Śmietnisko > Off Topic

Druga ziemia - wielki krok w badaniach kosmosu

<< < (20/52) > >>

Gregorius:

--- Cytat: Tloluvin w Październik 02, 2010, 14:16:57 ---Rownie dobrze moze sie kiedys okazac, ze w miejscu pasa asteroid faktycznie byla planeta, a obecni ludzie sa potomkami killku (kiedys robiono badania genetyczne z ktorych wyszlo, ze dawno temu ludzkosc liczyla max 6 osob) ocalalych mieszkancow tamtej planety.
 :P

--- Koniec cytatu ---

No może nie kilku ;P Ale fakt - otarliśmy się o wymarcie - mogę zaoferować kolejny artykuł ze Swiata Nauki dot. tego jak gatunkowi Homo Sapiens udało się przeżyć w trudnych chwilach (mówi się o kilkuset osobnikach)

Dux:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 02, 2010, 17:55:20 ---Nie żebym był guru od starosumeryjskiego języka czy jak on się tam prawidłowo nazywa. Ale jak rozumiem Ty nim jesteś lub posiadasz jakieś tłumaczenia które mają certyfikat jedynie sensownych i nad którymi to tłumaczeniami nie można, że zacytuję "tylko siąść i płakać"

--- Koniec cytatu ---

Nie no nie ukrywam, ze bardzo bym chciał. Ale jakoś zupełnie nie przykładałem się do tego, by cokolwiek zrobić w ta stronę :P

Ja bardzo lubię poczytać sobie o teoriach Stichina, czy Danikena. Nie żeby je obśmiać, ale dlatego, że mnie interesują tego typu historie. Tyle tylko, ze potem lepiej sobie poczytać kogoś (albo nawet sięgnąć po zrobione już przez kogoś "streszczenie"), kto ma nieco inne zdanie na ten temat. Szczególnie jeżeli dotyczy to teorii, które dobrze opakowane dają spore zyski jej autorowi ;)

Pol Kent:

--- Cytat: Dux w Październik 02, 2010, 18:31:40 ---Nie no nie ukrywam, ze bardzo bym chciał. Ale jakoś zupełnie nie przykładałem się do tego, by cokolwiek zrobić w ta stronę :P

--- Koniec cytatu ---

No to więcej zacięcia życzę  ;)

--- Cytat: Dux w Październik 02, 2010, 18:31:40 ---Ja bardzo lubię poczytać sobie o teoriach Stichina, czy Danikena. Nie żeby je obśmiać, ale dlatego, że mnie interesują tego typu historie. Tyle tylko, ze potem lepiej sobie poczytać kogoś (albo nawet sięgnąć po zrobione już przez kogoś "streszczenie"), kto ma nieco inne zdanie na ten temat. Szczególnie jeżeli dotyczy to teorii, które dobrze opakowane dają spore zyski jej autorowi ;)

--- Koniec cytatu ---
Chętnie bym poczytał. Podlinkuj jeśli to możliwe lub podeslij linki na PM. Z góry dziękuję.
Zasadniczo problem z tym które tłumaczenie jest dobre a które nie polega na tym, że...wszystkie są tak samo do d**y lub tak samo dobre. Zależy do czego uda się je dopasować.
W końcu ani autor X ani Y nie mieli bliskich spotkań z ówczesnymi mieszkańcami tamtych regionów.  :)

Szakal:

--- Cytat: Gregorius w Październik 02, 2010, 18:15:25 ---No może nie kilku ;P Ale fakt - otarliśmy się o wymarcie - mogę zaoferować kolejny artykuł ze Swiata Nauki dot. tego jak gatunkowi Homo Sapiens udało się przeżyć w trudnych chwilach (mówi się o kilkuset osobnikach)

--- Koniec cytatu ---

Ty serio się pytasz czy chcemy ?  8)

Dux:
Pierwsze z brzegu:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,432

Czytałem dawno. Nie pamiętam, czy ów autor podważając Stichina sam odwołuje się do jakiś publikacji, czy też oczekuje, ze przyjmiemy jego twierdzenia "na wiarę". Jeśli to drugie, to tez lepiej uważać na tego Pana ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej