Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Esoteria dla Polakow

<< < (6/9) > >>

Elgrim:

--- Cytat: Siewca Titum w Listopad 05, 2010, 12:36:53 ---Mnie ciekawi czemu Yarr and Co. nie lecą do eso. Celów masa, wszędzie gdzie nie spojrzysz. Tereny bogate, a i z kim pogadać jest!

--- Koniec cytatu ---

Yarrr nie polecial do Eso bo w duzej czesci sklada sie z bylych covenowców ktorzy nie chca tam wracac.

Okropniak:
Podpowiedź dla leniwców:

Koszt TCU (territory claim unit) to 50kk
Koszt iHub to około 200 do 300kk -w zależności jak traficie
Koszty upgrade do military status - który to się nabija bijąc raty - to
50  kk
100 kk
150 kk
200 kk
250 kk
-> za kolejne levele [edit]

Koszt co-miesięczny utrzymania sov - 180kk (za sov) + opłata za wynajem.

Tyle złych wiadomości - a teraz lepsze, racenie na anomalkach docelowo potrafi przynosić 70-80kk na JEDNĄ godzinę- niektórzy mają więcej, niektórzy trochę mniej. I to na jednego człowieka. Co do ilości osób które mogą się tak nachapać na system - 5 słyszałem że spokojnie sobie się podzieli między sobą (tu proszą o jakiegoś wiedzącego co by powiedział co i jak).

Jedna [JEDNA] osoba na spokojnie zarabia na sow i jego utrzymanie i wszystkie upgrady - jeśli ktoś nie zdecyduje się na stawianie sov zawsze może racić na paskach - wtedy zarobek sięga pewnie 300kk... ale na cały dzień.
Dla korpa z 10 ludźmi 2x sov są po prostu bajką - każdemu starcza, 20 osobowy korp tak naprawdę jest w stanie się bez problemu utrzymać jako że nie wszyscy racą w tym samym czasie.

To tyle z moich obserwacji - nigdy nie byłem zatwardziałym raciarzem :D

--- Cytat: Doom w Listopad 05, 2010, 17:32:54 ---Znaczy jak ktoś wam tam zmontuje kompleks stoczniowy matek i tyteksów, też nie bedzie problemu?

--- Koniec cytatu ---
A dlaczego miałby być problem? To jego sprawa co robi (proszę o potwierdzenie CAT - mnie też to interesuje :))
Nie wiem jak z obroną POS itp - u ruskich jest tak że jak im ktoś "uszczknie" rentiera to się zbiera cała ekipa na CTA i leci bronić, a jak atakujący się nie pojawiają to ruscy lecą sprawdzić dlaczego po drodze niszcząc wszystko co popadnie...mało opłacalna impreza.

Striker:
Rozwiewając wątpliwości - bronimy systemów i posów swoich rentierów, o ile o tym wiemy i posy zostaly prawidłowo zastrontowane. I jak ktoś ma ochote to sobie może CSAA postawic, nas to nic nie obchodzi.

Okropniak:
No właśnie - żeby nie było że nie jest - sam na spółkę z paroma znajomkami też systemik wynająłem :)
Niby żyję z GTC, ale może coś mnie najdzie i zacznę WH explorować? :D

Ranshe:

--- Cytat: Striker w Listopad 05, 2010, 18:04:16 ---Rozwiewając wątpliwości - bronimy systemów i posów swoich rentierów, o ile o tym wiemy i posy zostaly prawidłowo zastrontowane.

--- Koniec cytatu ---

A tak z czystej ciekawości, kiedy jest prawidłowo zastrontowany a kiedy nie? Pod korek i jak zdążę przed 50% shielda dopasować tak żeby o jakiejś sensownej godzinie wyszedł z RF?

--- Cytat: Okropniak w Listopad 05, 2010, 17:37:55 ---Co do ilości osób które mogą się tak nachapać na system - 5 słyszałem że spokojnie sobie się podzieli między sobą (tu proszą o jakiegoś wiedzącego co by powiedział co i jak).
--- Koniec cytatu ---

70-80kk na godzinę to lekka przesada, ew. trzeba mieć sporo skilli i odpowiedni statek, żeby pruć szybciej anomalie. W noobiarskim ravenie robiłem jakieś 20-30 na godzinę (samemu), teraz latam czym innym (oraz częściej z altem albo z innym graczem) i robię ok. 50-60/h tak bezstresowo. Mniej więcej, bo nigdy mi się nie chciało tego liczyć tak porządnie. ;] Ale na sova + opłatę na pewno spokojnie się da zarobić.

Na 5 levelu upgrade są 2 sanctumy i 2 haveny, w systemie mieszczą się tak po 2-3 osoby na anomalię, tak więc 5 osób spokojnie się tym podzieli, jak jest więcej niż 8 charów na system jednocześnie, to już zaczyna być powoli tłoczno. Niby zostają jeszcze paski i słabsze anomki, ale nie zawsze każdemu się chce je robić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej