Eve Online > Dyskusje ogólne
Mój genialny pomysł na ECMy.
Goomich:
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 13:13:40 ---I zgaduję- że w takim razie- przeładowania i/lub użycia fofów nie uznajesz za akceptowalne rozwiązanie. (Ofc nie dziwię się.)
--- Koniec cytatu ---
Nie ma FOFów do dział.
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 13:13:40 ---Ale w takim razie co z innymi rodzajami e-waru?
--- Koniec cytatu ---
Inne rodzaje nie wyłączają cie calkowicie.
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 13:13:40 --- Pilot może coś poradzić żeby pozbyć się np target paintera z siebie?
--- Koniec cytatu ---
Tak, może zastrzelić malarza, albo go poeceemować.
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 13:13:40 ---W sensie, że skoro mógłby coś poradzić na ECMy, to chyba na inne rzeczy też powinien.
Zwłaszcza że ECM:
- ma tylko szansę zadziałania (nawet jak cel jest w optimalu),
- da się bronić modułami przed tym (no wiem że może "szkoda slota", ale taka opcja jest).
--- Koniec cytatu ---
Do innych też opcja jest. Do neutów masz cap boostery i Nosy, do tracking disruptorów masz tracking compy i enhancery, do dampenerów masz sensor boostery i signal ampliefiery. I żeby było śmieszniej, te opcje nie tylko zwalczają ewar, one pracują nawet jak ewara nie ma.
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 13:13:40 ---Więc co z tym? Czy skoro pilot miałby- nazwijmy to "aktywnie bronić się przed ECMem", to co z fitem zapobiegającym zjamowaniu i szansą zadziałania ECMa? Bez zmian?
--- Koniec cytatu ---
W jednej z pierwszych wersji OPa napisałem, że liczba duchów zależy od siły sensorow, ale musiało po drodze gdzieś się zgubuło.
--- Cytat: Jakub Trokowski w Listopad 13, 2010, 13:13:40 ---Bo- jak widzisz- problem jest bardziej złożony. :P A proponowana zmiana to jednak nerf (bo łatwiej się bronić przed jamem, a jamujący pilot nie dostaje nic).
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego nerf? Zjammowany statek przez jakiś czas nic nie robi, zupełnie jak teraz.
Lt Rook:
Przecież masz ECCM jako broń przeciw ECM...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej