Eve Online > Dyskusje ogólne
Zarabianie w null (ponownie), było: [Polityka] Chaos na południu - 25.07
Xarthias:
Sokole, kwestia jest taka, że TY się na to tak zapatrujesz (ja i wiele innych osób podobnie).
Ale to nie znaczy, że nie ma ludzi, którzy lubią mieć dużo kasy, nawet jeśli nie mają na co jej wydać.
Albo lubią zrobić jakąś misję 3s szybciej niż inni...
Albo...
No i kwestia tego, że nie wszyscy lubią bezpośrednią rozgrywkę z innym człowiekiem. Boją się, że są słabsi, nie wiem. Wolą gnoić głupi komputer podbudowując swoje ego. Koniec kropka :)
SokoleOko:
--- Cytat: Xarthias w Listopad 24, 2010, 13:46:31 ---Sokole, kwestia jest taka, że TY się na to tak zapatrujesz (ja i wiele innych osób podobnie).
--- Koniec cytatu ---
Nie rozmawiamy w kategoriach "co kto lubi" tylko obiektywnie - na co można wydać kasę.
Jeśli robisz misje/anomalie/plexy, to siłą rzeczy wpada Ci kupa kasy. Tylko wyjątkowe faile giną od NPC, więc jedyne straty mogą być skutkiem wrogich roamów.
Logika podpowiada, że kasy jest tyle, ze spokojnie da się pokryć straty z "wymuszonego PvP". Z drugiej strony, PvE nie jest żadnym wyzwaniem i jest totalnie powtarzalne. Żadne wyzwanie i żaden fun. To jaki w tym sens?
Tyle obiektywizmu. Bo subiektywnie to na archetypicznego kerbira patrzę jak lew na antylopę. Pasie się taka tylko po to, żeby mógł zatopić zęby w smacznym mięsie :)
sc0rp:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 24, 2010, 13:56:08 ---Nie rozmawiamy w kategoriach "co kto lubi" tylko obiektywnie - na co można wydać kasę.
--- Koniec cytatu ---
A prosze cie bardzo kilka ciekawych inwestycji z pov kerbira:
- caly set capital BPO (kilkadziesiat b) - aby zarabiac na ich kopiowaniu (imo kiepski pomysl, bo minie sporo czasu nim ta kasa sie zwroci)
- prywatny sc/tytan - a dlaczego nie szczegolnie kuszacy jest sc bo mozna nim zarabiac ;) - ja odlozylem ten pomysl ze wzgledu na to ze postac zostaje zalockowana a czasem jednak lepiej zmienic shipa na inny i cos nim porobic co sie sc nie da. - 20b + finezja w fitowaniu ded/oficer modulow
- skup BPO T2 - kolekcjonerska zabawa
- siec posow kopiaca ksiezyce - 1b na posa :>
- rozkrecenie hurtowej produkcji - 5-10+b (zaleznie od tego czego)
- przejecie jakiegos rynku w jita - ekhm ekhm od kilku b do kilkuset b ;)
Z kategorii po co kerbirzyc?
A np. mozna chciec zrobic wszystkie anomalie, plexy, radary i magneto w grze - suma sumarum jest tego calkiem sporo a im "lepszy" sig tym rzadziej sie spawnuje.
Ellaine:
Ja na ten przykład wydaję kasę na długoterminowe inwestycje handlowe z małym przebiciem. Im więcej włożę w to kasy tym mniej muszę się przejmować tym że jakaś 500-milionowa paczka itemków nie sprzedaje się przez kilka miesięcy - a kij, sprzeda się za pół roku, kiedy akurat będzie kolejna górka wahań cenowych danego produktu. Mogę w ten sposób zamrozić sobie praktycznie dowolnie duże fundusze i mam z tego radochę ;)
Jakoś przy moim współczynniku spadalności w pvp, zapas paniędzy raczej trzyma u mnie stały poziom niż rośnie.
Zabawa polega na tym, że 99.98% gier mówi graczowi jaki jest cel. Są jakieś questy, jakieś achievementy i można je sobie zaliczyć i napawać się żółtą gwiazdką albo zielonym ptaszkiem na jakiejś liście rzeczy do zrobienia. W Eve z braku laku ludzie wyznaczają sobie np "kupić tytana" i farmią i farmią i farmią aż się dowiedzą że tytan im na kij i wtedy idą grać w WoWa.
Z tym "można w dzień zarobić na plexa" to jakaś bzdura. PLEX kosztuje ponad 300 milionów. Załóżmy radośnie że zarabia się jakieś 60 milionów na godzinę - a większość podejrzewam że jednak mniej. Wystarczy znać podstawy mnożenia i dzielenia i widzimy że to co najmniej tydzień gry.
KiFuso:
Sokole, trochę śmiać mi się chce. Tak strasznie atakujesz kerbirów i ich cel w grze.. a jednakowo robisz misje w 0.0 Machem - najlepszym shipem do racenia na angelach :) Co z tego, że jak tłumacz "to jest też super ship do pvp" tylko przeciętnego pvpewca nie stać na latanie takim statkiem na pvp.. a jak już to od święta.
EVE jest złożoną grą, jak ktoś tego do tej pory nie pojmuje to jego sprawa. Jest pvp, pve, kopanie, handel i gigantyczny rynek, jedno bez drugiego by się nie obyło lub nie miało by sensu. Jakby CCP tak analizowało jak Ty, to gra by się tylko kręciła wokół pvp, za pvp byś dostawał kasę, za pvp byś dostawał blueprinty i inne rzeczy ale tak NIE JEST i NIE BĘDZIE.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej