Eve Online > Dyskusje ogólne

Incursion - pierwsze wrażenia.

<< < (7/17) > >>

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 27, 2011, 11:33:43 ---Z tego co czytam na SHC, problem polega na tym, że kerbiry rzuciły się na robienie trudniejszych site'ów, ignorując łatwiejsze - a przez to mają większe kary np. do resistów. W efekcie giną tysiącami tylko pompując index Sanshy, zamiast go obniżać i mieć łatwiej.

No cóż, kolejny dowód na to, że umiejętności tych graczy są po prostu niskie (vide linkowana grafika).

--- Koniec cytatu ---

Jak już było mówione ta "grafika" wzięta jest z...nie wiadomo skąd, w każdym razie nie z Incursji.
O ile wiem, kary do resów czy damage są "ustawowe" w systemie gdzie jest Incursoin, nie ma znaczenia na jaki site sie wybierasz, ten czy tamten.
Mnie ciekawi co innego. Raz - jak wyglądają Incursje w low/0.0 i czy milczenie oznacza ze ci bardzie Pro gracze (zdaniem SokolegoOka) którzy polecieli spróbować dostali tak sam koncertowy wpier*** jak kerbiry w Empire i dlatego cicho siedzą  ;D
Czy może zwyczajnie zainteresowanie jest zerowe !
Skoro nie ma bounty, nie ma lootu, a szansa na BPC (kontrowersyjny jak można poczytać) ma być tylko z low-secu to po co robić to w 0.0 ??
Bo chwilowo nie widziałem żadnych informacji o różnicach w LP czy bounty za całe Site'y w zależności czy to hi, low czy 0.0 space.

Dormio:

--- Cytat: Pol Kent w Styczeń 27, 2011, 12:04:09 ---Bo chwilowo nie widziałem żadnych informacji o różnicach w LP czy bounty za całe Site'y w zależności czy to hi, low czy 0.0 space.

--- Koniec cytatu ---
Ingame możesz sprawdzić sobie info o poszczególnych site'ach. Do info są dołączone wykresy pokazujące factor po jakim jest rozliczane LP w zależności od ilości osób, ale także lokalizacji (low/high). W przypadku wyższych site'ów factor = 1 jest osiągalny JEDYNIE w low (nie pamiętam czy była tam wzmianka o null).

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Styczeń 27, 2011, 12:04:09 ---Jak już było mówione ta "grafika" wzięta jest z...nie wiadomo skąd, w każdym razie nie z Incursji.
--- Koniec cytatu ---

Odpal dotlan, ustaw region Empire gdzie to się dzieje i zobacz ile shipów spadło wg. statystyk.

--- Cytat: Pol Kent w Styczeń 27, 2011, 12:04:09 ---O ile wiem, kary do resów czy damage są "ustawowe" w systemie gdzie jest Incursoin, nie ma znaczenia na jaki site sie wybierasz, ten czy tamten.
--- Koniec cytatu ---

O ile wiem, kary zależą od tego, jak bardzo Sansha się panoszy. Z drugiej strony, wiedzę czerpię z postów, które czytam.

--- Cytat: Pol Kent w Styczeń 27, 2011, 12:04:09 ---Mnie ciekawi co innego. Raz - jak wyglądają Incursje w low/0.0 i czy milczenie oznacza ze ci bardzie Pro gracze (zdaniem SokolegoOka) którzy polecieli spróbować dostali tak sam koncertowy wpier*** jak kerbiry w Empire i dlatego cicho siedzą  ;D
Czy może zwyczajnie zainteresowanie jest zerowe !

--- Koniec cytatu ---

Prywatnie kompletnie nie rozumiem sensu takiego feature. Co fajnego w biciu ratów? Czy można odczuwać satysfakcję z ogrania AI?

Chupacabra:
Sokole, jak na razie to w Highseku AI ogrywa kerbirów :) Jak uda im się pokonać Sanshe, to będa mieli gwarantowaną ooogromną satysfakcję :)

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 27, 2011, 12:25:03 ---Prywatnie kompletnie nie rozumiem sensu takiego feature. Co fajnego w biciu ratów? Czy można odczuwać satysfakcję z ogrania AI?

--- Koniec cytatu ---

O tym właśnie mówię. Ok, w hi-sec - grający w empire się połaszczą z takiego czy innego powodu. W low-sec...może ktoś na tego BPC się zatnie i będzie polował choć szansa, że ściągnie sobie na głowę żądnych krwi rozrabiaków jest spora.
A 0.0.....no chyba dla LPków żeby cap-moduły kupić u CONCORDu. Żeby tak w 0.0 była jakaś procentowa szansa na BPC na jakieś śmieci Sanshy, np...laby, faktorki, szpilki, Outpost..? to co innego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej