Eve Online > PVE

[PVE] Armageddon Navy Issue

<< < (4/8) > >>

Starakopara:

--- Cytat: Morg w Styczeń 27, 2011, 17:51:55 ---(...)nie chce za bardzo kusić nikogo do dokonania misji samobujczej;p(...)

--- Koniec cytatu ---

oj tam, od razu samobójczej :P, ja tylko niosę pomoc :)

Zgudi:
Gram 2 i pół miesiąca i zamierzam się przenieść na ten statek, czy na moich skillach nada się on do robienia misji l4? Czy raczej szybko skończę jako pod?
Przez 2 misiące trenowałem skille do amarrskich bc-ków i potem bs-ów. Zaznaczam, ze obecnie w swoim harbim najtrudniejsze misje l3 robię z wielkim trudem, tzn. czasem trzeba odwarpować, żeby nie zginąć :P

Poruszę teraz myśl rozpoczetą przez MasaHuku, który twierdzi, że apoc jest lepszy od Armageddona Navy Issue w tym sensie, że ma znacznie leprze pierd.......cie. (chyba mam to rozumieć jako damage)

--- Cytuj ---I zastanów się czy aby na pewno chcesz ładować kase w navy issue skoro nie potrafisz sensownie sfittowac pozostałych bs'ów (chodzi o skille) bo istnieje wysokie prawdopodobieństwo że skonczysz salvagujac swój wrak. IMO najlepszym amarskim t1 bsem jest apoc tank podobny do gedona (raczej trzymasz sie na dystans) jednak pierd****ecie znacznie lepsze

--- Koniec cytatu ---
Jenak Aptu wskazuje w swoim tescie fitowania, że Armageddon Navy ma leprzy damage nawet od Abaddona. Pozwolę sobie zacytować wypowiedź Aptu z wątku na stronie http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?topic=9299.25:

--- Cytuj ---Na szybko stworzyłem dwa pve fity na Armageddona Navy i Abaddona
Armageddon: http://img517.imageshack.us/i/armageddonnavyissueincu.jpg/
Abaddon: http://img534.imageshack.us/i/abaddonincursions.jpg/

EHP praktycznie takie samo, resy nieco większe na abaddonie. Nie wiem czy na incursiach można swobodnie używać dron, jeżeli tak to geddon dzięki możliwości użycia heavy dron ma większy dps, jeżeli nie to większy dps będzie miał abaddon. Capacitor na geddonie jest znacznie lepszy, z ab i webem może latać 6m31s, abaddon tylko 3m23s, bez ab geddon jest cap stable. Geddon jest zwinniejszy i szybszy. Na geddonie w wolny hislot można wsadzić rr, drone link, neuta albo salvager w zależności od potrzeb.

Na 200k ehp można zrobić i geddona i abaddona, wystarczy zamiast jednego heat sinka wsadzić  trzecią płytę 1600mm.

Tak więc oprócz ceny i nieco lepszych resów pozostałe przewagi abaddona są bardzo wątpliwe.

--- Koniec cytatu ---

Skoro zdaniem kolegi Armageddon Navy Issue jest ogólnie lepszy od abaddona, pod względema damege także, to od apoca t1 chyba też, czyż nie? :) Może jednak się mylę

Doom:
Powiem tak, zobacz jaki dps ma gedon na zasięgu 30km+, a jaki ma apok. To że w walce na noże ubijesz szybciej nikoniecznie znaczy że do misji jest to opłacalne. Inaczej ludzie latali by megasami na blasterach, ale z jakiegoś powodu tego nie robią prawda?

Jabolex:
Zainstaluj SiSi i sprawdź za 100 ISK jak będzie działał ten Navy statek.

JM

Nitefish:
Zgudi, wczoraj to tłumaczyłem jednemu koledze - co z tego że navy geddon ma niby większy dps i heavy drony jeśli:
1) musisz mieć uber skille żeby z tych dron sensownie skorzystać
2) zanim drony dolecą to cel powinien nie żyć

Sprawdziłem to na własnej skórze przesiadając się z geddona na apoka navy (geddon i geddon navy ten sam dps). Misje szły znacznie szybciej, nawet 2 razy szybciej. Zasięg się liczy.

Z tego też powodu tak szybko się miele misje rakietowymi shipami, bo jak wiesz ile salw wchodzi w dany okręt żeby padł to walisz z daleka i jeszcze zanim ostatnie rakiety dolecą ty już strzelasz w kogoś innego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej