Eve Online > Dyskusje ogólne

O co walczyc w EVE?

<< < (82/98) > >>

Zgudi:
Mój mały projekt zmian na EVE 0.0:
1.   Podzielić wszechświat EVE na regiony bardziej oddalone od siebie, coś w rodzaju odległych archipelagów wysp.  Wprowadzić 2 rodzaje bram, jedne do skakania pomiędzy systemami (mniejsze odległości), inne do skakania pomiędzy regionami  - potężne bramy do skakania na większe odległości, od krańcowego systemu regionu a do innego krańcowego systemu regionu b. Pozostaje kwestia ilość takich bram.
2.   Regiony są większe niż te dotychczasowe. Jak bardzo? Też kwestia do dyskusji.
3.   Wszystkie cyno statki nie skoczą na cyno do innego regionu, tylko muszą przez „dużą bramę”. Oczywiście takie bramy będą kampione najczęściej i najchętniej. Więc bardzo zorganizowane eskortowanie transportu będzie wymuszone.
4.   Aby skoczyć przez "dużą bramę" potężniejsze cyno statki jak np. MS z racji swojej masy muszą zamontować dodatkowo specjalnie stworzony moduł, co zabierze im jednego slota, a w razie skoku dużo capa, takie małe utrudnienie. Można też zaproponować zupełnie inne utrudnienia po skoku przez tę bramę.
5.   Zrównoważyć dostęp do isków - w każdym regionie inny sposób na zarabianie, ale podobne możliwości.
6.   JB nie będzie można ustawić pomiędzy regionami.
7.   I inne zmiany zaproponowane przez Ransche

Odnośnie JB:
Ja jestem za zmianą w JB w celu ich ograniczenia (ale bez przesady).
Gdyby zrobiono na odwrót, i wszędzie można było stawiać jb to niektóre najbogatsze aliasy jak to wyżej pisano zrobiły by ze swojego domku autostradę do hi. Dzięki autostradzie, to i nie było by problemów z transportem towarów/ zaopatrzeniem co by stworzyło zamknięte koło w stylu:  Ktoś ma źródło isk, to buduje JB-stradę -> JB-strada ułatwia zaopatrzenie/ obronę terenu -> co pozwala na generowanie jeszcze większych zysków -> przyciąga to kolejnych memberów którzy słyszeli że tam jest cool -> wzmocnienie sojuszów. Jakich sojuszów? Oczywiście tych najbogatszych i najbardziej zorganizowanych - > podział na biednych i bogatych jeszcze wyraźniejszy.
Oczywiście ta teoria przy założeniu, że utrzymanie takiej jb-strady kosztowało by sporo bo tylko niektórych było by stać.

Trochę wątpiłem czy to dobry pomysł, ale zebrałem się na odwagę.

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Maj 23, 2011, 10:10:17 ---To chyba ta dziwna pogoda, ale kompletnie nie zrozumiałem - można jeszcze raz?

--- Koniec cytatu ---
To wyjasnie Ci to prosciej (Zwroc uwage na ally ofiary i na ally "oprawcow"):
http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=9754339
http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=9755347

A odnosnie wybumpowania Yaay z grida to http://www.eve-search.com/thread/31811/author/Jim%20Raynor

Goomich:
Yaja wybumpowali 8 lat temu w Fountain?

Ranshe:

--- Cytat: Zgudi w Maj 23, 2011, 10:10:32 ---Mój mały projekt zmian na EVE 0.0:
1.   Podzielić wszechświat EVE na regiony bardziej oddalone od siebie, coś w rodzaju odległych archipelagów wysp.  Wprowadzić 2 rodzaje bram, jedne do skakania pomiędzy systemami (mniejsze odległości), inne do skakania pomiędzy regionami  - potężne bramy do skakania na większe odległości, od krańcowego systemu regionu a do innego krańcowego systemu regionu b. Pozostaje kwestia ilość takich bram.
--- Koniec cytatu ---

Czyli dokładnie tak jak jest teraz?

--- Cytuj ---2.   Regiony są większe niż te dotychczasowe. Jak bardzo? Też kwestia do dyskusji.

--- Koniec cytatu ---

Więcej pustej, nikomu nie potrzebnej przestrzeni. Yay.

--- Cytuj ---3.   Wszystkie cyno statki nie skoczą na cyno do innego regionu, tylko muszą przez „dużą bramę”. Oczywiście takie bramy będą kampione najczęściej i najchętniej. Więc bardzo zorganizowane eskortowanie transportu będzie wymuszone.
--- Koniec cytatu ---

Już teraz są regiony, że z jednego do drugiego nie doskoczysz bezpośrednio, bo nie.

(i ad 4 też) Capitale nie skaczą przez bramy i dobrze, nie wiem w czym to przeszkadza.

--- Cytuj ---5. Zrównoważyć dostęp do isków - w każdym regionie inny sposób na zarabianie, ale podobne możliwości.
--- Koniec cytatu ---

Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, tak jest już teraz, więc bez konkretów nie ma o czym mówić.

--- Cytuj ---6.   JB nie będzie można ustawić pomiędzy regionami.
--- Koniec cytatu ---

Już teraz pomiędzy niektórymi nie można. JB mają zasięg i to dość średni.

--- Cytuj ---Oczywiście ta teoria przy założeniu, że utrzymanie takiej jb-strady kosztowało by sporo bo tylko niektórych było by stać.
--- Koniec cytatu ---

Już teraz kosztuje i to nie tak mało - pomyśl dlaczego NC na północy ma siatkę JB bardziej rozbudowaną niż system ulic w niektórych miastach, a takie AAA ma co najwyżej jeden sznurek hisek - koniec ich terytorium (Atlas miał tak samo, jbstrada była ale trzeba było do niej najpierw dolecieć). ;)

SokoleOko:

--- Cytat: Zgudi w Maj 23, 2011, 10:10:32 ---Trochę wątpiłem czy to dobry pomysł, ale zebrałem się na odwagę.

--- Koniec cytatu ---

Biorąc pod uwagę, że działasz także na polishu (człowiek loguje cynoalta, a tam mu Zgudi wyskakuje na twarz), to jesteś na dobrej drodze do zostania celebrytą.

Mystiq umarł (bo nigdzie go nie widać), niech żyje Zgudi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej