Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem eve w WIN7
skyrush:
To samo było u mnie. To zależy od hardware'u, to, że jednym działa nie znaczy, że każdemu. Takich skarg jest masa od czasu ostatniego update'u.
tak więc, co pomogło:
1. reinstall directa - najnowszy ze strony microsoftu
2. masz kartę dźwiękową realtek'a na płycie? na stronie producenta ściągnij najnowsze stery pod swój w7/64bit.
u mnie rozwiązało problem z crashem po splash screenie, mam nadzieję, że Tobie też pomoże
jou
deckard:
Mona X Eve wymaga directx 9c, win 7 ma domyślnie 10 lub 11 i nie ma większości dll do 9 ergo większość gier nie będzie działać na nowo zainstalowanej wingrozie 7. Direct 10 i 9 to rozne pakiety Zainstalowanie dx9c to obowiązek, sprawdź jakie dll masz w swoim katalogu windowsa to sam się przekonasz.
To co powiedział mona użyj repair.exe powinno działać, nadal twierdze ze brakuje ci jakiś dll. Jesli repair nie poleci zainstaluj vcredist i odpal pełny update wingrozy, zainstaluje masę śmieci ale duża szansa ze dodatkowo zgra jakiś ważny pakiet który jest wymagany. Alternatywa to przeinstalowanie eve do tej pory zresztą pewnie już masz to zrobione:)
P.S. up win 7 to zresztą i tak przydatna sprawa wiec również polecam.
Goomich:
--- Cytat: deckard w Kwiecień 05, 2011, 11:40:07 ---Mona X Eve wymaga directx 9c, win 7 ma domyślnie 10 lub 11 i nie ma większości dll do 9 ergo większość gier nie będzie działać na nowo zainstalowanej wingrozie 7.
--- Koniec cytatu ---
Jakoś Shadowowi nie pomogło. Ciekawe dlaczego?
--- Cytat: deckard w Kwiecień 05, 2011, 11:40:07 --- Direct 10 i 9 to rozne pakiety
--- Koniec cytatu ---
Tak, jeden jest przeznaczony do WinXP, a drugi do Visty i 7.
--- Cytat: deckard w Kwiecień 05, 2011, 11:40:07 ---Zainstalowanie dx9c to obowiązek, sprawdź jakie dll masz w swoim katalogu windowsa to sam się przekonasz.
--- Koniec cytatu ---
Legacy DX9 dla podtrzymania wstecznej kompatybilności.
Xeovar:
Tez potwierdzam że na W7 64bit nie trzeba nic robić (poza zainstalowaniem EVE) żeby fungało. Żadnych herezji z DX9 tym bardziej.
Używam tego od wyjścia w7, instalowałem eve kilka razy na w7-64, na różnych kompach, żadnych problemów być nie powinno.
Zdecydowanie trzeba popatrzyć w logi ocb.
Jrkan:
--- Cytat: Shadow84 ---Otóz dziś zreinstalowalem system mialem win 7 64 bit, zainstalowałem od nowa ten sam i ku mojemu zdziwieniu nie działa mi evka, tzn klikam na ikone załacza się splash po chwili znika a gra się nie uruchamia, nawet okno do logowania się nie pokazuje.
--- Koniec cytatu ---
Z tego nie wynika, czy po przeinstalowaniu Windowsa zainstalowałeś jeszcze raz EVE? Jeżeli nie instalowałeś EVE jeszcze raz, to może być powód, bo instalator EVE oprócz samej gry instaluje jeszcze DX i VCredist. Więc możesz nie mieć jakichś bibliotek w konkretnych wersjach wymaganych przez grę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej