Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]
Jrkan:
@Dark Flonoe
Powinieneś sobie w końcu zdać sprawę, że bez tych pvperów którzy są według ciebie niepotrzebni ta gra nie ma sensu. Uwielbiane przez ciebie produkowanie/racenie/itp. mimo, że rozbudowane, ma jedynie na celu dostarczanie narzędzi pvperom. Zgadnij co się stanie gdy ci pogardzani przez ciebie pvperzy faktycznie pójdą sobie do quaka.
Północ gdzie wszyscy się kochają nie ma szans bytu bez południa.
Południe spokojnie może sobie istnieć bez północy. Bo w przeciwieństwie do północy gdzie tylko kerbirzą, na południu zarówno racą/produkują/itp. jak i strzelają do siebie. Czyli panuje znacznie zdrowsza sytuacja.
Nitefish:
W null nie ma czegoś takiego jak "hardcore pvp albo won do jity", wszystko zależy od miejsca w którym się żyje. Aktualnie żyjemy w Curse i dokładnie wiadomo gdzie latać i kogo nękać żeby mieć małe raterów, małe pvp, średnie pvp, duże pvp, hotdropy, ... etc.
Na południu także możesz latać lajtowo jeśli wiesz gdzie, za to na północy praktycznie w ogóle nie masz pvp.
@Dark - wybacz ale myślałem że jesteś bardziej rozgarnięty. Z tego co piszesz to wychodzi niezbicie, że pvp znasz tylko z opowiadań na aliansowym kanale, a o bloobach i wywalaniu noda wiesz tyle co chomik o połowie kleni.
Nikogo nie interesuje rekord liczby pilotów w systemie zanim się wywali ale możliwość gry i jakiegokolwiek wpływania na zachowanie shipa. Będąc na północy podczas kampanii nawet nie dało się zbytnio roamować taki lag wprowadzała liczba pilotów NC mimo, że byliśmy daleko od ich blooba.
Południe nie ma ambicji żeby zaorać całe Eve bo to nie ma sensu.
"A nie wzioles pod uwage tego ze niektorzy maja gdzies swoj wallet i jedyne czego szukaja w tej grze to fun ktorym np. jest gadanie na TS z ludzmi a w miedzy czasie szukanie roznych sigow i eksperymentowanie z shipami"
Erm... no wiesz, tych sigów jest skończona i dość mała ilość, co do eksperymentowania z shipami to masz EFT, chyba że masz ambicję przetestować każdy typ statku na każdym pasku czy anomalii osobiście. Wystarczy skończyć UA żeby bez doświadczalnego sprawdzania wiedzieć, że 95% shipów się do czegoś tam nie nadaje.
Aaaa te rozmowy na TS - no tak, ale po co Ci do tego Evka? Nie lepiej mieć odpalonego TS i wraz z ziomalami sobie gadać nie płacąc za grę?
"Hmm Ta hipotetyczna sytuajacja moim zdaniem byla by dobra gdyby we wszystkich sov 0.0 panowal napland, poniewaz mialbym dostep do wszystkich rodzajow sygnatur a niezaostrzone czlonki poszly by sobie grac w quake lub inny odmozdzacz."
Tak, zabijanie po raz miliardowy tego samego rata na pasku czy anomalce nie jest odmóżdżające tylko tryska przebiegłością i wymaga ponadprzeciętnej inteligencji :)
Co do boostowania systemów przez CCP - wiadomo nie od dziś, że CCP robi to dziwnym trafem od czasu do czasu i nie bez przyczyny. Gdyby sytuacja była zdrowa i wszystkie systemy z bitkami były boostowane to by było ok.
Platfusek:
Wiele osób tutaj nie ma żadnego wpływu na politykę w 0.0 przez co ma pretensje do NC że jest takie duże, że powoduje to jakieś dysproporcje :)
To że NC jest najsilniejszym powerblokiem, zawdzięcza nie sobie a aliansom takim jak Pandemic Legion które gdziekolwiek by się nie pojawiło, zawsze wrzucało blob supercapsli. Takich ludzi nie interesuje gf, tylko moongo iski oraz gank zawsze i wszędzie. PL jest mniej ale nadrabiają to lepszym skilem oraz sprzętem. Ktoś widzi analogię do WW2?
Niemcy też mieli fajne zabawki tygrysy od których odbijały się pociski, pare tygrysów na dobrych spotach potrafiło zatrzymać front w danym miejscu. Alianci mieli medium tanki shermany, które padały jeden za drugim, ale jak to sie skonczylo wszyscy wiemy. Przewagą Shermanów była nie ich zajebistość (takie były tygrysy), a ilość w jakiej były produkowane i dostarczane na front.
Dzięki lemingom w shermanach możemy dzisiaj mowić po polsku, mówić co nam się podoba a nasza przyszłość nie jest uzależniona od czystości krwi, a tak by było gdyby ta mniejsza - zajebista uber grupa zwyciężyła. Analogicznie w eve gdyby ostatnie słowo należało do superbloba 300 msów żyjacych w regionach npc space, które mają w zwyczaju rozpierniczać wszystko i wszystkich na mapie, gank 24/7 4fun, każdy bez covert ops cloaka siedział by w hi seku.
sc0rp:
--- Cytat: ltrook w Luty 11, 2011, 13:21:51 ---
A Ty wiesz że pod LXQ był wtedy podpięty nod Jita ?
Takiego psikusa ruskim CCP zrobiło, zamiast pozwolić na wypierd...wywalenie noda przez napływ ludzi do systemu, zreinforcowali go na Jitowskim nodzie i NC system zdobyło.
--- Koniec cytatu ---
nie nie wiem, jakis source? Po za tym a jakie to ma znaczenie co bylo podpiete, NC zglosilo o RF noda - CCP popatrzylo co tam sie moze dziac i wywnioskowalo ze bedzie starcie 2 najwiekszych blobow ingame i zrobilo wszystko aby nod przezyl - a ty mowisz ze zrobili "psikusa" - sorry ale imo CCP dolozylo wszelkich staran aby decydowala mechanika gry a nie wydajnosc sprzetu co nie wiem jak wedlug ciebie ale wedlug mnie jest tak jak powinien zachowac producent softu z ktorego korzystasz i za ktorego placisz.
--- Cytuj ---Może exploitem to nie jest, ale mam nadzieję że dożyję czasów jak CCP uzna celowe wywalanie noda (w celu strategicznym) za działanie na szkodę serwera i gry, co jest niezgodne z EULA i zacznie za to karać.
--- Koniec cytatu ---
A masz moze pomysl jak odroznic strategiczne wywalnie noda, od prowadzenia wojny - co moze dron nie mozna wyrzucic, albo missili uzywac bo to bardziej obciaza serwer niz dziala?
--- Cytuj ---Apropo Venal, PL, NC i moonow technetium.
DRF zapłaciło PL aby zaorało te moony, ani PL ani ruskie ich nie chcieli na własność. PL poniosło tam pewne straty, ale suma sumarów itak grubo na tym zarobili.
Dla DRF był to tani i szybki sposób na pozbycie się bloba NC spod bram.
--- Koniec cytatu ---
A jaki to ma zwiazek z tematem, po za tym ze wlasnie udowodniles ze jest sposob na zatrzymanie bloba NC.
--- Cytat: Aptu w Luty 11, 2011, 13:24:14 ---@Dark Flonoe
Powinieneś sobie w końcu zdać sprawę, że bez tych pvperów którzy są według ciebie niepotrzebni ta gra nie ma sensu. Uwielbiane przez ciebie produkowanie/racenie/itp. mimo, że rozbudowane, ma jedynie na celu dostarczanie narzędzi pvperom. Zgadnij co się stanie gdy ci pogardzani przez ciebie pvperzy faktycznie pójdą sobie do quaka.
--- Koniec cytatu ---
ekhm ekhm a moglbys napisac w jaki sposob pvperzy mi sa potrzebni? FYI jedyne co sprawia mi fun w tej grze to odkrywanie nowych rzeczy np. ostatni "hit" czy da sie vagasem wytankowac maze ;) albo aktualny "znajde w koncu oficera". Ok jak kiedys zachce mi sie zajac FCowaniem (w koncu to tez nowa rzecz i pewien aspekt eve nie zbadany przeze mnie) to faktycznie pvperzy by sie przydali bo glupio FCowac tylko wlasnym dronom ;) ale mysle ze to raczej bardzo odlegla i blizej nieokreslona przyszlosc gdzie istnieje spore prawdopodobienstwo ze mi sie eve predzej znudzi.
Platfusek:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 11, 2011, 12:23:23 ---Tworzące Cartel. korporacje są korporacjami pure PvP, więc industrialistów tu nie spotkasz (chyba, że ktoś coś robi po godzinach). Ale w dużych aliansach trzymających sova takich ludzi nie brakuje.
--- Koniec cytatu ---
Aha to ciekawe, a skąd bierzecie iski na statki i jak dostarczacie sobie fit z Jita...
Nie ma czegoś takiego jak pure pvp, ci co siebie tak określaja to akurat największe kerbiry, większe niż azjaci w motsu. Iski się same nie generują, statki same się nie produkują ani nie przywożą z hi sec.
Gadasz takie bzdury że aż uszy więdną :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej