Eve Online > Dyskusje ogólne
Misje Hi-Sec
F-YU:
jak masz stand do matarów... to robienie misji dla amarów to lekka herezja.
przecież mniej zarobisz i matarscy agenci są fajnie rozlokowani a np. amunicję zawsze dobrze spylisz.
k_pax:
imho misje to najwieksze zlo w EVE >:D EOT
AreQ:
Kłamstwo. Największe zło Eve to lag :-)
Mnie w wyborze agentów pomagała ta strona:
http://www.eve-agents.com/
Szukałem miejsc gdzie blisko siebie jest kilku agentów, tak żeby móc obskakiwać kilku i wybierać sobie misje, ewentualnie robić po kilka na raz bez powrotu do "bazy" co znacznie skracało czas wykonywania.
Możesz użyć powyższej strony analogicznie, żeby zorientować się i wybrać agentów zgodnie z poradami jakie już dostałeś wcześniej w tym topiku.
Ja od siebie dodam, że na początku jak będziesz dopiero nabijał standa, lepiej Ci będzie znaleźć sobie partnera który już może latać na misje lvl 4 (ewentualnie lvl 3 jeśli nie masz jeszcze skili i statku na lvl4, i żeby poprzez robienie misji z nim rósł Ci stand, pójdzie szybciej i przyjemniej. Pamiętam jak sam będąc 2 tygodniową postacią ledwo robiącą lvl 2 na misje lvl 3 albo 4, nie pamiętam już, to było jak niebo a ziemia:-)
destroyer:
--- Cytat: solo w Luty 23, 2011, 12:07:56 ---jak masz stand do matarów... to robienie misji dla amarów to lekka herezja.
przecież mniej zarobisz i matarscy agenci są fajnie rozlokowani a np. amunicję zawsze dobrze spylisz.
--- Koniec cytatu ---
Agenci Minmatarscy sa dupiato rozlokowani. Wysokopoziomowi najczesciej w zadupiastych regionach gdzie psy szczekają dupą z dala od hubów. Z tym niskim zarobkiem, nie wiem o jakiej skali mówisz. Na misji Lvl 1 rzezbie średnio poziom od 200k do 2 mln ( zaleznie od ilosci npctów) a były i takie gdzie wpadły mi rzeczy warte nawet 6-8 mln ISK z jednego shipa. Jak dla nowej postaci to naprawde nie jest zły zarobek. Z tego tez powodu pieprze oferty za 200-400k gdzie mam lac swoich albo caldari/gallente - ale o tym niżej
Mam własnie pytanko z innej beczki - jako minmatar przez niedoczytanie wziąłem misje storyline u Ammarów gdzie mam lac minmatarskie fregaty. Wycofałem się (nie chcąc tracic standingu) i teraz nie bardzo wiem co zrobić z ta misją. Próba jej cancelnięcia konczy sie komunikatem ze potem agent juz nie będzie chciał ze mną gadać. Pytanie - gadać tylko w sprawie tej misji czy wogóle, i czy lepiej ją cancelnąc (by nie blokowac na tydzień agenta pod ewentualnie inna misję storyline) czy odczekać do konca wazności oferty? Nie chciałbym tracic kontaktu z agentem a i standingu szkoda.
Doom:
masz do wyboru:
- zrobić misje i mieć troche (nie dużo na niskich levelach) standa do mataru w plecy za strzelanie do nich i drugie troche za zrobienie storaka dla ich wroga
- skasować misje i mieć - u amaru za wziecie i nie zrobienie ich storaka
agent może ci skoczyć. misje storyline asgent i tak daje co jakiś czas ui ten też da jesli pozostaniesz w jego rewirze
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej