Eve Online > Patche i dodatki
DevBlog: learning skills are going away
MGGG:
pve w eve jest po prostu za łatwe i za bardzo przypomina singiel player game niż MMO.
[VIDE] Herezja:
Z tym się zgodzę. Jeśli pve było by jak w WH to by wymuszało wspólne latanie kilku ludzi lub choć dobrze wyskilowaną postacią w tym wypadku już np solo, ale tak aby niosło to jakąś adrenalinę a nie ... byle do przodu.
SokoleOko:
PvE kojarzy mi się z zdaniami z matematyki w szkole.
Dzieliłem je na dwie kategorie. Takie, które wiedziałem jak zrobić (a takich nie chciało mi się robić) oraz takie, których nie wiedziałem jak zrobić (więc nie było sensu ich robić) :P
Shiro:
--- Cytat: MGGG w Grudzień 01, 2010, 00:18:04 ---pve w eve jest po prostu za łatwe i za bardzo przypomina singiel player game niż MMO.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie.. W Aion przykładowo, gracz zmuszony jest już w pierwszych paru dniach do gry zespołowej, jeśli chce szybko rozwijać postać. Grupowe questy, instancje itd.. W Eve początkowo nie ma sensu racic w grupie, aż do misji lvl 4. Ponadto w innych grach (typu Aion, WoW) pve jest trudniejsze, jeden błąd może szybko położyć całą grupę itd. Nie wspominam już o tym, że w wysokobudżetowych MMO gracz ma do eksploracji ładny i zróżnicowany świat, a w Eve patrzy ciągle na czerń kosmosu ze zmieniającą się teksturą chmurek i kolorem gwiazdy w systemie. Mechanikę Eve uważam jednak za fantastycznie przemyślaną i dlatego gra mnie tak urzekła.
sc0rp:
--- Cytat: Shiro w Grudzień 01, 2010, 00:37:15 ---Ponadto w innych grach (typu Aion, WoW) pve jest trudniejsze, jeden błąd może szybko położyć całą grupę itd.
--- Koniec cytatu ---
tak tylko w wow wipe kosztuje spacer z cmentarza a w eve wycieczke na market ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej