Eve Online > Dyskusje ogólne

Mój genialny pomysł na ECMy.

<< < (2/3) > >>

silvia:
Wedlug mnie ecm powinien ci wywalac locka lub uniemozliwiac lockowanie, a nie oba naraz.

Lub zmniejszac ilosc maksymalna "zalockowanych" przeciwnikow, co bylo by najlepszym rozwiazaniem imho.

Kara Mon:
w sprawie laga nie tylko chodzi o same dziala, takie "duchy" tez serwer musialby stworzyc, wyslac informacje o nich i odbierac od klienta co gracz zrobil co tylko poteguje liczbe obliczen jakie serwer musi wykonac , wraz z wzrostem bloba staje sie to utrudnieniem a nie zaleta.

Jakub Trokowski:
Ciekawy pomysł.
Jednak faktycznie obsługa tych duchów przez server mogłaby nie być banalna.

No i chyba nawalanie systemów namierzających statku lepiej symulować przez utratę możliwości namierzania celów niż pojawienie się "duchów".

I pytanie- bo nie jestem jednak pewny czy ogarniam- na gridzie (w przestrzeni) ciągle widać byłoby jeden cel, gratisowe "duchy" pojawiają się tylko wśród tych ikonek namierzonych statków (tam gdzie widać jakim systemem strzelamy w cel), tak?

Goomich:

--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 00:41:28 ---No i chyba nawalanie systemów namierzających statku lepiej symulować przez utratę możliwości namierzania celów.
--- Koniec cytatu ---

To właśnie miałby naprawić: Żeby zecemowany pilot mógł coś robić, zamiast siedzieć i kurwić.

--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 00:41:28 ---I pytanie- bo nie jestem jednak pewny czy ogarniam- na gridzie (w przestrzeni) ciągle widać byłoby jeden cel, gratisowe "duchy" pojawiają się tylko wśród tych ikonek namierzonych statków (tam gdzie widać jakim systemem strzelamy w cel), tak?

--- Koniec cytatu ---

Tak.

Jakub Trokowski:
Rozumiem co Twój pomysł ma naprawić.
I zgaduję- że w takim razie- przeładowania i/lub użycia fofów nie uznajesz za akceptowalne rozwiązanie. (Ofc nie dziwię się.)

Ale w takim razie co z innymi rodzajami e-waru? Pilot może coś poradzić żeby pozbyć się np target paintera z siebie?
W sensie, że skoro mógłby coś poradzić na ECMy, to chyba na inne rzeczy też powinien.
Zwłaszcza że ECM:
- ma tylko szansę zadziałania (nawet jak cel jest w optimalu),
- da się bronić modułami przed tym (no wiem że może "szkoda slota", ale taka opcja jest).

Więc co z tym? Czy skoro pilot miałby- nazwijmy to "aktywnie bronić się przed ECMem", to co z fitem zapobiegającym zjamowaniu i szansą zadziałania ECMa? Bez zmian?

Bo- jak widzisz- problem jest bardziej złożony. :P A proponowana zmiana to jednak nerf (bo łatwiej się bronić przed jamem, a jamujący pilot nie dostaje nic).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej