Eve Online > Przedpokój

Dopadła mnie EVE'mania

(1/3) > >>

Darku:
Witam wszystkich. To mój drugi post (pierwszy był z prośbą o triala :P) na tym forum. Podchodzę do tej gry już drugi raz. Wcześniej skończyło sie niestety tylko na trialu. Przytłoczył mnie też ogrom możliwości i skomplikowany początek jak dla nowego i podchodzącego 'inaczej' do rozgrywki w gry MMO (inaczej w tym wypadku znaczy ostry grind, lewelowanie multum postaci oraz rozwój głównego bohatera w mega koksa z dużym świecącym mieczem oraz wypasioną zbroją, której normalny człowiek nie byłby wstanie udźwignąć lub nawet ubrać bo uciskała by go w niepożądanych miejscach).

Jako jednak, że jestem fanem SW i wszystkiego co 'obce' postanowiłem spróbować ponownie. Więc jako, że za oknem zima, ziąb i mróz a człowiekowi nie chce się jakoś ruszać by nie wyglebić na najbliższym nie odśnieżonym chodniku (chociaż może złamana noga była by rozwiązaniem bo miałbym więcej czasu na grę :P), z nowym zapałem, większymi chęciami, własnym funduszem (którego wcześniej nie posiadałem), oraz nowiutkim trialem zabieram sie za grę.

Sporo się zmieniło od ostatniego czasu mojej gry więc znów jestem w przysłowiowej 'kropce' :) Ale mam nadzieję, że znajdę tutaj jakieś pomoce naukowe oraz mega rozumy, które będą w stanie mi pomóc w tych trudnych chwilach.

Pozdrawiam i do zobaczenia na Drodze Mlecznej :)

Khobba:

--- Cytat: Darku w Grudzień 03, 2010, 00:08:09 ---Pozdrawiam i do zobaczenia na Drodze Mlecznej :)

--- Koniec cytatu ---
O, mój drogi, świat EVE jest mocno od Drogi Mlecznej oddalony :)

A tymczasem witaj, idź do kliniki, załóż sobie neurozłącza, kup licencje pilota, wsiadaj w poda i wylatuj na spotkanie z przygodą ;)

Ellaine:
Jeśli masz skłonność farmić milion orków żeby zdobyć 80 poziom to raczej Eve nie jest dla Ciebie idealna grą - farmienie w kółko jest u nas nudniejsze niż farmienie w kółko w np WoWie. Owszem, są tacy gracze, ale to dlatego że Bozia dała nam pewnie ze 2 miliardy takich ludzi i w każdej grze jest ich pełno. Eve jest jednak bardziej zoptymalizowane pod pvperów, strategów, kombinatorów i ekonomistów.

Nie wiadomo czy świat Eve leży w innej galaktyce. Wiadomo że jest "strasznie daleko". Jeśli to "strasznie daleko" oznacza kilka razy dalej niż cały znany w Eve świat albo kilkadziesiąt razy dalej niż najdłuższy skok - wciąż mieścimy się w tym samym ramieniu galaktyki. Z drugiej strony równie dobrze może to być drugi kraniec wszechświata, jak z WH.

Khobba:

--- Cytat: Albi w Grudzień 03, 2010, 00:55:51 ---
Nie wiadomo czy świat Eve leży w innej galaktyce. Wiadomo że jest "strasznie daleko". Jeśli to "strasznie daleko" oznacza kilka razy dalej niż cały znany w Eve świat albo kilkadziesiąt razy dalej niż najdłuższy skok - wciąż mieścimy się w tym samym ramieniu galaktyki. Z drugiej strony równie dobrze może to być drugi kraniec wszechświata, jak z WH.

--- Koniec cytatu ---
wydaje mi się, że w którymś z wprowadzających tekstów było wprost napisane, że to inna galaktyka.

Lt Rook:

--- Cytat: Albi w Grudzień 03, 2010, 00:55:51 ---Z drugiej strony równie dobrze może to być drugi kraniec wszechświata, jak z WH.

--- Koniec cytatu ---

To akurat jest nieprawda, o ile krążąca kiedyś mapa WH jest wybitnie podejrzana to sprawdzając odległość do innych szpilek, na szpilce w WH, swojego korpa, wychodzi na to że poszczególne systemy W-Space moga być relatywnie blisko, ktoś kiedyś na eveo pokazywał screen z 112ly od szpilki w WH do jakieś szpilki w K-Space.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej