Eve Online > Dyskusje ogólne
Boty
Ellaine:
Podejrzewam że boty eve są pisane różnie. Wykrywając objawy działania części botów, sprawisz że ludzie zrobią boty działające na innej zasadzie. Wykryjesz machlojki z UI - ludzie będą używać botów nie zmieniających UI. Wykryjesz powtarzalność kliknięć - ludzie będą używać botów wstawiających więcej losowych akcji. Wykryjesz jakieś konkretne aplikacje w pamięci albo użycie konkretnych API windows - ludzie napiszą inne boty i użyją innych API windows (przy okazji ze 10000 ludzi będzie miało kłopoty techniczne z racji wykrycia ich przypadkowych aplikacji). Wykryjesz łamanie pythona w kliencie jakimiś sumami kontrolnymi - ludzie będą używać aplikacji działających na poziomie myszki i ekranu. Itd itp.
...
amra:
Albi spoko, ze ty akurat wierzysz w bajki o analizowaniu obrazu to spokojnie moge uwierzyc.
Dziwie sie tylko Gregorowi, ze on tez to lyka :D
Nie ma najmniejsze potrzyeby analizoawc obrazu, zreszta jak chesz na tym obrazie znalesc pasek ? a co jak rysuja sie jeden na drugim ? koloru asteroidy nie ustawisz w setup kilienta i nie zrobisz rozowej itd ...., itd..., itd....
Pozatym, napisalem w poprzednim poscie gdzie szukac idei, i jest sposob sprawdzony prostszy i naprawde uzywany w przeciwienstwie do rozowych UI.
Ellaine:
BTW, robiłem kiedyś zmiany w działaniu Eve, było to dość dawno kiedy każdy po wlocie do systemu klikał 800 razy showinfo na każdym nie znanym sobie pilocie na localu, żeby zobaczyć czy są redy. Generowało to sporo laga i było mega bez sensu.
Wysłałem do deva pytanie czy mogę czegoś takiego używać, napisał że nie mogę, skasowałem a potem wprowadzili standingi widoczne na localu :)
edit: pisałem coś o analizie obrazu? Nie mam pojęcia czy ktoś tego używa, ja bym raczej szukał prostszych sposobów.
amra:
--- Cytat: Albi w Październik 13, 2010, 23:08:23 ---edit: pisałem coś o analizie obrazu? Nie mam pojęcia czy ktoś tego używa, ja bym raczej szukał prostszych sposobów.
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi sie ze pisales o rozowych UI itd ..., powiazalem to do wypowiedzi gregora o analiznie obrazu i uznalem obaj o tym samym mowiecie. Jesli to nie byles ty to przepraszam Albi, sam nie moge tego sprawdzic juz bo wlasnie fajrant wybil i spadam na chatke.
A propo Albi, mowimy o prawdziwych botach, ktore robia cos naprade sensowengo i przynaszacego ISK, czy o makrach ulatwiajachy zycie leniuchom ?
gregor40:
--- Cytat: Kane McCallan w Październik 13, 2010, 22:39:22 ---Analizowalem 2 najlepsze dla koparek,
--- Koniec cytatu ---
define:najlepsze
--- Cytat: Kane McCallan w Październik 13, 2010, 22:39:22 ---autorzy spedzili mnostwo czasu na reverse engeneering, i kod bota nie analaizowal zadnych obrazkow, nie wiem z kad legendy analizowania obrazu ;)
--- Koniec cytatu ---
Przecież nie napisałem że tak działają, bo, jak napisałem, żadnego nie analizowałem. Jednakże napisanie bota opartego o OCR do sprawdzania liczebności ludków (zmiany) na lokalu jest trywialne. W OCR i analizie obrazu siedzę już parę lat i wiem co się da zrobić a co nie. Do NPCowania na automacie sie to podejście nie nadaje. Do prostych zadań - jak najbardziej.
--- Cytat: Kane McCallan w Październik 13, 2010, 22:39:22 ---i naprade ciezko mi sobie wyobrazy s/w ktory by to robil na tyle sprawnie aby dzialc.
np. Boty ratterskie juz nie dzialaja, ccp usunelo z codu zapis do loga o nowym pilocie w systemie. ;)
Z gorniczymi nie maja zadnej mozliowsci nic zrobic, bo zmiany wymagal by przerobek w ms windows, a nie w kliencie gry.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Kane McCallan w Październik 13, 2010, 22:39:22 ---btw jak to jest 8h roboty to ja poprosze jednego ;)
--- Koniec cytatu ---
Do sprawdzania zmiany na localu? Na bazie OCR? 5B ISK przez Chribbe i biore sie do roboty.
--- Cytat: Kane McCallan w Październik 13, 2010, 22:39:22 ---Nie wiesz jak dzialaja boty profesjonalne, bladzisz w mgle, zdobadz sobie jednego i sprawdz.
Podpowiem cie trochu: windows post message :D
--- Koniec cytatu ---
Zupełnie mi to zwisa. Ale ptaszki mi ćwierkają że jednak w tym pythonie w UI coś jest ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej