Śmietnisko > Off Topic
Ile płacisz za chleb?
Stary Pierdola:
Apropos kościoła to zawsze mnie dziwiło , ze Bóg mógł stworzyć ziemie i niebo w sześc dni , zamienić wodę w wino ale z finansami to jest na opak , zawsze kościołowi brakuje pieniędzy...
Gregorius:
omg.. znowu religia....
Jeszcze trochę i na Centrali powstanie "nowe prawo Godwyna"... Ludzie.. miało być o chlebie a wy schodzicie na inne tory. C'mon ?!
Teraz już wiem, czego obawia się team techniczny forum 8)
NeX:
Było by miło aby osoby wypowiadające się o płaceniu podatków miały jakąkolwiek wiedzę na ich temat. Opowieści z gimnazjum i neokomunistyczna goebbelsówa uprawiana przez trolli internetowych nie jest adekwatnym źródłem informacji o finansach kościoła. Jeżeli nie chce wam się czytać ustaw, to zerknijcie np tam gdzie dyskusje o podatkach kościoła prowadzi się na sensownym poziomie:
http://www.liberte.pl/component/content/article/1073.html?ed=1
http://biurose.sejm.gov.pl/teksty_pdf/i-888.pdf
Proszę tylko mi nie pitolić o obrażaniu uczuć religijnych. Nawet wierzący specjalnie nie jestem, ale z finansami parafii miałem do czynienia i nikt nie robił z nich wielkiej tajemnicy, wręcz przeciwnie dziękowano za każdą pomoc.
Rozumiem, że w demokracji każdy ma prawo do swojej małej nienawiści do czegokolwiek, ale zakłamie budzi wstręt i nie mieści się w definicji wolności słowa. Dlatego warto czasem najpierw dowiedzieć czegoś sensownego na temat źródła własnych kompleksów, a dopiero potem przelewać je na forum.
PS Tak, jestem złośliwy, to zapewne skutek dziesięcioleci bez spowiedzi, albo zbyt małych zwolnień podatkowych, aczkolwiek i tak najchętniej bym zabrał je wszystkie, wszystkim polakom. Polska potrzebuje prostego opodatkowania i stabilnego budżetu, a nie sterty głupot.
Rabbitofdoom:
Koscil opodatkowac? Ostatnio okazalo sie ze ksieza z komisji majatkowej sie prawdopodobnie wywina bo nie mozna im postawic zarzutow, prawo nie przewiduje takiej mozliwosci bo ksiadz nie jest osoba publiczna (sic).
Doom:
[admin]Wróćcie do głównego tematu topicka[/admin]
Nawigacja
Idź do wersji pełnej