Eve Online > Dyskusje ogólne
0.0 Fix?
Tloluvin:
--- Cytat: Dark Flonoe w Sierpień 16, 2011, 15:21:23 ---afaik jedyny problem ze slotami w calym empire to sa sloty na ME i troche do kopiowania - reszty jest az nad to wolnych.
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie tak. Czasem jednak sie zdarzy spietrzenie produkcji w efekcie ktorego straci sie troche czasu w kolejce. Nie jest to jednak cos czym trzeba by bylo sie specjalnie przejmowac. Raczej mala niedogodnosc wydluzajaca odrobine czas produkcji niz cos przez co trzeba by szukac nowej stacji
Minna Hinata:
@Orli:
1) W w-space mieszkam od ponad 2 lat (będzie chyba prawie 3), wprowadziłem się razem z małą ekipą do C5 w pierwszych dniach wprowadzenia patcha o nazwie Apocrypha (bo on wprowadzał w-space do gry).
2) Zanim została wprowadzona Apocrypha, były otwarte testy na których sprawdzane było działanie między innymi wormholi.
3) Nie będę Cię uświadamiał co do mechaniki działania dziur, to nie ma większego sensu, już bardziej łopatologicznie się nie da niż poprzednio. Mechanika jest jedna i odpowiadając na Twoje pytanie - tak, sprawdzaliśmy to kiedy pojawia się K162. Lepiej, było to sprawdzane przed wejściem Apocryphy podczas testów na Sisi.
4) Jak dobrze poszukasz na forum EVE-O, znajdziesz tą mechanikę którą Ci podałem dokładnie opisaną przez CCP Dev Team, poszukaj w tematach sprzed 2 lat.
Wymyślasz coś, co zostało sprawdzone i udowodnione zanim ty zacząłeś grać w EVE, próbujesz mi tu wmawiać jakąś dziwną mechanikę która nie ma pokrycia w rzeczywistości... w skrócie opadają mi ręce... więc wytłumacz mi taką sytuację:
Skanuje swój worm, w trakcie skanowania pojawia mi się nowa sygnatura, 30 sek później lecę na nią, jest to K162 który ma w opisie uwaga! "Life cycle has not begun". Wskakuje, jest to H296 po drugiej stronie czyli statyk systemu obok. Po wyskanowaniu sigów okazało się że jest on pusty, nie ma innych wormów. Nie ma też ludzi, brak aktywności w ostatnich 48h (czyli zero skoków)... miałem tak wieeeeele razy.
Jak dla mnie wygrałeś właśnie EVE, możesz wracać do WoW'a.
Kara Mon:
--- Cytat: Minna Hinata w Sierpień 16, 2011, 10:57:49 ---
Jak dobrze obserwujesz ds to zawsze uciekniesz, trzeba być nieogarem żeby dać się złapać na jakiejkolwiek lokacji gdzie nie masz scrambla na sobie od ratów.
--- Koniec cytatu ---
I tu jest maly blad logiczny, masz szczescie ze jestes w tak dobrze zorganizowanym korpie bo 90% populacji zaklada ze na gravi/ladarze/magneto/radarze spamujac ciagle d-scan sa bezpieczni. Tym bardziej nie znajdziesz tak dobrze zorganizowanych op-ow z kompletnym zabezpieczeniem w klasach 1-4 bo tam po prostu przewaznie brakuje ludzi do tak dobrze zorganizowanej akcji zeby to sie wszystkim oplacalo, no chyba ze ktos lubi robic za 10 centow za godzine :P .
Druga sprawa ze nie upilnujesz dziur 24/7 i trzecia to zauwaz ze sa tacy ludzie ktorzy nie maja parcia na statystyki na killboardzie i potrafia nawet kilka dni czaic sie w cloaku w dziurze az znajda jakis tlusty cel.
Minna Hinata:
--- Cytat: Kara Mon w Sierpień 16, 2011, 16:20:36 ---I tu jest maly blad logiczny, masz szczescie ze jestes w tak dobrze zorganizowanym korpie bo 90% populacji zaklada ze na gravi/ladarze/magneto/radarze spamujac ciagle d-scan sa bezpieczni. Tym bardziej nie znajdziesz tak dobrze zorganizowanych op-ow z kompletnym zabezpieczeniem w klasach 1-4 bo tam po prostu przewaznie brakuje ludzi do tak dobrze zorganizowanej akcji zeby to sie wszystkim oplacalo, no chyba ze ktos lubi robic za 10 centow za godzine :P .
Druga sprawa ze nie upilnujesz dziur 24/7 i trzecia to zauwaz ze sa tacy ludzie ktorzy nie maja parcia na statystyki na killboardzie i potrafia nawet kilka dni czaic sie w cloaku w dziurze az znajda jakis tlusty cel.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego też wyznaję świętą zasadę:
Zanim zaczniesz robić coś większego w domu to najpierw:
- obetnij skutecznie masę statyka
- zamknij wszystkie pozostałe wormy
- deep space probe w powietrze
- dscan w czasie pracy
Jakie mam z tego korzyści?
- Cokolwiek nowego się otworzy - wiem o tym bo mam probe w powietrzu i mogę od razu reagować (90% sygnatur typowych wormholi widać już po sile sygnału na deepie, k162 jest zawsze ten sam więc automatycznie widać czy coś się wpieło czy to tylko random spawn ladara/gravi/innego gowna)
- Nowy ship w przestrzeni - albo wleciał z przywalonego statyka albo się zalogował, zazwyczaj "popcorn-man" który nie robi nic poza siedzeniem w cloaku i obserwowaniem jak zawodowcy orają lokacje
- Cokolwiek by chciało mnie napaść ze statyka - nie wrzuci większej liczby shipów poza paroma (około 10) cruiser class (o wrzucaniu wybryków natury typu bhale itp zapomnij, nie wrócisz tym do domu już) - biorąc pod uwagę obecność w szczytowych momentach powyżej 4 carrierów i 4 dreadow, takim gangiem mogą co najwyżej pokampić i popilnować za nas worma :P
observer:
Sztuczne zawyżanie cen shipów t2, czy uniemożliwienie ich produkcji w hi-secu to żaden fun, tylko wnerwienie sporej liczby pilotów i przesiadka na inne statki. To tak jakby nagle ceny samochodów miały iść w górę o 200-300% w wyniku decyzji jakiegoś tam globalnego konsorcium. Zamiast zmieniać diametralnie to co już istnieje, mogli by urozmaicić 0.0 wprowadzając coś całkiem nowego do produkcji tylko tam.
Troche czasu mineło od wprowadzenia pirackich wersji statków t1, może już czas żeby postarali się o jakiegoś bc-ka frakcyjnego, albo nawet przerobione coś z t2 (frakcyjny interceptor - ktoś chce polatać? ). Jedyna różnica w porównaniu do istniejących była by taka, że moduł do produkcji dało by się zainstalować jedynie do pos-a w 0.0 lub w wh.
p.s.
Uprzedzam następną odpowiedź:
- Taaaa i co jeszcze? może frakcyjne t3?
Skoro cywilizacja się rozwija, to kiedyś tak, chyba że imperium rozwinie się na cały New Eden i frakcje pirackie przestaną istnieć ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej