Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]
Diabl0:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 10, 2011, 10:15:11 ---A ja bym chciał inne zadać. Dlaczego wszyscy Ci płaczący na NC czyli południe i reszto wschodu i zachodu nie połączą się w drugi NAPland po to żeby rozbić NC ?
--- Koniec cytatu ---
Idea ponad podziałami nie działa zbyt dobrze - zawsze pozostaje nieufność i konflikty interesów. Pozatym podejrzewam że "reszta" EVE nawet łącząc się nie będzie w stanie wystawić porównywalnej floty supercapsów co NC (pomijając już kwestie obaw wystawiania kosztownych statków i znacznie mniejsze możliwości ich odbudowy). A bez supercapsów nie ma szans na sov-war. Podobnie jest z gurilla warfare - aby faktycznie coś osiągnąć na stałe w regiony NC musiała by się przeprowadzić masa PVP'erów i działać tam dłuższy okres czasu, co oznaczało by działanie bez bezpiecznej logistyki i szybkiego i łatwo dostępnego miejsca do kerbirki. Przeciętny pilot nie wytrzyma tego dłużej niż miesiąc co dla NC nie zrobi zbyt wielkiej różnicy - ot, jedni przeniosą się do zagrożonych regionów na pew pew, inni w tym czasie przeniosą się bardziej w głąb na kerbirkę wymieniając się co jakiś czas (nie należy też zapominać o znacznych zasobach ekonomicznych pozwalających na szeroką refundacje i dłuższe utrzymanie pilotów PVP w zagrożonych regionach bez konieczności odpoczynku i odbudowy walleta).
SokoleOko:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 10, 2011, 10:43:12 ---Po co jęczeć że na południu wieje wiatr po systemach, może lepiej zrobić warunki żeby więcej kerbirów się osiedliło ?
--- Koniec cytatu ---
Ktoś o to jęczy? Bo osią narzekania jest raczej to, że nie będzie dobrych wojen - jakby nie było, "selling pointu" CCP :P
Generalnie Twoja propozycja jest z dupy, ponieważ podział między Północ a Południe jest głęboko ideologiczny. Przeczytaj wypociny Dark Flonoe - masz klasycznego failbeara z Rainbowlandu. Południowiec - taki jak ja - wierzy, że New Eden to ciemne miejsce, gdzie albo jesz, albo ciebie zjedzą. Dla mnie fun to dobra bitka. Dla "Północnika" - zrobić kolejnego plexa/sanctuma/whatever.
Różnice są tak głębokie jak Unia vs. Konferederacja w czasie Wojny Secesyjnej, czy starożytny Rzym vs. barbarzyńcy.
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 10:43:49 ---Widac sokoleoko ze zyjesz "buszu" tzn. w npc 0.0. zacznijmy od tego skad wniosek ze JA chce uprawiac jakiekolwiek pvp?
--- Koniec cytatu ---
Zarabiam w tym buszu więcej od Ciebie :P
Nie zapominaj, że jedynym powodem dla którego w ogóle możesz mieszkać tam gdzie mieszkasz, jest to, że pilnują tego duże alianse, które są pełne PvP-erów. Nikt nie odmawia tego MM czy RZR. Bez nich Twój nie wart jednego plexa aliansik wyleciałby ze swojego terenu w ciągu dwóch tygodni. Więc lepiej trzymaj kciuki, żeb PvP-erzy z MM i RZR się nie znudzili. I uwierz, że oni maja w głębokim poważaniu Venal czy tym bardziej jakieś lol-seci, gdzie nawet nie zaglądają.
Gregorius:
Pierwsze primo - wcale nie płaczę - wręcz przeciwnie - realnie mam w nosie, co NC zrobi - ja tylko liczę na fajną dyskusję "ot takie gdybanie" :)
Hi-tech moony - nie są od 9ciu miesięcy. Są od kilku lat ;) To umacnia/umacniało pozycję NC.
Faktycznie MAX pokazał, jak bardzo ciężkim orzeszkiem do zgryzienia jest otwarty-frontalny atak na NC. Również uważam, że partyzantka jedynie mogłaby zadziałać w tej sytuacji.
Moim zdaniem nie ma szans na Zjednoczenie całego południa (no chyba, że będize jakaś uber kampania północy na pozostałe regiony 0.0 ;). Chciałbym to kiedyś zobaczyć.
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 10:43:49 ---can I have your stuff?
--- Koniec cytatu ---
Jak EvE totalnie mi się znudzi to oddam ci 50% moich assetsów :P Pewnie nastąpi to .... za X lat :P Póki co nigdzie się nie wybieram. Staraj się zrozumieć ironię ^_^
Zamiast kierować dyskusję w stronę jakiegoś flejmu pogadajmy jeszcze trochę. Ostatnio brakuje mi właśnie takich tematów na centrali. Wiem, że przydałoby się teraz usiąść przy jednym stole i flaszce, ale jak na razie mamy forum :P
Okropniak:
Teraz nic tyko czekać aż wszystko pójdzie w stagnacje i skończy się porządnym "pierdyknięciem" :)
Reset serwa na zasadzie zostawienia skili a zmiany całej struktóry korytarzy i zrobieniem przejściówek przez całą szerokość galaktyki wprowadziłby trochę zamieszania? :D
[VIDE] Herezja:
Tylko patrzeć jak CCP zmieni system walk dużych flot jakie obecnie znamy na coś pseudo RTS gdzie przesuwasz ledwie animowaną figurką lub jeszcze lepiej bo może zrobią tak, że FC będzie kierował tylko statkami w swojej flocie a biedny szaraczek będzie jedynie biernym widzem komentującym sobie całą bitkę na Mumblu, TS-ie czy innym programiku do rozmów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej