Forum Gry > Inne gry
Najlepsze cRPG jakie kiedykolwiek sie pojawiły
[VIDE] Herezja:
Pytanie nasuwa się jedno. Kiedy zostaną te stare pozycje przeniesione na komórki?
Starakopara:
--- Cytat: Gaavrin w Styczeń 19, 2011, 16:45:43 ---jeżeli mowa o klimacie, to zgadzam się z Rabitem, Planescape: Torment nie ma sobie równych. Znalazłem tą grę na półce jakiś czas temu podczas przeprowadzki i z sentymentu aż odpaliłem. Grafika co prawda porównywalna z tym co teraz oferują telefony komórkowe, ale fabuła fantastyczna i świat który nie przypomina niczego innego co widziałęm w grach.
--- Koniec cytatu ---
IMO grafika to drugorzędna wartość gry, liczy się przede wszystkim miodność i porywająca fabuła, o Planescape Torment słyszałem że jest fajna, ale fajniejsza jest książka na podstawie której powstała gra :P
Xarthias:
W Planescape grałem papierowego i jak wszyscy się tak zachwycali Tormentem, też postanowiłem spróbować. Trochę mnie szczerze mówiąc zawiódł, dla mnie gra jest niezła, ale nie świetna. Papierowy lepszy :)
Ciekawe czy na podstawie Arcanum powstał jakiś p&p (Eberron się nie liczy, chociaż ewidentnie był wzorowany).
[VIDE] Herezja:
Kiedyś gdzieś czytałem o papierowej wersji Arcanum (zdaje się, że na jego podstawie powstała gra a nie odwrotnie).
ps. co z odpowiedzią na moje spekulacje o przeniesieniu starych dobrych gier z kompów do komórek?
Xarthias:
Imo to się nie opłaca. Za dużo zachodu w przeprogramowywaniu, a de fakto trafi to do wąskiej grupy geeków i maniaków. Te gry są po prostu za skomplikowane dla dzisiejszej młodzieży.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej