Eve Online > Patche i dodatki
Zmiany w anomaliach
Ranshe:
--- Cytat: Val Heru w Marzec 31, 2011, 20:32:12 ---z gory wybaczenia upraszam za offtop ale...co robisz w inver brass jesli uwazasz ze pve to nuda ???
--- Koniec cytatu ---
Zarabiam na statki, które następnie tracę na pvp? I na plexy? :) Ja racę jak mi się kasa kończy, inaczej to mi się nie chce.
Czy w inverze to tylko kerbiry mogą być? Nie wiedziałem, sorry. :O
SokoleOko:
Dobra, z innej beczki... nie żebym zgłębieniu tematu poświęcił dużo czasu, ale wydaje mi się że pewne deadspace'owe moduły po prostu nie występują na kontraktach. Nie rzucę jakimś konkretnym przykładem, ale dłubiąc w EFT fity na Nyx'a zauważyłem, że o ile X-type'owych hardów jest do wyboru, o tyle ciut gorszych - już różnie.
Czy to jest efekt braku niektórych plexów i jeśli tak, to czy znaczy że teraz takie moduły się pojawią, bo wreszcie zaczną dropić?
Ranshe:
Wydaje mi się że o to właśnie chodzi natchnionemu devowi kiedy pisał "new loot" - niektórych kategorii modułów w ogóle nie ma dostępnych, np. o ile dobrze kojarzę pithum b-type medium shield booster - są a-type i c-type, a b-type wcale, tzn w grze ogólnie jest ale chyba nie dropi nigdzie, bo nie ma gdzie dropić.
Chyba że wymyślą coś, co do tej pory w ogóle nie miało deadspace'owej kategorii.
sc0rp:
@SokoleOko dokladnie jest tak jak piszesz
Lt Rook:
Odnośnie tego lootu deadspaceowego to praktycznie wszyscy macie racje.
Jedyne co można dodać to pewne ciekawe fakty.
http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Deadspace_items - zamierzenia były takie jak w pierwszej tabelce, natomiast rzeczywistość jest taka że 1/3 tej tabeli loot dropu nie działa w ogóle,
a do niedawna jeszcze (rok - półtora) kolejna 1/3 była tak paskudnie spierd... że np. Gistum B-Type itemki wylatywały z Bloodów, Corpum z Serpentisów a Corelum z Angeli,
o ile ten syf naprawili to nadal fizycznie niema complexów z których duża część tych itemów ma szansę wypaść - http://wiki.eveonline.com/en/wiki/DED_Complex_List
B-Type MSB o którym mówisz Ranshe wypada tylko z 5/10 DED guristasowych complexów, wg w pierwszego linka, a drugi wyraźnie pokazuje że takiego complexa niema.
Jak chcecie więcej przykładów skonfrontujcie sobie oba linki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej