Eve Online > PVE
[PVE] Armageddon Navy Issue
Doom:
--- Cytat: Zgudi w Luty 23, 2011, 14:30:02 ---Skoro chcę kupic geddona navy to więcej zestawów szkieł navy nie zrobi mi róznicy :P 400k za szkiełoko to nie kosmos, różnicę robi mi geddon navy 300m i apoc navy 500m, to duża róznica :P
--- Koniec cytatu ---
Szkła t2 topia sie piorunem i sa chyba drozsze niz frakcyjne
--- Cytat: Aptu w Luty 23, 2011, 14:32:39 ---Doom udziela kategorycznych odpowiedzi, to ja poradzę ci abyś spróbował i apoca i abaddona. Jedni po prostu wolą większy zasięg i ci wybierają apoka inni pakują się w chmarę krzyżyków i tym potrzebny jest tank abaddona. Standardowy geddon moim zdaniem jest świetny na paskach, ale na misjach już nie bardzo się sprawdza.
--- Koniec cytatu ---
Nie byla to kategoryczna odpowiedź. Po prostu moje doswiadcczenia wskazują ze apok to -> warp na drabinke -> wskok -> silnik stop -> namierzać i strzelac, a i gedon i abadon musza czasem ganiać.
Druga sprawa to to że zarówno gedon jak i apok sa o zgrozo wymagajace skilowo. Gedon w fitowaniu, abadon przedewszystkim w energetyce i przy co zabawniejszych fitach rownież w fitowaniu (a i tak pokazuje co to znaczy jego siła jak jest amarr bs na 5 :P )
--- Cytat: Zgudi w Luty 23, 2011, 14:35:20 ---A czy apoc nie ma dron? Włożyłem kupę skilli w drony t2, latam z hammerhead t2, przygotowujac je przez 2-3 tygodnie pod gedona :P
--- Koniec cytatu ---
Kazdy BS ma minimum 75m3 i tyle bandwicha*
* wyjatek to caldaryjska pomyłka koncepcyjna o nazwie rokh
Zgudi:
Tak więc uściślajac, dla młodego gracza mającego trochę groszy przy duszy, skillującego bs-y polecacie przede wszystkim Apocalipsa.
Jaki więc fit proponujecie na ten statek? Może być wszystko t2, oprócz samych dział :-\, bo to jeszcze kwestia najbliższych miesięcy. Fakt, nie lubię cegłą ganiać za wrogiem. :) Z czasem przesiądę się na tego apocalipse navy, ale mam nadzieję, że ten zwykły poradzi sobie z misjami l4.
Gdyby abaddon lub geddon navy robił to lepiej, to wziął bym oczywiście tamte.
Nitefish:
Zgudi, jak napisałem - latałem geddonem bo mi się strasznie podobał ale jak się przesiadłem na apoka to różnica była bardzo duża. Mówię tu o różnicy w szybkości zabijania.
Latałem apokiem navy, działka t1 meta 4 z navi szkłami, dronki miałem mediumowe t2. Szkiełek kilka zestawów do zmiany. To mi się sprawdzało najlepiej jako amarrowi.
Abaddon - jak napisał Mando - musisz mieć uber skille w capie, w geddona za to ciężej zmieścić sprzęt.
Reasumując jak masz kasę to polecam Ci apoka navy. Z frakcyjnych modułów opyla się wrzucić tylko repkę (ja miałem hardy bo wtedy nie miałem t2). Frakcyjne heat sinki zwiększą ci nieco dps ale z tego co pamiętam nie było to jakieś nie wiadomo co przy moich ówczesnych skillach. Lepiej już impy do damage laserów.
Miałem dokładnie takiego apoka:
[Apocalypse Navy Issue, Zaczarowany Ogórek]
Imperial Navy Large Armor Repairer
Armor EM Hardener II
Armor EM Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Heat Sink II
Heat Sink II
Heat Sink II
LiF Fueled I Booster Rockets
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
Mega Modulated Pulse Energy Beam I, Imperial Navy Multifrequency L
Large Auxiliary Nano Pump I
Large Capacitor Control Circuit I
Large Capacitor Control Circuit I
Hammerhead II x5
hardy i drony pod misje, kilka kompletów szkiełek.
Doom:
--- Cytuj ---Jaki więc fit proponujecie na ten statek? Może być wszystko t2, oprócz samych dział
--- Koniec cytatu ---
http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?topic=5814.msg150112#msg150112
bez dział t2 nie wymaga okablowania, przy t2 dzialach +3 cpu / -3 cpu z wierzyczek, skrypt w komputerze w zalezności od potrzeb na zasięg lub traking
Nite to temat o gedonie jest kufa
Stary Pierdola:
Jeżeli poważnie myślisz o robieniu misji to każdy statek jest tylko szczeblem w drabince do maraudera.
W przypadku Amarr prawidłowa droga to Harbinger - Abaddon - Paladin.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej