeństwo.
Rząd wybiera ''bezpieczeństwo'', coraz więcej ograniczeń, urzędników i wszystkie ceny idą w górę.
Witaj komuno.
Kara Mon:
Jesli ludzie nie potrafia zyc ze soba w zgodzie to trzeba im w tym pomoc prawem , problem jest taki ze zaczynaja wymyslac bzdurne prawa ktore nie dosc ze ciezko bedzie egzekwowac to trafia nie tylko bandyte ale i zwyklego obywatela ktory mial pecha i trafil na wrednego policjanta :P
Rabbitofdoom:
--- Cytat: Gregorius w Maj 12, 2011, 10:30:04 ---Żeby skutecznie zabić wystarczy nawet 4cm ostrze ;)
Nie zrozum mnie źle - też myśle, że noszenie jakiś uber wielgaśnych maczet w mieście jest bez sensu, ale przepis jest kosmicznie durny...
--- Koniec cytatu ---
8-10 cm z tego co pamietam to dlugosc ostrza powyzej ktorego znaczaco zwieksza sie prawdopodobienstwo trafienia zywotnych organow przy pchnieciu. Po co ci wogule ostrze wystarczy... dlugopis. Zreszta wiekszoscia zwyklych codziennych przedmiotow jakie wiekszosc z nas ma w kieszeni mozna wykorzystac zeby zrobi komus krzywde jak sie wie jak. Co jutro zabronia nosic smyczy, kluczy, dlugopisow, paskow od spodni, torebek nylonowych, butelek, metalowych puszek.
A co do uzywania noza to byl jeden raz kiedy bylem bardz bardzo szczesliwy ze mialem kose na pasku na wyjezdzie do lasu. Gdyby nie to i wiedza jak sie bronic w takiej sytuacji to w najlepszym wypadku wywinal bym sie spora iloscia szfow w najgoszym bydle by mnie zagryzlo. Dodam ze dzialo sie to w bialy dzien na srodku wiochy.
[NF] Masa Huku:
Moim zdaniem, każdy powinien mieć prawo się bronić czy to nożem czy to bronią palną. Pozwolenia obwarować testami i tyle...gadanie że ludzie zaczną się zabijać jest bzdurą bo i teraz to robią. No ale w socjalistycznym państwie nie ma miejsca na tak daleko posunięte prawa szarego obywatela :).
@Kara: Państwo powinno do minimum ograniczyć się w tworzeniu prawa bo potem mamy bałagan ja teraz...to samo tyczy się "pomagania" obywatelowi...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej