Śmietnisko > Off Topic

WAŻNE --- Nie logujcie się nigdy na POBIERACZEK.pl

<< < (3/8) > >>

[VIDE] Herezja:
Jeśli masz promocje np na telefon i gdy w promocji jest napisane, że np nie będziesz płacił do wszystkich w sieci a później się okazuje, że jednak bulisz to chyba nie jesteś z wprowadzenia w błąd zadowolony. Zgadza się @Dziadzik?

Dux:

--- Cytat: dziadzik w Styczeń 26, 2011, 13:47:42 ---Co do hasła reklamowego - reklama nie jest traktowana jako oferta handlowa, bo wtedy 95% reklam byłoby podstawą do pozwania firmy. Nasze prawo jest jakieś wybiórcze czy po prostu pobieraczek miał beznadziejnych prawników?

--- Koniec cytatu ---

"Decyzja Prezes UOKiK nakazuje przedsiębiorcy zmianę praktyki niezgodnej z prawem, nie rozwiąże natomiast automatycznie problemów internautów, którzy zawarli umowy z portalem."

1. UOKiK nie stwierdził nieważności umów z klientami (nie ma do tego prawa zresztą.
2. Kara nie odnosiła się do sposobu czy treści zawieranych umów.
3. Od decyzji o wymierzeniu kary przysługują przedsiębiorcy przewidziane prawem środki odwoławcze. Czy firma skorzystała z tego nie wiem. Ale w świetle przepisów ustawy o ochronie konsumentów winna to raczej przegrać z kretesem. Co najwyżej coś ugrać na wysokości kary, bądź ja uwalić jeżeli przy wydawani decyzji doszło do uchybień proceduralnych.

observer:
Z tego co jakiś czas temu wyczytałem w necie, to większość ludzi poprostu olała te maile z żądaniem zapłaty, nie są w stanie udowodnić, że to Ty osobiście  podpisałeś umowę nie mając Twojego podpisu, a skąd mogli by go mieć, skoro nie miałeś jak się podpisać. Gdybyś użył zarejestrowanego podpisu elektronicznego to wtedy mógłbyś mieć problem. Tak poza tym, kto na strony typu pobieraczek rejestruje się na swoje prawdziwe dnane?

[VIDE] Herezja:
Będąc szczerym nie pamiętam już czy wpisałem poprawne dane czy też nie ale.
Po 1 Mail podałem ala firmowy bo phu.mati czyli tak jak moja firma się nazywa.
Po 2 Inna sprawa to, że być może wtedy myślałem np: Da się od vat-u może to odliczyć więc nie wiem jakie dane tam wpisałem.

Było minęło. Wysłałem dokumencik do nich. Konkretnie oświadczenie o odstąpieniu od umowy i resztę dupereli będę po prostu odrzucał czy to maili czy innych dupereli.

sc0rp:

--- Cytat: Mona X w Styczeń 26, 2011, 12:39:41 ---Skąd wy ludzie bierzecie adres tej strony? Ja znam to z rok albo dwa, ale wyłącznie z takich właśnie postów.

--- Koniec cytatu ---
This

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej