Śmietnisko > Off Topic
Fotoblog
Hastrabull:
aaa to dobrze :) Bo kolejne wnętrza wkrótce się pojawią hehe ;)
Hastrabull:
Przedwczoraj wpadłem na pomysł: Zrobię wieczorne zdjęcia Stadionu Narodowego. On taki duży i świecący... No i pojechałem. Przejeżdzając przez Wisłę zatrzymałem się jednak i zamiast stricte Stadionu Narodowego uchwyciłem takie cuś:
http://www.tomaszrydz.pl/2011/03/09/warszawa-noca/
[VIDE] Herezja:
Jednak Warszawa jest brzydkim miastem. We wszystkich większych miastach Europy okolice rzek są bardzo zadbane a u nas po jednej nieużytki a po drugiej stronie wisłostrada.
Hastrabull:
Może Warszawa jest brzydkim miastem, ale okolice Warszawy są całkiem fajne o ile się dobrze rozejrzeć, np. droga z Leszna do Nowego Dworu Mazowieckiego wygląda całkiem fajnie wczesną wiosną
http://www.tomaszrydz.pl/2011/03/13/mazowsze-wiosna-jest-bardzo-fotogeniczne/
==edytka==
Wyłączyłem swobodne komentowanie, bo za dużo spamu się pojawiało na stronce.
Gregorius:
--- Cytat: Herezja w Marzec 09, 2011, 14:34:26 ---Jednak Warszawa jest brzydkim miastem. We wszystkich większych miastach Europy okolice rzek są bardzo zadbane a u nas po jednej nieużytki a po drugiej stronie wisłostrada.
--- Koniec cytatu ---
Akurat nieużytki (zarośla) to bardzo dobra rzecz. Zauważ, że jak zaopaskujesz całą szerokość rzeki w mieście, to w przypadku wyżówki tak spiętrzysz rzekę, że tereny poniżej będą mieć solidny problem z zalewaniem. Były już toczone boje o zagospodarowanie prawej strony rzeki, gdzie planowano wyciąć zielsko, zrobić ostrogi i stworzyć riwiery. W takiej sytuacji zniszczone zostaną jedyne obszary retencyjne na tym obszarze miasta - duży błąd w ujęciu hydrologicznym.
A swoją drogą - nieprawda, że to brzydkie miasto - oczywiście jak każde inne ma swoje "paskudy" jednak są też i piękne miejsca ;) Jednym z nich jest 'Etna' - czyli mega-hałda z popiołów i takich tam odpadów z elektrociepłowni Siekierki. Teraz na wiosnę zarośnie fajną trawką - super miejsce : zarówno widoczki, jak i super 'przygotowane' pole do offgolfa ^_^
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej