Eve Online > Dyskusje ogólne

Boty

<< < (10/28) > >>

Okropniak:

--- Cytat: Chupacabra w Październik 13, 2010, 14:01:35 ---Dzięki chłopaki teraz to mnie zdołowaliście :( Ja myślałem, że te boty sa proste, ale okazuje się, że to co ja widziałem to jakiś przedszkolak pisał :)

--- Koniec cytatu ---

Nie no - to co widziales to zapewne bylo zwykle macro - klikacz w najprostszej postaci - tez trzeba umiec napisac aczkolwiek sprawa jest trywialna.
bot - taki pelna geba, to inna sprawa.
Co do pvp-bot-bloba to juz o tym z lt-rook sobie kiedys gadalismy.
jest mozliwe do napisania - aczkolwiek komplikacja przeskakuje oczko wyzej bo procz samej interakcji musi byc porozumiewanie sie pomiedzy botami - cos w rodzaju systemu rozproszonego do nadzorowania calosci. Nawet dla "realnych" graczy takie ustrojstwo byloby przydatne:
Call targeter wyznacza primary i sec i cala flota automatczynie lapie cel bez potrzeby szukania na overwiew wlasciwego nicka statku... ew podklada sie kawalek w pamieci wirtualnej monitora i mimo ze dalej niewidoczne dla aplikacji, to dla uzytkownika primary i sec dostaja czerwona blinkajaca obwodke.
Zlozenie czegos takiego byloby trudne - ale mozliwe jak najbardziej - i mialbys na kazdym opie tyle we flocie ile ci korp/ally liczy - byleby kazdy pamietal by zostawic komp wlaczony i wirtualke jakas :)
Obawiam sie ze dopiero wtedy bysmy poznali czym jest LAG!

PS - co to AI czy logiki rozmytej - no nie do konca, pewnie wystarczylby odpowiedni system ekspercki - wiekszosc bitew rozgrywa sie wg utartych schematow, wszystko poza schematem generowaloby "ucieczke" i info do admina by  dodal nowy schemat :)

Lt Rook:
OKRO! Łeb Ci samej dupie urwe :P:P:P

To miał być tajny projekt, zwłaszcza że mam już _prawie_ działającą prostą wersję.

EDIT na swoją obronę:
Wszelkie tego typu zabawy mają na celu sprawdzenie granicy wykonywalności i komplikacji tego typu sieci rozproszonych a nie zamierzone działanie w formie PVP.
W prostych słowach, to badania naukowe  :D

Okropniak:

--- Cytat: ltrook w Październik 13, 2010, 14:13:36 ---OKRO! Łeb Ci samej dupie urwe :P:P:P

To miał być tajny projekt, zwłaszcza że mam już _prawie_ działającą prostą wersję.

--- Koniec cytatu ---

Ej no- juz sobie wyzej wyjasnilismy ze jest to nie do wykrycia wiec nie ryzykujesz niczym :D
A mimo wiedzy ze mozna napisac sadze ze w polsce mialbys gora pare setek (max max) ludzi ktorzy by to realnie potrafili, z czego tak jak mnie 90% sie po prostu nie chce bo po calym dniu roboty lepiej kogos zabic niz skrobac. A z tego co zostanie 3/4 przerwie prace w polowie - skutkiem czego zostajesz tylko TY ! :D

sc0rp:

--- Cytat: Okropniak w Październik 13, 2010, 14:10:19 ---PS - co to AI czy logiki rozmytej - no nie do konca, pewnie wystarczylby odpowiedni system ekspercki - wiekszosc bitew rozgrywa sie wg utartych schematow, wszystko poza schematem generowaloby "ucieczke" i info do admina by  dodal nowy schemat :)

--- Koniec cytatu ---

Wiesz ja myslalem o czyms takim ktory np. jest w stanie ocenic szanse na wygranie bitki (mowiac wprost 50 drejkow darkside to nie to samo co 50 drejkow aaac czy np. 5 logistykow + 30 drejkow hydry), zbaitowac cel, zrobic hot dropa, na podstawie intelu umial okreslic gdzie prawdopodobnie kieruje sie wroga flota i odpowiednio przykampic etc. wszystko to co sie dzieje w czasie ofensywy/defensywy sova.

Jedno jest pewne takie boty nie mialy by problemu ze strzelaniem w primary jak niektorzy ludzie ;)

Okropniak:
lol - No to pojechałeś jeszcze oczko wyżej - bo to już faktycznie na sieciach musiałoby stać,
aczkolwiek miałbyś własną armie.
Niektórzy mogliby się "posrać" widząc że np obrażając jedną osobę staje przeciw nim skromne 1k luda :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej