Eve Online > Dyskusje ogólne

Jak nie fitować faction shipów (było: Najśmieszniejsze i najgłupsze wtopy)

<< < (5/23) > >>

Lt Rook:

--- Cytat: Casa Rankor w Listopad 30, 2010, 11:52:49 ---Zaraz czy wy twierdzicie ze nie powinno sie uzywac frakcyjnego sprzetu do pvp?
To ja sie nie zgodze, jak najbardziej nalezy bo mozna uzyskac potrzebna przewage np. zasieg punktu, dps, aktywny tank. Szczegolnie do solo/small gang dzialan, we flocie to moze byc bez sensu.

--- Koniec cytatu ---

Czasami frakcyjny stuff we flocie jest MUST HAVE, jak weby czy punkty.

Dormio:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 10:57:04 ---PS Ten kto wymyslil ze zeby latac frakcyjnym shipem trzeba miec skille all5 albo zblizone imo to byl biedny sfrustrowany pvper ktoremu statki w hangarze sie skonczyly, wallet swiecil pustkami i zobaczyl carebeara ktory radosnie w swojej pimped raciarce zarabial kolejna duza banke. Carebeary w Eve naleza do krezusow (czego nei da sie powiedziec o pvperach a przynajmniej nie o wiekszosci mi znanych) wiec ich taka strata zaboli o tyle ze bedzie trzeba przywiesc kolejny ship z jita (chodz w przypadku vindyka i ally DH to zdaje sie ze maja na "lokalnym" markecie)

--- Koniec cytatu ---
Z tymi pretensjami to proszę do CCP, wielokrotnie "mówili", że balans przygotowują bazując na "all 5". Mam nadzieję, że rozumiesz dlaczego przyjęli taką formę i bazę dla balansowania.

sc0rp:

--- Cytat: Dormio w Listopad 30, 2010, 11:58:46 ---Z tymi pretensjami to proszę do CCP, wielokrotnie "mówili", że balans przygotowują bazując na "all 5". Mam nadzieję, że rozumiesz dlaczego przyjęli taką formę i bazę dla balansowania.

--- Koniec cytatu ---

Ale to nie CCP wymyslilo ze zeby wsiasc do frakcyjnego shipa trzeba miec all5. CCP tylko sie wypowiedziala ze balans odnosnie wszystkich (a nie tylko frakcyjnych) shipow przygotowuja w oparciu o all5, skoro wszystkich shipow to czy mam rozumiec ze jestes zwolennikiem nie wsiadania do jakiegokolwiek shipa dopoki nie masz wszystkiego all5 ?

--- Cytat: Doom w Listopad 30, 2010, 11:55:19 ---A skąd takie dziwne założenie? Ja twierdze i jak widze nie tylko ja że nie nalezy sadzać dupy we frakcyjny statek i fitować go tak syfnie jak na omawianym km. Dark stoi na stanowisku że jak kogos tać to może sobie oficerski punkt założyc na iblisa i dac sie w tym zabić

--- Koniec cytatu ---

Bez przesady oficerski punkt nie zmiesci sie na ibisa :P ale tak moje stanowisko "jesli kogos stac to niech sobie lata tym na co go stac" tymbardziej jesli jest na to logiczne uzasadnienie. uzasadnienie napisalem wyzej (vindy > megas na takim samym ficie)

SokoleOko:
Ale czy ktoś mu zabrania na tym latać?

Poleciał... a skutek, jak widać.

Dormio:

--- Cytat: Dark Flonoe w Listopad 30, 2010, 12:12:32 ---[ciach] to czy mam rozumiec ze jestes zwolennikiem nie wsiadania do jakiegokolwiek shipa dopoki nie masz wszystkiego all5 ?

--- Koniec cytatu ---
Dokładnie, dokładnie tak samo jak jestem zwolennikiem niewydokowywania póki się nie zrobi learningów.  :P
A już bez ironii i żartów... IMHO należy piętnować błędy.
Jeżeli Ty się nie dopatrujesz błędu w niewykorzystywaniu potencjału statku, to chyba nie mamy o czym dalej rozmawiać, ale wówczas przestań postować w temacie, który dotyczy najśmieszniejszych i najgłupszych wtop. Dla większości z nas głupotą było wydokowanie statku, który nie jest wg nas prawidłowo wyfitowany. Masz prawo mieć swoje zdanie, ale szanuj też zdanie innych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej