Eve Online > PVE
[PVE] Armageddon Navy Issue
Jrkan:
--- Cytat: Doom ---sanshe orbitują najblizej bodajże 20k, apok na ten dystans ma optimal multifrecuncy bez zadnych ale, conflagów jak zakombinujesz, u gedona to już jest 1/3 falloff. No i on sie pyta o misje, gdzie bs te na które lasery są uber orbituja w 80% na przedziale 30-50km
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego na 20km chcesz stosować na geddonie multi, skoro można użyc gamma 19km, albo xray 23km? Pierwsze szkła maja większy dps niż multi na apoku, drugie nieco mniejszy.
Główna różnica między apokiem i geddonem, jest zasięg od którego stosujemy schorche. Tą odległością jest odległość na którą strzelają szkła xray, bo następne szkła w kolejności czyli ultraviolet maja już mniejszy dps niż schorche. Dla apoka jest to 31km, dla geddona 23km.
Przyznaje jednak, że dla osoby która dopiero zaczyna i nie ma dobrych skilli i do tego chce co nieco oszczędzić na szkłach, apok będzie lepszym rozwiązaniem. Geddon niestety lubi schorche i na nich pokazuje na co go stać, ale scorche palą się znacznie szybciej niż frakcyjne t1 i do tego sam geddon strzela szybciej niż apok.
--- Cytat: Nitefish ---Geddon na pulsach t2 i scorch ma optimala okolo 40km, podczas gdy apok 56km. Jeśli chodzi o conflagi to geddon ma okolo 13km a apok 19km. Pewnie ze skilami na max ciutkę więcej.
--- Koniec cytatu ---
Tymi skillami które trzeba mieć na maks jest dokładnie jeden skill, a nazywa się sharpshooter.
Doom:
--- Cytat: Zgudi w Luty 23, 2011, 14:16:43 ---To co więc polecacie do misji l4 najlepiej, Armageddon, Armageddona Navy, Apocalypse, Abaddon ??? ? Kryterium to najszybsze, najwygodniejsze i w miarę bezpieczne klepanie misji l4. Statek ma służyć tylko do zarabiania kasy na l4.
P.S Apoc Navy dobry troche za drogi jak dla mnie.
--- Koniec cytatu ---
Apok jak nie stać cie na navy wersje. Zresztą i tak radziłbym uczyć sie latać bs'em na apoku żeby nie było problemów z navy
Zgudi:
--- Cytuj ---Przyznaje jednak, że dla osoby która dopiero zaczyna i nie ma dobrych skilli i do tego chce co nieco oszczędzić na szkłach
--- Koniec cytatu ---
Skoro chcę kupic geddona navy to więcej zestawów szkieł navy nie zrobi mi róznicy :P 400k za szkiełoko to nie kosmos, różnicę robi mi geddon navy 300m i apoc navy 500m, to duża róznica :P
Jrkan:
--- Cytat: Zgudi w Luty 23, 2011, 14:16:43 ---To co więc polecacie do misji l4 najlepiej, Armageddon, Armageddona Navy, Apocalypse, Abaddon ??? ? Kryterium to najszybsze, najwygodniejsze i w miarę bezpieczne klepanie misji l4. Statek ma służyć tylko do zarabiania kasy na l4.
P.S Apoc Navy dobry troche za drogi jak dla mnie.
--- Koniec cytatu ---
Doom udziela kategorycznych odpowiedzi, to ja poradzę ci abyś spróbował i apoca i abaddona. Jedni po prostu wolą większy zasięg i ci wybierają apoka inni pakują się w chmarę krzyżyków i tym potrzebny jest tank abaddona. Standardowy geddon moim zdaniem jest świetny na paskach, ale na misjach już nie bardzo się sprawdza.
Zgudi:
A czy apoc nie ma dron? Włożyłem kupę skilli w drony t2, latam z hammerhead t2, przygotowujac je przez ponad 2 tygodnie pod gedona :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej