Śmietnisko > Off Topic
Internet w Asus A636N przez bluetooth z Samsung Monte
Jonas:
Dzięki za starania panowie, jesteście pierwszymi, którzy w ogóle próbowali znaleźć rozwiązanie.
@Maver: niestety Monte nie obsługuje takiej usługi bluetooth.
@Dzajzus mkII: z wersją BT to mam zgryza, bo faktycznie według specyfikacji A636N powinna to być wersja 2.0, ale po wejściu w informacje o softwarze bluetooth wyskakuje mi wersja BT-PCC 1.7.1. Nie wiem jednak czy to tylko wersja softu Broadcomma, czy samego modułu BT. I też podejrzewam niezgodność BT pomiędzy urządzeniami, ale nie udało mi się znaleźć żadnej aktualizacji BT dla Asusa, poza updatem z WM 5.0 do WM 60. Niestety wiele złego słyszałem o tym systemie na tym urządzeniu i nie spieszy mi się do aktualizacji. Co do wyłączania SSP, nie ma w bezpośrednich ustawieniach telefonu możliwości jego wyłączenia (chyba, że opcja "tryb bezpieczny" odpowiada za tą funkcję, ale szczerze wątpię). może w ukrytych menusach administratora coś takiego jest, ale z tymi kodami serwisowymi, którymi dysponuję nie udało mi się znaleźć takiej funkcji.
@marcoos: nie wiedziałem, że jest taka zależność, ale niestety próbowałem wszystkiego od 1 do 15 (choć profili mam tylko 8 ) bez rezultatu.
@ManganMan: a jakieś pomysły masz względem przyczyny? Kontaktowałeś się może z serwisem samsunga?
Lt Rook:
W programach powinna być opcja "Internet sharing" ("Udostępnianie internetu") i w środku parametry czyli USB albo Bluetooth i jakie połączenie lokalne powinno zostać użyte.
Dzajzus mkII:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Październik 21, 2010, 18:00:50 ---@Dzajzus mkII: z wersją BT to mam zgryza, bo faktycznie według specyfikacji A636N powinna to być wersja 2.0, ale po wejściu w informacje o softwarze bluetooth wyskakuje mi wersja BT-PCC 1.7.1. Nie wiem jednak czy to tylko wersja softu Broadcomma, czy samego modułu BT.
--- Koniec cytatu ---
To wersja softu, BT jest 2.0
A z nieco innej beczki... A636N i V3 korzystają z interfejsu 3G CDMA (Który ma swoje lata). Samsunga S5620 Monte korzysta z WCDMA. Może z tego wynikać, że połączenie z operatorem będzie wymagało nieco innego numeru dostępowego (*99#cośtam*99# na przykład). Dopytaj operatora czy są różne numery dostępowe w zależności od interfejsu 3G.
marcoos:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Październik 21, 2010, 18:00:50 --- I też podejrzewam niezgodność BT pomiędzy urządzeniami, ale nie udało mi się znaleźć żadnej aktualizacji BT dla Asusa, poza updatem z WM 5.0 do WM 60. Niestety wiele złego słyszałem o tym systemie na tym urządzeniu i nie spieszy mi się do aktualizacji.
--- Koniec cytatu ---
Geez... Jak miałem WM5 to też połowa sieciowych rzeczy mi nie działała!!!
Update do wersji 6 jest imho obowiązkowy. Mam 636n z wm6 i nie zauważyłem żadnych problemów - a sieć (zwłaszcza WiFi i WPA2) dopiero na tej wersji mi zaczęła porządnie działać.
Jonas:
@ltrook: Szczerze, nie wiem o jakich programach mówisz. W opcjach telefonu nie ma takich możliwości, a przeglądając jego parametry usług BT nie ma wśród nich możliwości działania jako punkt dostępowy. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.
@Dzajzus mkII: oj to już są detale techniczne, w które wolę się nie zagłębiać. :) A niestety na ogół rozmowa z pomocą techniczną operatora to jak rozmowa inżyniera budownictwa z przedszkolakiem (tu pod postacią miłej pani z drugiej strony słuchawki), nie wiem więc czy będę w stanie uzyskać taką informację. Ale niewątpliwie będę próbował.
@marcoos: ale u mnie na WM5 wszystko dotychczas działało bez zastrzeżeń. Czy to wi-fi czy połączenia bt itp. wszystko śmigało aż miło. Dopiero zmiana telefonu doprowadziła do sytuacji, że coś nie działa. A jesteś pierwszą osobą z A636N, która stwierdziła, że po przejściu na WM6 jest lepiej. Ale jak inne rozwiązania nie pomogą zapewne będę musiał spróbować także tego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej