Eve Online > Dyskusje ogólne
Dready - pomysł?
Yogos:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 18, 2011, 14:39:02 ---Na dzień dzisiejszy - zgoda. Natomiast gdyby przyjąć moją propozycję to flota 25 dreadów z 75 carrierami byłaby totalnie nie do ruszenia dla subcapitali. W drugą stronę... już niekoniecznie, bo jednak fightery by te dreje żarły.
--- Koniec cytatu ---
No nie do końca, bo jak draki zaczną żreć fightery to w momencie będziesz miał takie straty w iskach, że na drugi raz się dwa razy zastanowisz.
Pomijając kwestie, że jeśli będą miały alfe zdolną zmieść cariera to będą walić po carach i strącać 5 na minute. 10 min walki i nie masz carierów.
Dormio:
Balans się zaczął rozłazić jakiś czas temu. Poprawianie jednej klasy powoduje obecnie lawinowo zmiany w popularności w innych. Wg mnie powinni wręcz zmniejszyć dps, albo kilkukrotnie wszystkim klasom zwiększyć ehp. Wówczas walka musiałaby trwać dłużej. 25 dredów z naszego przykładu 30 SC stopi w 3 minuty, a przecież dredy miały być wielkie i przygotowane na szturm.
Kolejną rzeczą jest to jak jest budowany skład flot. To co robi CCP póki co zaczyna przynosić efekty, bowiem jeszcze 2-3 lata temu floty były homogeniczne (np. same nano-BSy, albo HACe, sniper BSy), teraz zaczyna się jednak budować floty w oparciu o wyspecjalizowane shipy (logistyki, support, dictory), a wręcz czasem wydziela się zespoły do zadań specjalnych (SB do bombardowania blobów).
Ale i tak do dawna w EVE brakuje możliwości namierzania modułów/subsystemów oraz PD broni. Szczególnie PD na dredach miałyby sens w odniesieniu do SC, bo atak fighterami czy fighter bomberami na dreda z działkami anty dronowymi powodowałbym duże straty, a równocześnie zwiększał przeżywalność dreda.
sneer:
potrzeba .....1 highslota więcej na dredach i dosc pg&cpu zeby zafitowac duzą smartkę i pozwolic jej chodzic przez kilkanascie minut bez ogladania sie na cap
pomijając kwestie laga ...kilkadziesiąt dredów w ciasnej gromadce smialoby sie z SC
nie jest to rozwiazanie idealne ale minimalna zmiana przywróciłaby dredy na pole bitwy przeciw sc
*nie pamiętam ehp FB ale wydaje mi sie ze kilkadziesiat smartek mogloby rozbroic stado SC tracąc kilka dredów w miedzyczasie
jesli nie to mozna to ehp zbalansowac
stacklowanie takiej grupki dredów tez nie było by takie banalne :)
YaAaR.is:
--- Cytat: Yogos w Luty 18, 2011, 14:34:25 ---...
Znerfić draka :P
...
--- Koniec cytatu ---
Od dawna to mówię
ps. wiem, wiem offtop >:D
F-YU:
dred to powinna być maszyna bojowa dla swojego rodzaju berserkera - grzejesz z armat we flocie z innymi ale nikt nie jest wstanie cię reperować / dawać capa itd - idea genialna, tyle tylko że
balans kiepski zaczynając od trackingu na buforze i aktywnym tankowaniu kończąc - dred z łatwością powinien tanktować aktywnie pojedyńczego supercapsa mieć ze 4x większy capacitor - i mieć taki bufor aby pozwalał podczas bitwy się takiemu graczowi pod
obstrzałem "nieco" pobawić - płacisz przecież za to... śmierć jest pewna czas siega x2 przynajmniej >:D (do tego delay ze 2 minuty po wyjściu z siega aby nie dało sie go zarzucić odrazu po wyjściu) i floty opare na kooperacji zawsze taką flotę dredów pokonają.
przydało by się też całkiem osobne drzewsko skili, dla fanatyków tego typu - było by ciekawie i różnorodnie a nie identycznie i nudno.
tak jak teraz: o jestem primary... o nie żyję.... świetna zabawa :) - 0 emocji, nuda i żal.
--- Cytuj ---SokoLeOkO
Myślałem czy dready nie powinny mieć w ogóle większego DPS, bo 2000 bez siege'a/4000 w siege'u (fity LR, 3x dmg mody) wydaje mi się trochę biedne. Fity CR chyba nadal będą bez sensu, chyba że faktycznie łatwo byłoby zwarpować na zero na przeciwnika i nie dać mu odejść. Z tym że to będzie jakieś 3000/6000 DPS - znów bez szału. Tyle, że nie można podbijac dmg dreadom, bo będą pożerały posy w pojedyncze minuty.
--- Koniec cytatu ---
trochę dynamiki w tej grze by się naprawdę przydało zwłaszcza jeśli chodzi o posy i nudę. Jak urządzenie, kupowane dzisiaj za naprawdę nędzną kasę... może stawiać taki
zaciekły opór i marnować takiej rzeczy ludzi tyle czasu - przecież to bez sensu - naprawiać posa podczas ostrzału też się nie powinno dać. Niech się spotkają i tłuką po wyjściu wierzy z RF. Gdyby zwiększyć wygar posom, i jednocześnie wygar dredom - to nagle mogło by się okazać że bs schodzi na alphe z posa (koniec bicia posów syfem) - a dred w siegu ze zmianami proponowanymi powyżej idealnie się do tego nadaje - jest szybciej i bardziej konkretnie.
hipotetyczna sytuacja
- dredy atakują wrogiego posa wchodzą w siege - flota supportowa czeka na gate - pos ma taką siłę że niszczy alpha bsy.
- do systemu przez cyno wpada na posa flota obrońców - suport + capsy i sc.
- dredów nie da się zniszczyć dostatecznie szybko w siegu, wroga flota suportowa obańkowuje dredy przeciwnika capsy i supercapsy zadają straty flocie dredów (jednak to trwa)
- dredy reinforsują posa (trwa to minuty nie godziny - pos przestaje strzelać) - flota suportu czekająca na gate wpada i zaczyna się bitwa i odbijanie zabańkowanych dredów.
(do tego marnowanie ddków na takiego dreda... w pośredni sposób nerfi trochę siłę bloba tytanów)
a)
siege dredów się kończy (flota ally nie zdołała "odbić", odbańkować floty dredów. Delay 2 minuty aby wejść w kolejny siege - w tym czasie
flota przeciwnika zadaje dredom ogromne straty.
b)
flota broniąca posa zostaje odparta, bańki w których są dredy zniszczone - siege się kończy, dredy odlatują.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej