Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Mass ban PL

<< < (3/13) > >>

CATfrcomCheshire:
Oni po prostu nie maja skropulow, zeby rozszezyc swoje srodki greefingu o te, ktore wykraczaja poza EULA. CCP to w tym momencie kolejny przeciwnik, ktorego trzeba przechytrzyc. Maja wiedze i srodki, zeby oszukiwac, wiec to robia. W czasie decydujacej bitwy o XWY 2 dni temu nie moglismy uzyc carrierow do reperowania struktur w oblezonym systemie, bo rapier Pandemicow podlecial do jammera, cos zrobil, i chwile pozniej pojawilo sie w cynojammowanym systemie cyno na naszych carrierach, jeden spadl zanim dolecielismy flota. Przez to uzyskali przewage, bo na wszelki wypadek reszte capsow ewakuowalismy. Myslisz, ze CCP cos z tym zrobi? Nie sadze.

sneer:
w detorid / atlasie  tez tak było pierwszej doby w o-w ....
ale poza atlasem to nikomu nie przeszkadzało :)
mało tego nawet ktoś na mnie wsiadł jak o tym była dyskusja
co się stało że teraz nagle jest to be ?

Gregorius:

--- Cytat: sneer w Październik 14, 2010, 11:11:17 ---w detorid / atlasie  tez tak było pierwszej doby w o-w ....
ale poza atlasem to nikomu nie przeszkadzało :)
mało tego nawet ktoś na mnie wsiadł jak o tym była dyskusja
co się stało że teraz nagle jest to be ?

--- Koniec cytatu ---

Hehe co prawda, to prawda ;) Hipokryzja to widać 'zaleta' centrali :D
Niemniej - też mi się wydaje, że CCP nic z tym nie zrobi - pozostaje im walka 'innymi środkami'. Imo to paranoja, żeby jeden sojusz dyktował warunki CCP ^_^ i śmiał im się w oczy muehehe.

Doom:
Może dlatego że wtedy oficjalnie uznano to za bug i nawet wypuszczono łatkę która takie coś miała naprawić?

sc0rp:
Pożywka dla sieciowcow i programistow :)

Prawdopodobnie działanie SPHERE zostalo opisane tu: http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1304476&page=1
A tu bardziej techniczne wyjasnienie: http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1304476&page=23#683

TL:DR -> serwer gry =/= serwer chatow - wystarczy odpowiednio manipulowac polaczeniami do serwera chatow aby byc niewidzialnym na localu.

--- Cytat: Gregorius w Październik 14, 2010, 11:13:42 ---Hehe co prawda, to prawda ;) Hipokryzja to widać 'zaleta' centrali :D
Niemniej - też mi się wydaje, że CCP nic z tym nie zrobi - pozostaje im walka 'innymi środkami'. Imo to paranoja, żeby jeden sojusz dyktował warunki CCP ^_^ i śmiał im się w oczy muehehe.

--- Koniec cytatu ---

Z bugiem - ograniczenia wydajnosciowe konstrukcji systemu uniemozliwiaja prawdopodobnie naprawe buga (co nie oznacza ze CCP nie wprowadzil np. w kwietniu monitoringu tej anomalii ze gracz X jest w systemie Y a na kanale Z - to akurat proste i tanie rozwiazanie - ot zrzut logow. Pozniej sprytny skrypik ktory przetrawi te logi -> profit tzn bany oszustom).
Z PL - jesli za to dostali bana to nie wierze ze ich CCP odbanuje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej