Eve Online > Dyskusje ogólne

Jak nie fitować faction shipów (było: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy)

<< < (4/23) > >>

sc0rp:

--- Cytat: Mona X w Listopad 30, 2010, 11:16:01 ---Może być frakcja.

--- Koniec cytatu ---
http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=3629694 - mona x
http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=6792729 - sokoleoko

i to chyba tyle w tym temacie jak to pvperzy uzywaja tylko T2+

Ponowie swoje pytanie, bo do tej pory nie udalo mi sie uzyskac na nie odpowiedzi:
Co Wam przeszkadza ze noob lata w drogim shipie na modulach T1, przeciez to jego ship, jego wallet i do tego jest efektywniejszy od megasa na identycznym ficie? Bo ja widze tylko jeden powod zazdrosc.

@Herezja jak ktos kiedys zdybie moje tengu ktore rowniez nie posiada frakcji (po za modulami do dps) to tez go wkleisz jako glupia wtope? To cie informuje zebys sie lepiej doksztalcil z mozliwosci shipow bo na tengu frakcyjny tank jesli jest zrobiony na bufor jest poprostu zbedny - wyzej dupy nei przeskoczysz i nawet na oficerskim ficie nie zrobisz 10/10 a do 8/10 i wszystkich nienumerycznych nie potrzebuejsz frakcyjnego tanka

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 11:14:01 ---w przypadku ktory opisales ze ma bogatych rodzicow, w eve ze chlopak mial farta i pewnie dorwal oficera na pasku albo zrobil kilka 10/10 ze starymi graczami.

--- Koniec cytatu ---

Nie chodzi o to, jak wszedł w posiadanie, tylko co umie za kółkiem. Niczego nie umie = n00b = zabić :D

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 11:14:01 ---i nie ma wyjatkow od tej reguly? ;)

--- Koniec cytatu ---

Czasem używa się best named, bo się lepiej fituje. Named MWD czy plate'y to norma. Ale raczej nie dotyczy to broni, choć faktycznie zdarzyło mi się parę razy "cheatować". Słabo szukałes - mam jakieś 400+ killi sniper Tempestem z działami meta 3 (Archangel Carbonized Lead L ftw), ale wynikało to z faktu, że w czasach Providence War liczył się dosłownie każdy ship, który miał sensowną alfę na 170 km i ten warunek spełniałem. Także Drake'm latałem z launcherami "named" i to już w PBN. Zwróć jednak uwagę, że zawsze reszta fitu była T2 (chyba, że czegoś tam T2 pakować nie trzeba było).

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 30, 2010, 11:42:56 ---Nie chodzi o to, jak wszedł w posiadanie, tylko co umie za kółkiem. Niczego nie umie = n00b = zabić :D

--- Koniec cytatu ---
no to w takim razie kazdego ubitego kerbira bez znaczenia czy w rifterze czy w nyxie nalezalo by wrzucac do tego watku, bo podstawowym zadaniem kerbira jest to aby nie dac sie zabic.

Casa Rankor:
Zaraz czy wy twierdzicie ze nie powinno sie uzywac frakcyjnego sprzetu do pvp?
To ja sie nie zgodze, jak najbardziej nalezy bo mozna uzyskac potrzebna przewage np. zasieg punktu, dps, aktywny tank. Szczegolnie do solo/small gang dzialan, we flocie to moze byc bez sensu.

Owszem jak juz Cie zgankuja to moze bolec, zasada jest prosta lata sie tym na co stac Cie wtopic.

Doom:
A skąd takie dziwne założenie? Ja twierdze i jak widze nie tylko ja że nie nalezy sadzać dupy we frakcyjny statek i fitować go tak syfnie jak na omawianym km. Dark stoi na stanowisku że jak kogos tać to może sobie oficerski punkt założyc na iblisa i dac sie w tym zabić

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej